Showing posts with label herbalife klang. Show all posts
Showing posts with label herbalife klang. Show all posts
13:34

Briskwalk with Fareeq

by , in
Assalamualaikum w.b.t

My first experience brisk walk with fareeq is really amazing.  Mana taknya sebelum ni aku bawa diri je but now i need to cuddle fareeq seberat  5.6kg. Mula-mula macam give up je but, determination yang sangat kuat. i continue my journey. sweating like crazy. Tapi bersyukur sangat2 sebab i have a best nutrition in the world which is Herbalife shake. So stamina memang meningkat dan before and after briskwalk,aku sempat minum tea mix herbalife yang boleh boost my energy.

Ramai juga tegur tadi, pakcik2 dan makcik2 yang dah pencen cakap semangat betul aku briskwalk dengan baby. Fareeq pula kebetulan memang tidur je sepanjang aku jalan kat tasik. So lagi memudahkan aku. Thank you fareeq coz help mama a lot to become more healthier.



to boost my energy, yup tak lain dan tak bukan tea mix





fareeq boleh pulakkan tidur even mama dia semangat nak tunjukkan keindahan alam ni




pemandangan masjid shah alam from tasik





Yup absolutely right!!!!



Ahli Bebas Herbalife & Jurulatih Kesihatan Anda
Lisa 019-3749822
Amer 013-9152257

14:31

Terasa Sayang

by , in
Assalamualaikum w.b.t

Kita diciptakan dari segumpal darah atas nama kasih sayang antara ibu dan bapa. 
Kita ditiupkan roh atas nama kasih sayang Tuhan kepada hambaNYA, suapaya hambaNya melihat apa itu dunia,
Haiwan hidup atas muka bumi ini atas nama kasih sayang di antara Tuhan kepada mahklukNya
Burung memberi makan kepada anaknya, atas nama kasih sayang ibu kepada anaknya.




Kasih sayang yang kita dapat pada hari ini hanyalah baru setitik dari selaut Rahmat dan Rahim Allah.

Sebab itulah, rahim ibu dinamakan "RAHIM" iaitu sayang.

Subhanallah hebat betul ciptaan ALLAH.

Mak aku cakap, nak bagi nama biarlah nama yang maksudnya baik-baik belaka. Dan daripada itulah, aku terispirasi untuk letak nama kelab ak KELAB RASA SAYANG. Bila orang masuk sahaja dalam kelab terasa kasih sayang di antara kami. Walaupun ada yang kata, nama kolot lah nama pelik lah, tapi pa pe hal pun aku berpegang kepada kata-kata mak....heheheheh....dan nama ni pun sebenarnya, suami aku yang bagi idea, so aku just copy and paste sahaja.

Alhamdulillah, baru beroperasi sebulan lebih dan hampir 2 bulan kelab aku menjadi lebih baik. pelbagai perkara yang aku belajar dan pelbagai ragam manusia yang aku terima. Itulah asam garam kehidupan. jadikan kain putih kita berwarna-warni dari kecil hingga kini, kalau kita rasa kehidupan kita suram dan sama sahaja sebelum ini then switch cepat-cepat. Don't end your life with grey colour. 

Bila kami mengajak orang di sekeliling, ada yang menerima dan ada juga tak kurangnya menolak. ada yang cara baik dan ada juga dengan cara kasar. Bila ingat kembali sirah Rasullullah s.a.w, baginda dicaci dan dimaki hanya kerana mahu ajak kaum keluarga, sahabat dan penduduk untuk menganut agama Islam dan masuk ke syurga, itu pun baginda diherdik yang amat dasyat. dibaling dengan tahi semasa solat. Subhanallah, hebat sungguh perjuangan Rasullullah s.a.w. 





Sedangkan kami hanya mengajak orang untuk jadi sihat dan cantik, pun tidak hairanlah ada yang berkata-kata.

Kita mengajak ibu bapa untuk menjadi sihat atas nama kasih sayang seorang anak kepada ibu bapanya,
kita mengajak adik beradik untuk menjadi sihat atas nama kasih sayang seorang kakak/adik/abang kepada keluarganya
kita ajak sihat teman-teman atas nama kasih sayang seorang teman.
when they tell us, kita ajak mereka jadi sihat becoz of money please, duit dan rezeki ALLAH yang pegang not them.

Bila dalam Kelab Rasa Sayang, ramai ahli kelab yang sudah habis minum 10 hari akan kata 

" Boleh ka, anak pak cik yang gemuk jadi kurus macam hang ni....kasian la, pak cik tengok dia jalan susah betoi"
"Ada sorang jiran saya selalu sakit-sakit, tapi muda lagi, kalau dia minum ni boleh betenaga tak?"

Smiling is our clothes for everyday

That's how we build love in ourself, Allah yang bagi perasaan itu kepada mereka. Kami cuma menyampaikan sahaja. The beauty of LOVE.

Cuba lihat sekeliling kita, berapa ramai kaum keluarga, teman-teman serta saudara-mara kita yang selalu keluar masuk hospital disebabkan penyakit gaya pemakanan yang tidak sihat. Kita mampu mengajak tapi yang memegang hati mereka adalah ALLAH.

Aku tidak kata bahawa kita tak akan masuk hospital dan sesiapa makan herbalife tak akan mati, jika ALLAH kata kun fayakun, esok lusa kita masuk hospital dan mati, then kita sama juga seperti orang lain but remember ALLAH melihat usaha kita untuk menjadi sihat, ALLAH tidak lihat keputusannya.

Teringat pula kisah seorang yang telah membunuh 99 orang dan ingin berubah. Dia bertemu dengan seorang alim, tetapi orang alim itu mengatakan yang dosanya terlalu banyak lalu dia pun membunuh orang alim itu dan menjadikan jumlah orang yang dibunuhnya ialah 100 orang. Kemudian dia bertemu seorang alim lagi, tetapi orang alim ini menyatakan yang dia masih boleh bertaubat dan Allah itu Maha Pengampun, tetapi dia perlu berpindah ke kawasan lain yang lebih baik untuknya. Dia meninggal dalam perjalanan bertaubat kepada Allah dan akhirnya dimasukkan ke dalam syurga kerana jaraknya menghampiri tempat untuk bertaubat itu lebih dekat. 

Pokok pangkalnya adalah usaha kita

Do your job not Allah job.

Thanks to our loveline, Bryant mill team coz visiting our club.

In memory, my friends in Philipines. Love uolss so much.


We build this club bcoz of love to the strangers like a family.



Banyak lagi, yang aku nak story morie di sini but i need to go now....telefon asyik berdering sebab ada  ahli kelab yang nak ajak pekerja dia jadi sihat. Ha!!!! itulah dinamakan kasih sayang antara majikan dan pekerja....


See u guys next time yaw!!!!