Showing posts with label water. Show all posts
Showing posts with label water. Show all posts
00:50

Kenapa air????

by , in
Assalamualaikum w.b.t


Hepy evening kawan-kawan






Now tajuk yang menceriakan untuk dibincang adalah air...kenapa air...jeng...jeng..jeng....

Ada seorang hamba ALLAH ni kata "Nak makan herbalife memang kena minum air banyak eh???susah la gitu. Patut la orang herbalife bawa tong air 2 litre"


Ting Tong


Actually, kawan2 yang sihat lagi ceria...even tak makan herbalife pun your body still need water..as long as u have skin,pancreas,heart,lung n organs u'r still need water. Cuma in Herbalife, we are educated by doctors and nutritionist dat water is very important for ur body. So awareness dah start ada dalam diri setiap herbaifers...Wah!!!ilmu baru kan....



Di sini ak nak bagi beberapa tips dan alasan kenapa kita perlu minum air. If u love ur body read till the end!!! Have a great reading guys.....





Siapa kat sini yang rasa susaaaaaaahhhh sangat nak minum 4 liter air sehari? Senang je..hari ini ak nak berkongsi tips mudah untuk minum 4 liter air sehari. :)


1) Elakkan isi 4L air dalam satu bekas yg BESAR. Kecilkan/bahagikan 4L air tu dalam botol-botol yang lebih kecil. Contohnya ke satu botol 500ml, jadi anda akan dapat 8 botol kecil


2) Kalau anda boleh bersolat, selepas selesai setiap waktu solat, anda minum 1 botol kecil (500ml). Jadi, tinggal 3 botol je lagi kan?


3) 3 botol ni, anda habiskan sedikit demi sedikit. 1 botol pada waktu pagi, 1 botol pada waktu petang dan 1 botol lagi pada waktu malam.

#Suhu air bergantung kepada kemahuan diri anda, sejuk boleh, suam pun boleh. Air mendidih je jangan minum..nanti melecur lidah. Hehe.
#Air yang dimaksudkan, air kosong ye..bukan air manis. Kalau rasa susah nak minum air kosong, tambahkan dengan Herbalife Tea Mix. Kalau nak lagi sedap, tambah perahan buah lemon dalam air anda.

Mudahkan? 


Tips: Jika anda ada masalah sinus yg sensitif dengan habuk, sejuk, asap rokok, salah satu kaedah natural untuk melegakan sinus ialah dengan minum banyak air. Air akan membantu menurunkan kepekatan 'mucus' dan membantu lebihan mucus disingkirkan dari sinus. Air teh panas juga menolong melegakan sinus. Pastikan anda minum air secukupnya setiap hari. 





Apa yang berlaku kalau kurang air?

-badan selalu cepat penat
-sakit kepala kerap dan migrain
-sembelit
-ketegangan otot
-tekanan darah yang tak seimbang
-masalah buah pingggang
-kulit kering dan kusam
-nampak lebih cepat tua


Tips terbaik untuk wanita di luar sana yang suka kecantikan

Jika nak kulit halus mulus sila minum air banyak. Anda akan rasa perubahannya!!!!Cubalah tak rugi malah bagi untung...

Sekian sahaja perkongsian ak...


Perlukan Personal wellness Coach??

Lisa

019-3749822