Info Sihat: Rahsia Turun Berat Badan I

Assalamualikum w.b.t

Aku berkongsi rahsia untuk turun berat badan dengan lebih berhemat atas dasar pengalaman sendiri, Aku bukanlah doctor atau nutritionist yang sangat pakar dalam bidang anatomi atau pemakanan bagai.

Hari ini, aku nak berkongsi rahsia yang pertama iaitu letakkan target atau goals. You must know what  is your goal.



S - Specific( kena tahu berapa kg yang kita perlu turunkan berat untuk dapatkan berat ideal, macam aku, if dapat turun 4-5kg pun dah cukup untuk ideal dgn ketinggian cumanya,almaklum aku kan nak jadi macam che ta, fasha sandha and scha awal, so kena gorgeous sikit)

M- Measurable( rasa-rasanya boleh tak capai mengikut masa yang ditetapkan, kiranya boleh senang manage la)

A- Attainable( Kiranya sesuai untuk dicapai matlamat kita tu)

R- Relevant

T- timely ( Kena ada masa yang khusus, contohnya aku nak turun berat 7-8kg dalam masa 2 bulan or 60days)

Yang penting kita kena tahu, kenapa kita perlu turunkan berat badan sekarang. Kalau Why kita tak strong, then easily to give up, time tu mula salahkan sana sini. Jangan begitu okeh. Sedangkan first question yang Mr.Shoaff ask Jim Rohn is his goals. 

3 years back, goals aku nak turun berat hanya semata-mata nak pergi dinner company dengan berpakaian ala-ala glamour uolss. Itu titik permulaan aku menceburi Herbalife ni. Hahaha... pecah rahsia.

Selamat meletakkan goals anda. Lagi bagus tampal besar-besar goals kita. Hari-hari boleh tengok.

Next rahsia,aku sambung esok...


We soon believe what we desire






Ahli Bebas Herbalife & Jurulatih Kesihatan Anda
Lisa 019-3749822
Amer 013-9152257



No comments:

Post a Comment