Showing posts with label lazada birthday party. Show all posts
Showing posts with label lazada birthday party. Show all posts
18:19

Lazada's 6th Brithday Party

by , in
Selepas pulang dari travel ke Eropah, baru lah Lisa berkesempatan nak tengok email dalam inbox. Subhanallah banyak sangat email masuk, ada di antaranya job offer untuk review dalam blog, ada yang tengah buat promotion sempena pre-ramadhan dan tak kurang juga jemputan untuk menghadiri ke seminar berbayar timba ilmu mengenai ilmu marketing dan perniagaan. Tapi dalam banyak-banyak email, Lisa terpaut dengan email yang dihantar oleh Lazada di mana Lazada sedang membuat promosi Lazada's 6th Birthday Party Sale dan banyak sangat voucher yang ditawarkan kepada pelanggan di luar sana ia diadakan dari 25th April hingga 27th April 2018 . Mereka juga memberi kesempatan kepada blogger untuk menjadi party planner sempena Lazada's 6th Birthday Party.

Jika Lisa diberi peluang untuk menjadi party planner ni, Lisa sangat suka sebabnya itu adalah salah satu my passion since I was in university. Untuk Lazada's 6th Birthday Party, Lisa cadangkan Lazada mengadakan majlis birthday party ini di ruangan Setia City Convention Centre iaitu terletak 7 minit sahaja dari Shah Alam dan ruangan yang disediakan agak besar boleh memuatkan lebih 2000 orang. Mulanya Lisa pun tidak tahu sangat mengenai Setia City Convention Centre ni, tapi disebabkan Che ta dan Zain kahwin di situ dan baru-baru ini Herbalife membuat event di sana. Ramai yang beri positif komen berkenaan lokasi tersebut. Lisa pasti, ia sangat sesuai untuk Lazada membuat birthday party di sana.

Bagi tema Lazada's 6th birthday party, Lisa cadangkan untuk membuat tema A Rainbow Birthday Party sebabnya ia melambangkan keceriaan dan kegembiraan yang ditonjolkan oleh Lazada sendiri kepada pelanggannya. Maka, ia sangat bersesuai dengan tema pada kali ni.

Bagi dekorasi untuk tema pelangi ini, boleh gunakan bahan seperti di bawah.










Party tanpa kek seperti malam tanpa bintang. Ia tak nampak sempurna jika ketiadaan kek. Maka Lisa sarankan bagi tema pelangi ini, kek satu atau dua tingkat harus ada, cupcakes dan macroon. Barulah party tersebut nampaklah lebih sempurna. Antara bahan dan peralatan yang boleh dgunakan untuk membuat kek adalah seperti berikut.







Bila semuanya sudah tersedia, maka masa ini adalah untuk tetamu memilih pakaian apa yang bakal di pakai pada majlis bertemakan pelangi tersebut. Di bawah merupakan pilihan baju yang boleh kita pakai ketika majlis tersebut.



Bagi kanak-kanak yang menghadiri majlis ini boleh memakai rainbow skirt ini. 

Pemilihan baju muslimah ini bagi wanita yang pentingkan menutup aurat ketika menghadiri majlis ini, ia sangat sesuai walaupun ia ambil salah satu warna pelangi sahaja. 


Bagi memeriahkan lagi majlis pelangi Lazada, jangan lupa memakai ini di atas kepala. Pasti ia nampak ceria dan gembira.


Itu sahaja cadangan dan ulasan Lisa berkenaan Lazada's Birthday party. Semoga majlis tersebut meriah dan ceria.