Showing posts with label tips kurus. Show all posts
Showing posts with label tips kurus. Show all posts
11:42

5 Sebab Mengapa Anda Perlu Sarapan Pagi?

by , in
"Mulai hari ni saya nak kurus maka saya nak skip sarapan pagi dan saya nak makan sehari sekali sahaja. Lepas tu, nak minum air je sampai malam"
Adakah anda dalam golongan ini? Iaitu skipp breakfast atau tidak mengambil sarapan pagi hanya kerana nak kurus. Anda takut nak ambil sarapan sebab takut gemuk. Mungkin ada di kalangan kita mempunyai pemikiran tersebut.
Sebenarnya, sebelum saya mulakan gaya hidup aktif dan sihat , saya mempunyai pemikiran tersebut. Di mana, saya nak kurus maka saya tak ambil sarapan pagi. Sebenarnya , sarapan pagi itulah yang sangat penting sebab pagi-pagi lagi badan kita perlukan tenaga atau dinamakan sebagai kalori untuk menjana tenaga dan memberi tubuh badan kita bekerja dengan lebih baik. Tetapi, anda perlu berhati-hati jenis makanan apa yang anda ambil untuk sarapan pagi. Jika sarapan pagi anda adalah seperti nasi lemak, roti canai, mee goreng mahupun makanan yang tinggi karbohidrat dan lemak maka, anda akan sukar untuk kurus dan mengekalkan gaya hidup sihat.
Pada waktu pagi, sangat penting makanan yang anda berikan. Jika anda beri makanan yang salah pada badan sebab itulah, badan anda akan beri tindakan negatif contohnya anda akan rasa mengantuk pada pukul 10 atau 11 pagi, anda akan rasa cepat letih, kulit anda semakin kusam dan berminyak dan anda juga tidak bersemangat di awal pagi. Dan jika anda tidak bersarapan pagi atau mengambil sarapan pagi yang salah maka berat badan anda akan cepat naik.
Di sini, saya kongsikan mengapa anda wajib bersarapan pagi.
  1. Untuk beri badan menjana tenaga dengan lebih baik dan tidak lemah.
  2. Supaya sel-sel badan dibekalkan dengan nutrisi dan vitamin.
  3. Amalan gaya hidup sihat dan aktif
  4. Salah satu cara untuk tingkatkan metabolisme badan 
  5. Sebagai permulaan hari yang bagus.

Badan kita perlukan nutrisi dan vitamin yang baik untuk badan bukan sekadar karbohidrat dan lemak. Nutrisi dan vitamin ini lah yang akan membantu tubuh badan kita menjadi lebih sihat dan bertenaga. Sel-sel badan kita juga perlukan nutrisi dan vitamin. Diibaratkan nutrisi dan vitamin ini adalah minyak pelincir untuk mesin badan kita. Supaya badan kita bekerja dengan lebih baik dan bagus.
Jika ditanya bagaimana nak tahu nutrisi dan vitamin tu banyak macam dan makanan jenis apa yang sepatutnya diambil di waktu pagi sebagai sarapan?
Ia seolah-olah bersamaan 7 jenis sayur dan 7 jenis buah yang badan kita perlukan untuk sarapan pagi. Maka, anda perlu bijak memilih jenis sarapan pagi anda.
Saya sebagai seorang coach dan mempunyai pengalaman dalam bidang pengurusan berat badanlebih 6 tahun, saya sendiri mengamalkan nutrisi shake herbalife (saya adalah coach herbalife) di mana ia sudah terbukti berkesan dan selamat. Ia mudah untuk disediakan pada waktu pagi. Nutrisi herbalife ini, sudah menjadi makanan no.1 di dunia dalam makanan gantian untuk sarapan pagi dan makan malam. Maka, jika anda sangat busy dan buntu untuk pilih makanan jenis apa untuk sarapan pagi maka, saya amat sarankan anda memilih shake nutrisi herbalife sebagai makanan gantian sarapan pagi dan makan malam anda.
Tambahan pula ia rendah kalori dan tinggi nutrisi dan vitamin.
Sepanjang saya amalkan nutrisi herbalife ini, banyak tindakan positif yang berlaku ke atas badan saya antaranya, saya berjaya turun 20kg dengan cara selamat dan berkesan serta saya lebih bertenaga dan fitness level juga meningkat.
Semoga perkongsian ini, memberi manfaat kepada anda yang masih mencari-cari makanan yang baik untuk badan bagi sarapan pagi sihat.
InsyaALLAh saya akan menulis lebih lanjut mengenai sarapan pagi ini, di mana apa kaitan sarapan pagi dengan punca kita memepunyai risiko penyakit 3 serangkai iaitu kencing manis, darah tinggi serta jantung.
Jika anda ingin mengetahui lebih lanjut mengenai program turun berat badan yang saya sedang jalankan dan anda ingin menjadi sebahagian team kami boleh hubungi saya Coach Lisa 0129232202.

11:54

5 Cara Atasi Berat Badan Yoyo

by , in
Apakah itu berat yo-yo? Apa sinonimnya berat yoyo dengan permainan yoyo? Diibaratkan permainan yoyo adalah sekejap ia naik sekejap ia turun begitulah juga mereka yang mengalami berat adan yo-yo. Sekejap naik dan sekejap turun.
Bagaimana cara nak mengatasi berat yo-yo? Dan apakah di antara punca berlakunya berat yoyo ini?

Ada kajian mengatakan seseorang itu mengalami berat yoyo adalah kerana faktor kesalahan diet, faktor hormon, penyakit yang dialami danlain-lain lagi.

5 Cara untuk atasi berat yoyo adalah

Berhenti Kerap Menimbang Badan 
Ada dikalangan kita mengatakan berat anda adalah berat yo-yo sekejap naik dan sekejap turun. Hal ini kerana anda mungkin kerap timbang dan ada golongan yang timbang berat badan setiap hari. Adakah anda tahu bahwa timbang berat badan adalah yang terbaik seminggu sekali atau 2 minggu sekali. Jika setiap hari anda timbang berat badan maka anda memang akan kata berat badan anda adalah berat yoyo. Jika berat anda turun hari ini, anda akan mempunyai perasaan gembira maka anda akan makan banyak dan pada esok hari anda akan timbang berat badan dan jarum penimbang menunjukkan anda naik 1kg, maka anda kecewa dan anda akan kembali bersemangat untuk diet balik. Dan akhirnya ia menjadi rutin. Sebab itu anda mengatakan berat anda adalah berat badan yoyo.

Pilih Diet Yang Berkesan dan Selamat

Pilih diet yang berkesan dan selamat bukan diet yang sangat ekstrim untuk turunkan berat badan. Jika anda pilih diet yang ekstrim maka ia bermaksud otot anda yang mengecut bukannya lemak anda yang keluar dari badan. Jika anda berhenti diet ekstrim tersebut maka anda akan lebih berganda naik berat dari sebelumnya. Jika ia berterusan berlaku maka berat badan yoyo juga akan berlaku.

Buat Senaman Secara Konsisten

Ada di antara kita tidak melakukan senaman untuk turunkan berat badan dan hanya bergantung 100% kepada penjagaan makanan dan produk kurus. Maka anda perlu elakkannya. Teruskan senaman secara konsisten walaupun 2 atau3 kali seminggu. Sekali sesi anda boleh buat setengah jam atau 1 jam yang penting konsisten. Maka berat badan yoyo tidak akan terjadi.

Sentiasa bersemangat

Mereka yang mempunyai masalah berat badan yoyo ini adalah kerana semangat mereka mudah luntur. Minggu pertama sangat bersemangat dan minggu kedua apabila didatangkan dengan dugaan maka semangat mula goyah. Maka anda perlu sentiasa bersemangat dan antara cara untuk mengekalkan semangat anda, perlu anda matlamat contohnya anda tampal target anda iaitu TURUN 10KG PADA BULAN JANUARI 2017. Tampal goal ini ditempat yang anda sentiasa lihat.

Ada Kawan dan Ada Coach

Jika kita buat diet sendiri dan mengalami berat badan yoyo maka kita akan mudah berputus asa dan akhirnya anda akan selesa dengan berat anda yang semakin hari semakin naik. Tetapi jika anda mempunyai kawan serta coach yang membantu anda untuk memberi panduan cara turun berat badan yang betul dan berkesan maka anda akan lebih fokus untuk turun berat badan.
 Jika anda tidak mahu berat badan anda menjadi berat badan yoyo maka boleh hubungi saya untuk mendapatkan program kurus secara selamat dan berkesan. 




10:26

Crash Diet: Bahaya untuk anda

by , in
Crash diet. Apakah itu crash diet? dan ia merupakan cara nak kuruskan badan yang semakin popular di malaysia.
Crash diet adalah bermaksud membuat cara diet secara mendadak. Pengambilan kalori bawah 1000 kalori dan contohnya jika kemampuana badan anda terbakar adalah 1500 kalori dan anda hanya ambil 700 kalori sahaja. Maka ia diet yang drastik.
Apakah keburukan dan bahaya nya kepada badan anda?



Badan Anda Cepat Lemah dan Tidak Bermaya.

Jika anda mengambil kurang kalori yang berlebihan untuk nak kurus maka memberi kesan kepada badan iaitu badan anda akan cepat lemah dan tidak bermaya. Tubuh anda akan menyimpan tenaga yang tidak mencukupi untuk membakar lemak di badan. Sebab itulah, anda perlu makan mengikut kalori pembakaran badan yang mampu terbakar. Contohnya wanita average adalah 1200 hingga 1300 kalori, maka untuk anda nak kurus anda perlu makan di bawah 1300 kalori seperti 1100 kalori, jangan terlalu kurang daripada angka tersebut.

Kehilangan Otot

Ramai yang mengamalkan crash diet gembira dengan jarum penimbang kerana menunjukkan mereka turun berat badan tetapi tahukah anda apabila anda melakukan crash diet sebenarnya, anda mengalami kehilangan otot yang banyak bukannya kehilangan lemak yang banyak. Sepatutnya, otot perlu dijaga dan dibina bukan hilang. Lemak yang perlu dikurangkan. Itulah cara nak kuruskan badan yang betul.

Mudah sakit

Jika anda pernah melakukan crash diet maka anda akan mudah jatuh sakit seperti demam dan pening kerana nutrisi dan vitamin tidak cukup dalam badan anda. Maka pertahanan diri atau imun sistem badan anda juga akan berkurang. Walaupun anda nak kurus tetapi berhati-hatilah untuk mengamalkan cara diet yang betul.

Naik berat 2 kali ganda

Kebiasaannya, mereka yang melakukan crash diet hanya bertahan dalam jangka masa pendek mungkin hanya sebulan atau 2 bulan sahaja kemudian mereka akan makan seperti biasa. Maka pada 2 bulan yang anda lakukan crash diet, ya berat anda akan turun secara mendadak tetapi apabila anda kembali makan seperti biasa maka berat anda akan kembali naik dan kemungkinan ia naik 2 kali ganda. Sebab itulah, anda perlu melakukan cara diet yang betul di mana diet anda dilakukan pada jangka masa panjang dan sampai bila-bila anda masih boleh amalkannya. untuk sihat , ia tiada ‘expired date’.

Mudah emosi

Jika anda perasan, apabila anda melakukan crash diet, emosi anda tidak stabil. Mudah marah dan mudah terasa apabila teman-teman atau ahli keluarga bergurau dengan anda. Maka ia tidak bagus untuk hubungan anda dengan mereka. Sebab itulah, pemakanan kita sebenarnya mempengaruhi emosi kita juga.
Dinasihatkan supaya elakkan melakukan crash diet kerana ia mendatangkan lebih banyak keburukan dari kebaikan yang hanya jangka pendek sahaja. Buatlah diet plan yang sihat dan diet yang betul dimana mempunyai cukup nutrisi dan vitamin yang badan perlukan. Bukan hanya semata-mata ingin turun berat sahaja maka anda sanggup mengorbankan kesihatan anda. Tak salah untuk cantik dan kurus tetapi biarlah kena pada caranya.
Jika anda melakukan crash diet, anda akan kehilangan banyak nutrisi dan vitamin dalam badan. Maka dengan cara yang lebih baik untuk badan, anda boleh mengambil shake herbalife supaya badan anda dilengkapi dengan nutrisi dan vitamin. Shake herbalife juga mempunyai rendah kalori dan mengenyangkan.

Artikel berkaitan: Kelebihan shake herbalife

Semoga perkongsian ini bermanfaat untuk anda.
14:30

8 Rahsia Kurus dan Sihat Dengan Buah Lemon

by , in
Sekarang ni dah menular trend orang buat air detox menggunakan buah lemon. Zaman dulu, kebanyakannya orang menggunakan limau kasturi atau limau nipis untuk menyingkirkan lemak di badan. Tapi zaman sekarang, mungkin sudah terikut-ikut dengan diet budaya barat iaitu menggunakan lemon sebagai salah satu cara untuk menyingkirkan lemak. Tidak salah mengikut cara mereka jika ia memberi kebaikan kepada badan.

Buah Lemon mempunyai sifat alkali dengan berfungsi sebagai membuang asid berlebihan dalam badan. Selain itu, ia mempunyai 8 kebaikan dari segi membantu penurunan berat badan serta kesihatan:




8 RAHSIA KURUS DAN SIHAT DENGAN BUAH LEMON

Membantu Turun Berat Badan

Dengan minum air buah lemon dapat membantu proses penurunan berat badan lebih cepat. Hal ini kerana, buah lemon dapat meningkatkan metabolisme badan serta membantu badan membakar lemak lebih berkesan.

Anda juga mungkin meminati: Program Turun Berat Badan 30 Hari

Tingkatkan Hidrasi Dalam Badan 

Jika anda yang sukar minum air maka badan anda mudah dehydrate maka dengan anda minum air buah lemon membantu anda untuk mengelakkan dehidrasi. Kerapkan minum buah air lemon dan air kosong juga.

Mencantikkan Kulit

Ada yang pergi cucuk vitamin C semata-mata ingin cantikkan kulit. Apa kata anda mulakan rutin harian anda dengan cara gaya hidup sihat iaitu amalkan buah lemon ini kerana ia tinggi Vitamin C dan membantu mencantikkan kulit anda serta mengaktifkan kolagen dalam badan anda. Supaya nampak lebih awet muda.

Menyingkirkan Toksin Dalam Badan

Asid sitrik yang mengandungi dalam buah lemon membantu anda untuk menyingkirkan toksin dari badan. Tapi mengapa perlu singkirkan toksin? Kerana disebabkan toksin dalam badan anda yang tidak dikeluarkan akan menyebabkan badan anda mudah letih dan akan ada kesan negatif kepada badan.

Membantu Melancarkan Sistem Pencernaan dan Penghadaman

Adakah anda sukar membuang air besar? Jika ya, anda wajib amalkan air buah lemon ini kerana ia membantu melancarkan sistem pencernaan serta penghadaman. Amalkan minum buah lemon ini diwaktu pagi dan jadikan ini sebagai rutin harian anda.

Meningkatkan Sistem keimunan Badan

Jika anda mudah mendapat sakit seperti demam atau selsema, bermaksud keimunan sistem badan anda rendah maka amalkan air minuman buah lemon ini supya ia membantu meningkatkan sistem keimunan badan anda.


Merawat Sakit Tekak

Ciri-ciri antibakteria yang terdapat pada lemon boleh membantu merawat sakit tekak. Jika anda mengalami sakit tekak, minum seteguk air lemon dalam beberapa jam.

Kurangkan Bau Badan

Air Lemon adalah sumber paling baik dalam menghilangkan bau mulut di awal pagi. Ia mengandungi ciri-ciri antioksida dan antibiotik yang juga boleh membantu mengurangkan bau badan.


Untuk anda yang tiada masa untuk membeli buah lemon di pasar dan rasa sukar untuk menyediakan, Teh Herbalife juga mempunyai bahan yang mengandungi buah lemon serta tambahan dengan bunga raya. Ia mudah disediakan dan mudah di bawa kemana-mana sahaja walaupun anda sedang travel tetapi anda masih boleh turun berat badan dengan teh herbalife.

Kebaikan Teh Herbalife adalah:



Anti-Oksida
Bantu Bakar Lemak
Cleansing(Cuci Badan)
Detoksifikasi
Memberi tenaga.



Anda juga mungkin meminati: Turun Berat Badan secara berkesan

Anda serius untuk Turun Berat Badan? Hubungi saya Coach Lisa untuk mendapatkan Coaching serta Monitoring dalam Program Kurus Cara Mudah 30 Hari.

Coach Lisa 0129232202

13:29

Tips Kempiskan Perut

by , in
Assamualaikum w.b.t

Hari ni rasa excited sangat Lisa nak share dengan mommies semua yang nak kempiskan perut. Kenapa Lisa tujukan kepada mommies? Almaklum, kebanyakan mommies mempunyai cabaran yang lebih kurang selepas bersalin terutamanya cabaran nak kempiskan perut. Banyak dah guna produk dan cara untuk kempiskan perut tapi await la ketegaq sangat lemak kat perut ni nak dibuang selepas bersalin.

Sebenarnya, untuk kempiskan perut tidaklah susah jika mommies tahu cara yang betul untuk kempiskan perut dan cara mengekalkan kekempisan perut. Ayat macam hiperbola, tapi ia adalah benar. 

Mengikut pengalaman Lisa, selepas melahirkan Ameer Fareeq, alhamdulillah perut dapat dikempiskan dengan dalam masa yang singkat sebab dengan berbekalkan ilmu yang ada Lisa practice dan amalkan.

Ha!!!! Mesti mommies nak tanya macam mana Lisa buat untuk cepat kempiskan perut dan turun berat sampaikan 20kg.

Ini adalah Tips Kempiskan Perut yang Lisa buat dan amalkan sehingga sekarang. Untuk sihat kita perlu buat amalan harian yang berterusan dan tiada due date untuk menjadi sihat. 

Frankly speaking, Lisa bukanlah rajin sangat untuk buat exercise sehingga 2 atau 3 jam, kerana nak uruskan rutin harian namun Lisa boleh kempiskan perut dengan cara yang mudah.



Sedikit Disclaimer: 
*Untuk anda yang perlu turun 10 hingga 20kg, anda perlu turun berat badan terlebih dahulu dan loss fat. Kemudian barulah fokus kepada perut kempis.
*Ini adalah cara Lisa untuk kempiskan perut. Setiap hasil individu adalah berbeza-beza.




1) Bangun pagi, minum air kosong dicampur dengan aloe vera herbalife. Dalam 400ml air. Aloe vera herbalife baik untuk digestion system dan cleansing our body. (*product is not intended to cure/diagnose any diseases).



Botol air kesayangan Lisa, yang memang Lisa akan letak aloe vera herbalife dan selepas itu letak teh herbalife.




2) Pastikan minum air kosong 2 hingga 3 litre sehari. Ikut pengalaman, Lisa akan ambil 1 litre air kosong dan 1 litre teh herbalife. Atau pun 2 litre air kosong dan 2 litre teh herbalife. Air sangat penting untuk badan dan tambahan pula Lisa menyusukan Fareeq. Kandungan air perlu banyak. Teh herbalife membantu badan Lisa untuk beri tenaga dan bakar lemak.



kepentingan air



3) Lisa akan pastikan, 5 kali makan iaitu 2 kali snacking dan 3 kali makanan utama. Walaupun 5 kali makan, Lisa masih boleh turun berat dan pada masa yang sama dah start nampak perut makin kempis.


Jadual makanan dan kalori harian. Inilah bezanya jika kita ikut program herbalife dan tidak ikut. Walupun kalori rendah harian tapi Lisa rasa kenyang dan bertenaga.



4) Untuk sarapan pagi dan makan malam, sebenarnya kita disarankan mengambil MAKANAN RENDAH KALORI , TINGGI NUTRISI, LENGKAP PROTIN, MAKRONUTRIEN SEIMBANG. Sebab itulah, Lisa pilih shake herbalife sebagai makanan gantian. Mudah dibuat.


Shake herbalife



Disclaimer to avoid confusion:
*Consumers who use Herbalife Formula 1 twice per day as part of a healthy lifestyle can generally expect to lose around 0.5 to 1 pound per week. Participants in a 12-week, single-blind, study used Formula 1 twice per day (once as a meal and once as a snack) with a reduced calorie diet and a goal of 30 minutes of exercise per day. Participants followed either a high protein diet or a standard protein diet. Participants in both groups lost about 8.5 pounds. 
*Product result is not typical. Individual result may vary.
*All statements in this blog have not been evaluated by the Food and Drug Administration. 
*This product is not intended to diagnose, treat, cure or prevent any disease. 



5) Senaman. Untuk 3 bulan pertama, Lisa tak buat apa-apa senaman tapi bulan keempat barulah Lisa buat senaman homeworkout iaitu fokus untuk perut dahulu. So, alhamdulillah Lisa dapat maintain kempiskan perut ni sejak lahirkan Ameer Fareeq sehingga sekarang. Kini, Fareeq pun nak masuk umur 2 tahun pada 27 November 2016.




Ada yang kata susahnya nak kempiskan perut selepas bersalin tapi jika ada orang lain boleh kempiskan perut selepas bersalin mengapa diri kita tidak boleh. Perbezaannya, mereka tak nak bertangguh dan mereka konsisten lakukan  dan yang penting mereka SERIUS NAK BERUBAH. Sebagai seorang ibu, saya sarankan dan mengajak semua mommies SERIUS UNTUK BERUBAH menjadi lebih sihat dan turun berat badan.


Makanya, jika ada mommies di sini yang nak berubah dan ingin mendapatkan Herbalife serta Coaching direct dari saya, COACH LISA boleh lah hubungi 0129232202


11:03

Kenapa susah turun berat badan?

by , in
 Ramai client Lisa tanya soalan ini "kenapa susah turun berat badan?"

Dan bila mereka temu jalan buntu,maka timbullah segala buah fikiran dan pendapat contohnya

Saya memang gemuk keturunan kak
Saya memang gemuk air
Saya berat tulang la kak
Saya rasa ALLAH memang dah takdirkan saya gemuk, supaya Dia tak bagi saya pakai seksi ni.

Betul tak Lisa cakap?

Lisa tak salah kan mereka memberi pendapat sedemikian, tapi bila kita sering beri pendapat dan alasan pasti kita tak akan berjumpa dengan jalan penyelesaian.

Makanya, kita perlu memberi peluang kepada diri sendiri untuk berusaha bersungguh-sungguh untuk mendapatkan result yang hebat.

Manusia tidak tahu kehebatan diri mereka sehingga mereka mellakukannya.

Sentiasa lah bermotivasi dan ingat kembali niat pertama anda kenapa nak turun berat badan?

Adakah kerana diri sendiri?
Atau sudah tidak larat menanggung berat beban badan ini?
Atau anda takut suatu hari nanti anda ditimpa penyakit?
Atau adakah anda ingin berkahwin dan anda mahu kelihatan cantik dan menawan?

Sebab itulah, bila anda menyertai program turun berat badan dengan herbalife anda akan diberi peluang untuk hadir ke seminar bagi meningkatkan motivasi diri supaya anda sentiasa bersemangat nak turun berat badan.

Bukan itu sahaja, anda juga boleh melantik jurulatih yang sudah berpengalaman, untuk menjadi coach herbalife anda.

Antara  Faktor susah Turun Berat Badan

Masih Makan Malam

Lisa pernah jumpa client yang memang tak makan pastry, tak minuman yang bergula dan makan nasi sekali sekala sahaja tapi masih susah nak turun berat. Tapi bila Lisa tanya a few question, rupanya dia tidak boleh tinggal makan malam yang berat, contohnya fries,burger, mee goreng dan sebagainya. Dan makan pada lewat malam. 
Pada waktu malam, pembakaran kurang berlaku sebabnya, selepas kita makan malam kita akan berehat dan selepas itu kita akn tidur. Maka lemak akn mudah terbina dan terkumpul.

Kurang Minum Air.
Ada yang kata pada Lisa, makan herbalife memang wajib banyak minum air ye. Sebenarnya, jika anda tak makan herbalife pun, anda wajib minum air yang banyak untuk badan. Air sangat penting untuk badan serta membantu proses penurunan berat badan.

Portion yang Besar.
Walaupun anda kata anda makan sekali atau 2 kali sahaja sehari tetapi portion yang anda ambil besar. Maka is juga faktor susah untuk turun berat badan. Lebih baik ambil portion yang sedikit tetapi regularly.

Minuman manis
Kurangkan minuman bergula dan berkafein kerana ia juga penyumbang untuk sukar turun berat badan. Banyakkan minum air kosong.

Exercise
perlu ingat untuk turun berat badan anda perlu faham formula 80% nutrisi dan 20% exercise. Walaupun, anda sudah diet dan jaga makan tetapi jika exercis etidak dilakukan,maka ia juga penyumbang untuk sukar turun berat badan

Sekian sahaja perkongsian dari Lisa.

Jika anda ingin Lisa bantu untuk:

TURUN BERAT BADAN 5-30KG
NAIK BERAT BADAN 5-15KG
SARAPAN IDEAL DAN BERNUTRISI
MENINGKATKAN STAMINA SUKAN
MENCANTIKKAN KULIT
MENINGKATKAN TENAGA 

HUBUNGI LISA SEKARANG!!!


Apa yang anda dapat apabila memulakan program ini?


*Pelan pemakanan 
*Senaman dan home workout guideline
*Personal coach
*Tips-tips kesihatan dan fitness
*Tips mempercepatkan lagi untuk reach your health and fitness goal.
*Analisa lemak dan umur dalaman

Also looking for junior coach and earn extra income


0193749822

11:19

What is your morning beauty habits?:Coach Herbalife Malaysia

by , in
What is your morning beauty habits?

Ada tak dikalangan korang yang mengamalkan perkara di atas.



Dulu mak-mak dan nenek moyang kita banyak amalkan amalan kecantikan setiap pagi.

Ada yang amalkan minum air kosong setiap pagi, ada yang kata bila nak mandi pagi kena basuh dari kaki baru naik ke atas, supaya aura dan kecantikan tu di seluruh badan, ada juga yang mengamalkan minuman herba dan tak kurang juga memakai putih telur di muka setiap pagi selepas bangun tidur.

Sebenarnya macam-macam amalan yang boleh kita amalkan untuk menjadi cantik.

Di sini Lisa nak share a few tips tentang morning beauty habits.

Kecantikan luaran ditentukan oleh kecantikan dalaman

Maksudnya, apa yang kita bagi makan pada badan kita, itu yang akan digambarkan di luaran kita. Mengapa hari ni kulit kita berminyak,berjerawat dan nampak kusam. Banyak faktornya tapi yang utama adalah pemakanan. Start your day with healthy breakfast not oily breakfast.

Every morning, dah menjadi habit Lisa untuk ambil shake herbalife.
klik di sini untuk mengetahui sebabnya )

Automatik mood jadi positif bila kita beri makanan yang berkhasiat pada badan.


Start your day with a cup of tea

Nak cantik, badan kita perlukan antioxidant. Lisa memang setiap pagi ambil tea herbalife kerana dalamnya mengandungi antioxidant. it is because to  help fend of free radical damage. Antioxidant membantu untuk healthy aging.



Skin care products.

Skin care product pun perlu antioxidant-rich supaya dapat menjaga kulit kita daripada radikal bebas. Kerana radikal bebas ni berada dimana-mana sahaja tambahan pula sekarang musim panas and pollution makin tinggi.

Lisa menggunakan  Herbalife skin products untuk kulit muka. 

Pastikan badan kita hydrated

Every morning, at least minum lebih 300ml air kosong, supaya badan kita tidak dehydrated. Nak nampak kulit sentisa moist and fresh, air kosong memang perlu banyak minum. Lisa cakap ni pun berdasarkan pengalaman. Sebab dulu kulit sangat kering, alhamdulillah sekarang ni bila jaga minum air kulit sentiasa nampak fresh n moist.




Exercise

Jika anda yang jenis pergi kerja awal, make sure exercise 3 kali seminggu walaupun just take 10 minutes a day. Be consistent. Anda akan nampak perubahannya.



Anda mahu:

TURUN BERAT BADAN 5-30KG
NAIK BERAT BADAN 5-15KG
SARAPAN IDEAL DAN BERNUTRISI
MENINGKATKAN STAMINA SUKAN
MENCANTIKKAN KULIT
MENINGKATKAN TENAGA

HUBUNGI LISA SEKARANG!!!


Apa yang anda dapat apabila memulakan program ini?


*Pelan pemakanan 
*Senaman dan home workout guideline
*Personal coach
*Tips-tips kesihatan dan fitness
*Tips mempercepatkan lagi untuk reach your health and fitness goal.
*Analisa lemak dan umur dalaman

Also looking for junior coach and earn extra income

0193749822
14:52

Cara mengecilkan lengan

by , in

Kalau ditanya kepada kebanyakan wanita yang mempunyai masalah lemak di badan , 70% daripada mereka akan mengatakan ada masalah lemak banyak di lengan, perut dan paha. Dan wanita di ASIA kebanyakannya bertubuh pear shape.

Tapi kali ni Lisa nak share dengan pembaca tentang bagaimana mengecilkan dibahagian lengan. Supaya tidak nampak menggelebeh.

Antara tips yang berkesan untuk mengecilkan lengan adalah:

Jaga Pemakanan Harian
Elakkan makanan yang bergoreng,berlemak,processed food dan air bergula. Walaupun anda buat exercise banyak kali tapi pemakanan di atas anda tidak jaga maka lengan anda masih nampak flabby.

Banyakkan makanan yang berkhasiat dan bersumberkan protin
Untuk membina lengan yang cantik, anda perlukan makanan berasaskan protin bagi membina otot yang cantik. Maksud di sini, bukan otot yang berketul-ketul seperti ahli bina badan tetapi lean muscle,

Minum Air Secukupnya.
Setiap 25kg badan kita perlukan 1 litre air. Jika berat anda adalah 75kg, maka anda perlukan 3 litre air kosong setiap hari. Bukannya air bergula atau pun kafein.

Lakukan Exercise Secara Konsisten
Exercise yang lebih tumpu kepada bahagian lengan. Lisa galakkan anda menggunakan pemberat atau exercise yang banyak memberi tekanan pada lengan anda. Contohnya di bawah.




Jika anda tidak ada masa ke gym tidak mengapa, anda masih boleh buat exercise ini di rumah.
Pasanglah lagu yang membakar semangat anda supaya anda sentiasa termotivasi untuk meneruskan exercise tersebut. Untuk kecilkan lengan Lisa sarankan menggunakan dumbell supaya dapat membakar lemak di tangan lebih cepat dan anda boleh buat pembelian di sini kerana terdapat banyak pilihan jenis berat dan warna. 

Selamat Berjaya!!!!


Anda mahu: 

TURUN BERAT BADAN 5-30KG
NAIK BERAT BADAN 5-15KG
SARAPAN IDEAL DAN BERNUTRISI
MENINGKATKAN STAMINA SUKAN
MENCANTIKKAN KULIT
MENINGKATKAN TENAGA 

HUBUNGI LISA SEKARANG!!!


Apa yang anda dapat apabila memulakan program ini?


*Pelan pemakanan 
*Senaman dan home workout guideline
*Personal coach
*Tips-tips kesihatan dan fitness
*Tips mempercepatkan lagi untuk reach your health and fitness goal.
*Analisa lemak dan umur dalaman

Also looking for junior coach and earn extra income

0129232202


13:43

7 CARA MALAS UNTUK KURUS

by , in
1. Drink water before every meal
Setiap sebelum waktu makan, make sure minum air segelas sampai habis, selepas itu baru ambil hidangan. Supaya, bila anda kenyang air anda akan makan kurang.

2.Make some changes in your diet
if sebelum ni korang sangat struggle, nak kurangkan makan nasi lah, pastu cut carbo macam2, why not gantikan je ayam masak merah or maknan berminyak kepada makanan yg lebih kepada grill or rebus. Di restoran pun ada jual makanan contohnya, ayam bakar, ikan bakar.

3.Snacking
Time snacking wajib ambil. Simple snacking like epal, orange, pear. Buah-buahan. Senang je, ambil buah masuk dalam handbag. Time snacking terus makan.

4.Move your body
Mesti tak da masa kan nak pergi gym atau taman untuk exercise. Why not, korang pergi or balik kerja naik tangga, parking kat shopping mall jauh sikit, mop dan sapu lantai rumah setiap hari.

5.Avoid drinking your calories
Sometimes, ada yang tidak sedar kenapa mereka susah nak turun berat even dah buat diet yang drastik, sedangkan minuman yg kalori tinggi mereka tidak tinggalkan. Jadi, tukarkan minuman kalori tinggi kepada air kosong.

6.Get more sleep
Mesti kena cukup tidur. If not, korang akan lambat untuk lose weight.

7. Have a nutrition shake for everyday
Badan kita ni kena cukup nutrisi, kalau tak cukup itu yang menyebabkan pelbagai kesan buruk terhadap badan. Kalau betul nak cukup nutrisi, korang perlu kaji setiap makanan korang wajib ada vitamin A,C,D, calcium,iron,protin,firbre yg cukup mengikut sukatan yg betul. Jadinya, tak perlu pening kepala just ambil je shake herbalife yg ada nutrisi baik untuk badan kita. Jadikan ia sebagai sarapan pagi
Biar buat perubahan yang kecil tetapi konsisten, dan anda akan lihat hasilnya.

Anda mahu: 

TURUN BERAT BADAN 5-30KG


HUBUNGI LISA SEKARANG!!!


0129232202


Apa yang anda dapat apabila memulakan program ini?


*Pelan pemakanan 
*Senaman dan home workout guideline
*Personal coach
*Tips-tips kesihatan dan fitness
*Tips mempercepatkan lagi untuk reach your health and fitness goal.
*Analisa lemak dan umur dalaman

Also looking for junior coach and earn extra income

00:55

Cara mengempiskan perut

by , in
Bila cakap tentang perut, pasti dalam fikiran kita terlintas 2 perkataan ini perut buncit atau perut kempis. Jika wanita, pasti akan kata selepas bersalin ada masalah perut buncit manakal lelaki pula akan kata, selepas kahwin isteri saya masak sedap sangat sebab tu saya kena makan supaya nak ambil hati dia.

Alasan demi alasan kita sering beri sampailah satu saat, barulah kita sedar penampilan kita makin tidak enak dipandang oleh diri sendiri.

Dan Lisa pasti, kepada anda yang sedang membaca entry ini, pasti sedang mencari solusi untuk mengempiskan perut. dan ada juga yang sedang sibuk bersenam mengikut senaman perut.



Nak kempiskan perut , terlebih dahulu perlu mengurangkan lemak dibahagian tersebut dengan cara menjaga pemakanan. 

Kemudian, buatlah senaman untuk otot perut sekurang-kurangnya 3 hingga 4 kali seminggu.

Minum air secukupnya

Jangan amalkan makanan segera dan air bikarbonat

Kurangkan gula disetiap minuman dan makanan

1 jam sebelum mulakan senaman perut, dinasihatkan mengambil secawan teh herbalife






Anda mahu: 

TURUN BERAT BADAN 5-30KG
NAIK BERAT BADAN 5-15KG
SARAPAN IDEAL DAN BERNUTRISI
MENINGKATKAN STAMINA SUKAN
MENCANTIKKAN KULIT
MENINGKATKAN TENAGA 

HUBUNGI LISA SEKARANG!!!

Apa yang anda dapat apabila memulakan program ini?


*Pelan pemakanan 
*Senaman dan home workout guideline
*Personal coach
*Tips-tips kesihatan dan fitness
*Tips mempercepatkan lagi untuk reach your health and fitness goal.
*Analisa lemak dan umur dalaman

Also looking for junior coach and earn extra income

Ahli Bebas Herbalife Malaysia

0193749822
@coachlisa_fit24








12:31

Cara Meningkatkan Metabolisme Badan

by , in
Metabolisme berasal dari perkataan Yunani di mana bermaksud perubahan. Ia adalah jumlah tenaga atau kalori yang dibakar oleh tubuh untuk mengekalkan fungsi setiap asas tubuh kita. Tubuh kita sentiasa membakar kalori setiap saat walaupun ketika kita sedang tidur,membuat keja rumah,berehat atau pun bersukan. Seperti kenderaan yang memerlukan minyak bagi kenderaan tersebut berjalan. Metabolisme boleh diibaratkan mesin yang membantu menguruskan pembakaran minyak bagi kenderaan tersebut berjalan begitu juga badan kita.

Cara meningkatkan metabolisme badan adalah:

  1. Minum air secukupnya dan mengikut keperluan badan. Sekurang-kurangnya 8 gelas sehari iaitu bersamaan 2 litre.
  2. Makan makanan yang seimbang mengikut piramid makanan. Lebihkan makanan yang berbentuk protin dan fiber. Dinasihatkan jangan terus potong makanan karbohidrat kerana ia juga penting untuk badan.
  3. Tidur yang cukup. iaitu 5 hingga ke 7 jam sehari. Mengiku pengalaman client Lisa, mereka yang sukar turun berat badan walaupun sudah mengamalkan diet yang seimbang tetapi tidak cukup tidur maka mereka susah nak meningkatkan metabolisme badan.
  4. Weight Training. Contohnya,korang boleh gunakan dumbell atau aktiviti tentang angakt berat. di gym, banyak aktiviti weight training yang boleh korang buat.
  5. Teh herbalife juga boleh meningkatkan metabolisme badan korang. Macam Lisa sangat tiada masa untuk pergi ke gym mahupun outdoor activities. Teh herbalife sebagai peneman ke mana-mana sahaja.
  6. TC formula Herbalife merupakan ramai favourite client Lisa yang sedang dalam program turun berat sebab mereka dapat bezakan metabolisme badan mereka.

*Produk ini tidak bertujuan untuk mendiaognis,merawat atau menyembuh penyakit

*Produk ini tidak bertujuan untuk mendiaognis,merawat atau menyembuh penyakit


Anda mahu: 

TURUN BERAT BADAN 5-30KG
NAIK BERAT BADAN 5-15KG
SARAPAN IDEAL DAN BERNUTRISI
MENINGKATKAN STAMINA SUKAN
MENCANTIKKAN KULIT
MENINGKATKAN TENAGA 


HUBUNGI LISA SEKARANG DI TALIAN 0193749822



Apa yang anda dapat apabila memulakan program ini?



*Pelan pemakanan 
*Senaman dan home workout guideline
*Personal coach
*Tips-tips kesihatan dan fitness
*Tips mempercepatkan lagi untuk reach your health and fitness goal.
*Analisa lemak dan umur dalaman

Also looking for junior coach and earn extra income



12:32

Info Sihat: Rahsia Turun Berat II

by , in
Assalamualaikum w.b.t

Jaga Calorie Intake

Langkah untuk turun berat  badan dengan cara menyekat pengambilan makanan, tidak makan atau makan makanan yang berlebihan kandungan kalori akan membuatkan usaha tersebut gagal.

Punca utama kegemukan adalah:

-Pengambilan kalori yang berlebihan oleh tubuh badan seseorang.
-Pemakanan yang tiidak seimbang dan kurang sihat
-Tidak memastikan pembekalan zat dan nutrien cukup untuk badan


Formula untuk turun berat secara sihat dan cergas


Kebiasaannya untuk jumlah kalori bagi

Lelaki adalah 2500 kalori sehari
Wanita adalah 1600 kalori sehari

Maka, kita perlu makan di bawah atau sama jumlah kalori tersebut,jika kita makan lebih daripada calorie limit maka kita akan hadapi masalah lebihan berat badan.

Untuk mengetahui kita sudah makan lebih atau kurang jumlah kalori, kita perlu tahu jumlah kalori makanan yang kita makan seharian.

Boleh rujuk beberapa laman web yang menyediakan senarai makanan dan jumlah kalorinya.

Kenapa aku memilih shake herbalife sebagai sarapan pagi dan makan malam?

Sebab jumlah kalori yang ada dalam 1 hidangan shake baru 180 kalori. alhamdulillah dah hampir 3 tahun sarapan pagi aku adalah shake herbalife




Ahli Bebas Herbalife & Jurulatih Kesihatan Anda
Lisa 019-3749822
Amer 013-9152257