Showing posts with label pregnant woman. Show all posts
Showing posts with label pregnant woman. Show all posts
13:24

Aku Jadi Model

by , in
Assalamualaikum w.b.t

First time bawa fareeq pergi jalan-jalan sambil tu jogging kat tasik seksyen 7 Shah Alam. Tapi malangnya, sepanjang aku jalan2, fareeq tidur dalam stroller. Adeh!!!Baru ingat nak tunjuk kat dia keindahan saujana pagi kat sini.(Ayat tak boleh bla)...huhuh

Ha entry kali ni , title dia 'Aku jadi model'. Mana taknya, boleh dikatakan setiap hari kawan2 aku tanya pasal dorang nampak picture aku kat da satu Fan page ni. eheheh...dah  macam retis plak kan... Kalau aku jadi retis isk tak dapat nak bayangkan... entah2 setiap hari siti nurhaliza tanya aku apa khabar.... lisa surihani pulak asyik call je sebab nak tanya fareeq tengah buat apa... eh!!!merapu je ak ni.

Actually, ni kes aku tolong kawan je, sebab that time kak sha xjumpa kawan dia tengah pregnant dan produk yg dia buat pasal pregnant. Kebetulan dia tengok ak pregnant so jadilah aku ni model yg tak bertauliah.

Sekian sahaja.

Tapi best juga kan jadi model,almaklum kamera sana sini. Cahaya lampu memang terang benderang. Kulit aku yang xberapa nak cerah ni tiba-tiba boleh jadi putih. Meh aku belanja beberapa picture sikit.




















Ini sahaja pengalaman aku jadi model yg tak bertauliah. Kira tangkap muat je. Sebarang persoalan boleh direct msg/call aku...hehhehe... 

22:57

Diari : Aku jadi MaMa

by , in
Assalamualikum w.b.t

Semoga kalian dalam berjiwa tenang dan tiada gusar atau gundah gulana. Nikmati setiap hari yang ALLAH kurniakan kepada kita. Syukur dengan apa yang ada. Senyum ketika membaca, agar hati dekat pada si Dia.

Today is my day. Everyday is my day. Are u?

Hari ini pergi check up untuk baby untuk pertama kalinya. Now usia baby dah 13 minggu dan 4 hari. Tak sangka pejam celik cepat masa berlalu. But how they know my baby dah 13 minggu dan 4 hari? Mak cakap, kita kira dari first day for last period. Ak blurr jap, almaklum first time pregnant. Fham-faham je lah.

Mula-mula dia ambil darah, ujian air kencing, cek berat dan tinggi untuk pastikan aku dalam keadaan sihat. Dah lama tak ambil darah serius kecut gilesss tambah lagi bila tengok jarum..grrrrr...tapi sempat baca buku THE SECRET, sementara tunggu giliran tadi. Dalam buku tu kata, "apa yang berlaku adalah apa yang kita fikir"...contoh kalau aku kata sakit maka sakitlah tapi kalau aku kata macam gigit semut je then it happen. Jadinya sentiasalah berfikiran positif, sebab dalam al-quran kata "ALLAH adlah bersama sangkaan hambaNYA."

Actually, start pregnant je nafsu makan membuak-buak macam gunung berapi Indonesia nak meletus. the best part i'm really2 craving AYAM PENYET...Pelik tak? I dun know why, just layan je. Tapi Alhamdulillah, berat aku tak naik banyak pun, sebab ilmu yang aku dapat dari Herbalife and the training they provide to us. The star is herbalife product, sangat banyak bantu aku waktu pregnant ni.

Again bersyukur kpd ALLAH, sebab sepanjang pregannt ni ak tiada alahan atau pun muntah-muntah. kemungkinan ak dah makan herbalife lebih setahun dan keimunan sistem makin meningkat. amin2...

HEALTH IS WEALTH!!!!

Hargai kesihatan kita hari ini, sebab kita tak tahu apa akan terjadi esok dan lusa.




INGIN MENGANDUNG DAN MERASAI PENGALAMAN BERSAMA HERBALIFE
UNTUK MAKLUMAT LANJUT SILA HUBUNGI LISA 019-3749822