Cara mengecilkan lengan


April 11, 2016

Kalau ditanya kepada kebanyakan wanita yang mempunyai masalah lemak di badan , 70% daripada mereka akan mengatakan ada masalah lemak banyak di lengan, perut dan paha. Dan wanita di ASIA kebanyakannya bertubuh pear shape.

Tapi kali ni Lisa nak share dengan pembaca tentang bagaimana mengecilkan dibahagian lengan. Supaya tidak nampak menggelebeh.

Antara tips yang berkesan untuk mengecilkan lengan adalah:

Jaga Pemakanan Harian
Elakkan makanan yang bergoreng,berlemak,processed food dan air bergula. Walaupun anda buat exercise banyak kali tapi pemakanan di atas anda tidak jaga maka lengan anda masih nampak flabby.

Banyakkan makanan yang berkhasiat dan bersumberkan protin
Untuk membina lengan yang cantik, anda perlukan makanan berasaskan protin bagi membina otot yang cantik. Maksud di sini, bukan otot yang berketul-ketul seperti ahli bina badan tetapi lean muscle,

Minum Air Secukupnya.
Setiap 25kg badan kita perlukan 1 litre air. Jika berat anda adalah 75kg, maka anda perlukan 3 litre air kosong setiap hari. Bukannya air bergula atau pun kafein.

Lakukan Exercise Secara Konsisten
Exercise yang lebih tumpu kepada bahagian lengan. Lisa galakkan anda menggunakan pemberat atau exercise yang banyak memberi tekanan pada lengan anda. Contohnya di bawah.
Jika anda tidak ada masa ke gym tidak mengapa, anda masih boleh buat exercise ini di rumah.
Pasanglah lagu yang membakar semangat anda supaya anda sentiasa termotivasi untuk meneruskan exercise tersebut. Untuk kecilkan lengan Lisa sarankan menggunakan dumbell supaya dapat membakar lemak di tangan lebih cepat dan anda boleh buat pembelian di sini kerana terdapat banyak pilihan jenis berat dan warna. 

Selamat Berjaya!!!!


Anda mahu: 

TURUN BERAT BADAN 5-30KG
NAIK BERAT BADAN 5-15KG
SARAPAN IDEAL DAN BERNUTRISI
MENINGKATKAN STAMINA SUKAN
MENCANTIKKAN KULIT
MENINGKATKAN TENAGA 

HUBUNGI LISA SEKARANG!!!


Apa yang anda dapat apabila memulakan program ini?


*Pelan pemakanan 
*Senaman dan home workout guideline
*Personal coach
*Tips-tips kesihatan dan fitness
*Tips mempercepatkan lagi untuk reach your health and fitness goal.
*Analisa lemak dan umur dalaman

Also looking for junior coach and earn extra income

0129232202


No comments:

Powered by Blogger.