Showing posts with label herbalife shake. Show all posts
Showing posts with label herbalife shake. Show all posts
13:36

Testimoni Turun Berat Badan

by , in
Kejayaan tidak datang secara bergolek. Tapi kita yang kena bergolek untuk datang ke arah kejayaan. Maksudnya dengan adanya usaha secara konsisten dan mengikut guidance yang coach bagi maka inilah hasil mereka perolehi.


























Adakah korang nak jadi seperti mereka?
Adakah korang dah cuba pelbagai cara tapi masih tidak berjaya untuk turunkan berat badan?
Adakah korang sayang nak tinggalkan makanan kegemaran tapi masih nak turun berat?
Jika korang yang mempunyai ciri-ciri seperti di atas, korang lah orang yang Lisa cari selama ini.
Hubungi Lisa segera untuk mendapatkan Coaching secara percuma untuk turun kan berat badan. 
Change your body, change your mindset, You will be a NEW YOU!!!


09:00

Kenapa perlu pilih shake herbalife sebagai sarapan?

by , in
Ramai yang bertanya-tanya kenapa perlu pilih shake herbalife sebagai sarapan pagi? kenapa tak nasi lemak? roti canai? kuih muih yang beraneka jenis ? kenapa tidak lempeng dicicah dengan sambal tumis?



Jom audit sebentar tentang kenapa kita perlu bersarapan?

1) Memberi tenaga. Sepanjang hari, kita akan buat aktiviti harian maka untuk buat aktiviti tersebut kita perlukan tenaga yang mencukupi. dengan bersarapan pagi, kita akn lebih bertenaga dan tidak akn mudah letih dan rasa lapar.

2) Menjaga Berat badan. Bila kita bersarapan pagi, ia dapat meningkatkan metabolisme badan. Maka ia akan membantu mengawal berat badan.

3) Badan perlu nutrisi dan vitamin. Untuk mengekalkan kesihatan badan, kita perlu berikan makanan yg mengandungi nutrisi dan vitamin yang seimbang untuk badan.

4) Menajamkan kemampuan otak.

Jadi, kenapa kita perlu pilih shake herbalife sebagai sarapan pagi?


  • Sedap. Didatangkan dengan 5 perisa, coklat, vanila, strawberry,tropical fruit dan capucino. Boleh dicampur dengan bahan-bahan tambahan seperti buahan, jus, kurma, oat dan sebagainya.
  • Mempunyai nutrisi dan vitamin. 
  • Rendah kalori. dalam 90 hingga 120 kal per intake. 
  • Low Glycemic Index
  • Kenyang
  • Senang dibuat. untuk orang yang bekerja dan tiada masa, shake herbalife sangat mudah untuk disediakan.
  • Diformulasikan oleh doctor.
Di sini, aku nak berkongsi dengan anda tentang shake herbalife yang aku sudah makan selama 4 tahun. Ini antara penglaman dalam kehidupan yang tak akan aku lupakan, kerana shake herbalife memberikan aku lebih bertenaga dan lebih ceria setiap pagi. semasa aku mengandung pun aku masih jadikan shake ini sebagai sarapan pagi kerana ia selamat untuk ibu mengandung serta bayi. Aku tak perlu masak untuk sediakan sarapan, hanya blend sahaja. Dah siap dan tersedia untuk suami tercinta sebelum dia pergi kerja. Disebabkan aku ni adalah penggemar nescafe yang tegar makanya aku menggantikan nescafe dengan shake capucino and i lose 8kg, hanya dengan capucino mix soy rich. 

Lately ni ramai pula yang tegur pasal kulit dan gaya kesihatan aku. Tiada rahsia pun, melainkan sarapan pagi dengan shake herbalife. Ye lah, secara logik akal jika kita beri makanan yang tdiak elok kepada badan maka, resultnya pun tidak begitu baik dan jika beri makanan yang baik dan sihat , maka badan kita pun akan bertindak secara baik. When people ask me, why until now i still taking herbalife shake? i ask them, " why not? why must we stop taking herbalife shake? ia adalah makanan gantian dan ia bukan supplement. Selagi hidup kita, ada istilah sarapan, insyaALLAH selagi itu sarapan saya adalah shake herbalife. 






Disclaimer: Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnosis,merawat atau mencegah penyakit.









11:37

coach Lisa 0193749822:Sarapan Pagi Perlu Sedap & Berkhasiat

by , in
Assalamualaikum w.b.t

Salam pagi jumaat yang penuh barakah ini. Mulakan hari kita dengan lafaz syukur yang tak thingga kerana Allah masih memberi nikmat nafas dan hidup kepada kita.

Mulakan hari anda dengan sarapan pagi yang sedap dan berkhasiat. Pernah dengar tak orang kata breakfast like a king , lUnch like a queen. Some people are misunderstanding with this statement. Bila dah salah faham makanya,kita pun makan la makanan yang heavy means yang high carbo,high saturated fat and high sugar. Sebab mentaliti kita, berkata semua makanan tu bagi kita lebih kenyang. Then, tengahari baru makan for lunch. 

Thats was me, 3 years back. That time i dont have knowledge about food, meal plan, nutrition n so on. Actually,what our body needs for early morning means to start our day is good nutrients and have enough nutrition,vitamin. 

Because my day always hustle n bustle activity, so i need to prepare our breakfast just only 3 to 5 minutes. What i found is herbalife shake is very simplest breakfast.....yup...as simple as 123. Lagipun herbalife shake memang ada nutrients yang diperlukan oleh badan kita untuk pagi2 ni. You no need to measure yg food like eh makanan ni cukup x vitamin a,b,c,d,e,magnesium,kalsium n so on. Just take 2 scoop shake and put in the coldwater to make more delicious like orang arab cakap lazizah. Means sedap bangat sih.

Resepi hari jni

2 scoop shake choc dutch
1 scoop protein
2 biji kurma
300ml cold water

Blend all this ingredients. Then, siap dah. Ready to slurrrppppyyyu... 










11:47

Hari ke 2

by , in
Assalamualaikum w.b.t



Hari ke 2

Pagi-shake

Resepi
2scoop shake choc
2scoop protin
200ml water
200ml soya milk corn
(If nak tambah ice cube lagi sedap sebab rasa mcm chatime punya je tapi kes aku versi ibu breastfeed,so aku berpantang tak minum ais selama setahun)

Lunch-nasi 2 senduk, lauk grilled chicken, tomyam

Tea time- aku makan choclate kisses(dun worry aku dah google berapa kalori...still in my calory limit)

Dinner- shake, resepi plain je

Hari ke 2 ni, aku ada spend dalam 10 to 15 minutes exercise, slowly dulu sebab aku pun baru lepas deliver baby so kena la jaga sikit
10:10

Diari Aku Jadi Mama: Berpuasa ketika Hamil

by , in
Assalamaualaikum w.b.t



Alhamdulillah, alhamdulillah dan alhamdulillah...Allah masih beri kesempatan kepada aku untuk lihat di dunia ini. Sentiasa bersyukur dengan apa yang kita ada sekarang. Jika hari ini kita rasa kehidupan kita penuh dengan kesempitan dan kekecewaan, carilah sekecil zarah perkara yang masih boleh untuk kita bersyukur.

Bersyukur kerana masih ada selipar untuk dijadikan alas kaki,
Bersyukur kerana masih diberikan sepasang telinga,kaki dan tangan kerana berapa ramai di luar sana bila bangun tidur anggota badan sudah tiada,
Bersyukur kerana masih ada seorang suami yang tidur disebelah kita kerana berapa orang di luar sana hidup janda dan masih belum berkahwin,
Bersyukur kerana masih ada pakaian yang menutup aurat kerana berapa ramai orang di luar sana mendedahkan aurat serta dosa yang bertimpal


Subhnallah rezeki ALLAH itu luaskan?

Jika hari ini kita masih tidak tahu untuk bersyukur maka doalah banyak2 supaya dijauhkan menjadi seorang hambaNYA yang kufur nikmat.

(Peringatan untuk diri sendiri juga)

Dan hari ini aku bersyukur sebab Allah beri kesempatan kepada aku untuk berpuasa ketika hamil. Ramai wanita di luar sana tidak pernah ada pengalaman yang aku ada ini.

Tips berpuasa ketika hamil:

Bila doktor sudah sahkan diri kita ni sihat dan boleh berpuasa maka berpuasalah dengan niat supaya sepanjang kita berpuasa ni, tiada perkara yang tak diingini berlaku. Serta dapat completekan 29 hari berpuasa di bulan Ramadhan. Menjalani ibadah puasa ketika hamil bukan mudah dan tidaklah susah, kesabaran yang tinggi amat diperlukan.

Pemakanan ketika bersahur dan berbuka:

Pastikan nutrisi dan pemakanan seimbang. Macam aku, alhamdulillah sebab ada nutrisi HERBALIFE. 

Sahur: Kurma, Aloe Vera, Tea dan Shake + omega 3, calcium plus

Berbuka: Kurma, Aloe vera, Tea dan Shake, NW formula.

Selepas Tarawikh: Makan Regular meal yang sihat.( kurangkan makanan yg berminyak dan manis)

Air 2 litre.

Inilah rutin pemakanan aku. Alhamdulillah, sudah 4 hari berpuasa, tiada masalah lapar atau muntah2 serta kurang rasa penat. May ALLAH ease my Journey. amin


Jika ada ibu-ibu di luar sana yang hadapi muntah-muntah yang sangat teruk, selalu pitam serta pendarahan maka Allah memberi kelonggaran kepada ibu hamil untuk berbuka puasa.



ini salah satu buku yang aku baca semasa pregnant ni.

Aktiviti:

Jangan buat kerja berat-berat. Sebagai seorang surirumah, aku banyak masa di rumah dan di kelab nutrisi. Sebab sejak ada kelab segala appoinment bagai aku buat di kelab sahaja, lagipun kelab dan rumah hanya 10 minit sahaja, sangat dekat. Kalau ada appoinment di luar, barulah aku travel tapi tak jauh mana pun still dalam selangor atau area KL. Itulah dikatakan LAW OF ATTRACTION, sebab aku selalu fikirkan dapat customer yang dekat-dekat shj. Tapi ada juga customer yang jauh contohnya Kelantan, Perak, Johor jadinya mereka ni aku coach jarak jauh dan barang-barang pun HERBALIFE yang hantarkan depan rumah dorang. Kiranya semua di hujung jari.




amalan yang boleh diamalkan 




Beruasaha menjadi seorang ibu yang terbaik.




Sekadar Berkongsi

Jika ada ibu-ibu di luar sana yang inginkan kesihatan dan tenaga ketika hamil, saya sedia menjadi coach anda. :)