Showing posts with label coach herbalife. Show all posts
Showing posts with label coach herbalife. Show all posts
23:19

Kenapa perlu ada coach herbalife untuk turun berat badan?

by , in
Penting sangat ke bila beli produk herbalife dari jurulatih yang berdaftar? Kalau beli di website atau kedai-kedai tak boleh ke?

Ya ini lah beberapa soalan yang sering dilontarkan oleh client dan prospek lisa. Mereka masih keliru kenapa pentingnya membeli produk herbalife dari jurulatih atau coach herbalife.

Memang sangat penting kerana:


  • Bila korang start consume herbalife, akan ada orang yang pantau atau menjadi sumber rujukan korang jika ingin tahu lebih lanjut mengenai kesan terhadap badan serta infomasi mengenai tips kesihatan.
  • Coach herbalife akan memberi motivasi serta mengundang korang ke acara motivasi bagi korang lebih bersemangat dan fokus untuk mendapat result.
  • Korang berpeluang untuk mendapat diskaun dari 25% hingga 50% untuk semua produk herbalife.
  • Korang juga berpeluang untuk menjadi coach herbalife yang berdaftar dan menghadiri ke acara international di luar negara.
  • Yang penting, result pasti dapat jika korang betul-betul dan serius dengan program ni.
Bagi Lisa nak turun berat badan perlu ada ilmu, bukan main hentam atau jadikan mr.google ni sahaja sebagai panduan. memang tidak sama sekali.


Anda mahu: 

TURUN BERAT BADAN 5-30KG
NAIK BERAT BADAN 5-15KG
SARAPAN IDEAL DAN BERNUTRISI
MENINGKATKAN STAMINA SUKAN
MENCANTIKKAN KULIT
MENINGKATKAN TENAGA 


HUBUNGI LISA SEKARANG DI TALIAN 0193749822



Apa yang anda dapat apabila memulakan program ini?


*Pelan pemakanan 
*Senaman dan home workout guideline
*Personal coach
*Tips-tips kesihatan dan fitness
*Tips mempercepatkan lagi untuk reach your health and fitness goal.
*Analisa lemak dan umur dalaman

Also looking for junior coach and earn extra income




Jangan tangguhkan keputusan anda untuk menjadi kurus dan sihat. Mulailah sekarang. Lisa bersedia untuk menjadi jurulatih korang. 
15:20

Testimoni Naik Berat Badan

by , in
Di sini, Lisa kongsikan testimoni pelanggan yang nak naik berat badan. Perlu diingatkan bahawa, naik berat bukan bermaksud naik lemak semata-mata tapi naik otot dan lemak yang mengikut keperluan tahap badan masing-masing.






Adakah korang nak jadi seperti mereka ?

Naik berat badan secara sihat dan konsisten?

Adakah korang sudah cuba pelbagai cara untuk naikkan berat badan?

Sekiranya korang mempunyai ciri-ciri seperti di atas, ya korang lah yang Lisa cari untuk dibantu naikkan berat badan. Berminat? Hubungi Lisa segera untuk sesi coaching gain weight, gain muscle.




13:36

Testimoni Turun Berat Badan

by , in
Kejayaan tidak datang secara bergolek. Tapi kita yang kena bergolek untuk datang ke arah kejayaan. Maksudnya dengan adanya usaha secara konsisten dan mengikut guidance yang coach bagi maka inilah hasil mereka perolehi.


























Adakah korang nak jadi seperti mereka?
Adakah korang dah cuba pelbagai cara tapi masih tidak berjaya untuk turunkan berat badan?
Adakah korang sayang nak tinggalkan makanan kegemaran tapi masih nak turun berat?
Jika korang yang mempunyai ciri-ciri seperti di atas, korang lah orang yang Lisa cari selama ini.
Hubungi Lisa segera untuk mendapatkan Coaching secara percuma untuk turun kan berat badan. 
Change your body, change your mindset, You will be a NEW YOU!!!


21:32

Cabaran Turun KG 30 Hari

by , in
Apa syarat yang perlu korang ikut?


  • BMI melebihi 23
  • Ada penimbang digital(nak pinjam pun boleh)
  • Ada whatssap di handphone untuk coaching 
  • Paling penting SERIUS

Apa yang korang dapat?

  • 30 hari pelan pemakanan dan resepi sihat mengikut keperluan badan korang
  • Home workout dan exercise disediakan
  • Pesonal coach. Supaya korang ada tempat untuk dirujuk.
  • Monitoring dan support group. Supaya anda termotivasi dan akan meneruskan cabaran ini.

Anda boleh pilih terus tunggu dan lihat perubahan orang lain selepas 30 hari atau anda sendiri yang mengalami perubahannya. Boleh hubungi coach Lisa untuk pendaftaran.

Thank you. 
16:55

Penggemar kek juga boleh turun berat

by , in
Assalamualaikum w.b.t

Salam hari isnin yang penuh barakah ini. korang yang singgah baca entry ni mesti adalah penggemar kek tegar tapi pada masa yang sama nak turun berat. Aku pun adalah penggemar kek yang sangat tegar. Aku suka kek yang decoration yang cute2. Rasa geram je nak makan. Sebelum tu, what's your favourite cake?

Red velvet? Rainbow cakes? Cupcakes? Brownies? what else? kek cheese leleh? choc cakes? Hehehe... Semua jenis kek aku suka kecuali kek pandan dan kek buah. Kalau tak percaya, boleh tanya suami aku atau adik beradik aku, betapa tegarnya aku terhadap cakes.






wah semuanya nampak terliur je... me too...




Actually, nak berkongsi satu rahsia dengan korang walaupun kita ni adalah persatuan penggemar kek sedunia, namun kita juga boleh turun berat dengan cara yang mudah. Yang penting kena tahu caranya bukan main hentam kromo je.

Firstly, korang kena tahu berapa kalori setiap kek yang korang nak makan. Normally, 1 slice of cakes is around 250-350 kalori. wah banyak giles kan?

Bila dah tahu, then kita plan nak makan cakes tu bila. contohnya birthday anak kita atau time birthday party kawan. Macam tak bestkan kalau time birthday, orang lain makan kek dan kita pula just tengok je. Bila orang lain tanya kenapa tak makan, and kita kata diet. Fuh!!!Menguji minda dan nafsu. So enjoy the moments. Kalau dah tahu, birthday date and time tu bila, then korang dah boleh plan untuk meal plan for that day. Yang penting tahu magic number korang berapa, baru senang nak kira.

Kadang-kadang tak perlu tunggu birthday party pun, tapi perasan tak sekarang banyak boutique cafe tumbuh bagai cendawan. Dah la aku ni memang jenis suka window shopping kat boutique2 tu, pastu kalau kita beli baju, bila bayar kat kaunter nanti confirm adik2 counter tanya " tak nak beli kek kak? yang rainbow kek tu sedap". Terus aku lemah dengan pujukan adik-adik ni.

Frankly, aku cakap sepanjang 4 bulan aku buat program lose weight dengan herbalife memang aku belasah je kek. Tapi jangan la pulak hari-hari makan kek, nanti tak pasal2 sugar level kita naik. Kalau 3 kali sebulan dapat makan kek, kira ok what? Yang penting jangan tinggalkan favourite food kita. Yang bestnya, bila aku makan herbalife, at least aku tahu calorie intake aku setiap hari berapa.



Jika korang nak tahu magic number badan korang atau details untuk turun berat tanpa tinggalkan makanan kesukaan korang boleh contact Lisa 019-3749822. Serious people only.
11:37

coach Lisa 0193749822:Sarapan Pagi Perlu Sedap & Berkhasiat

by , in
Assalamualaikum w.b.t

Salam pagi jumaat yang penuh barakah ini. Mulakan hari kita dengan lafaz syukur yang tak thingga kerana Allah masih memberi nikmat nafas dan hidup kepada kita.

Mulakan hari anda dengan sarapan pagi yang sedap dan berkhasiat. Pernah dengar tak orang kata breakfast like a king , lUnch like a queen. Some people are misunderstanding with this statement. Bila dah salah faham makanya,kita pun makan la makanan yang heavy means yang high carbo,high saturated fat and high sugar. Sebab mentaliti kita, berkata semua makanan tu bagi kita lebih kenyang. Then, tengahari baru makan for lunch. 

Thats was me, 3 years back. That time i dont have knowledge about food, meal plan, nutrition n so on. Actually,what our body needs for early morning means to start our day is good nutrients and have enough nutrition,vitamin. 

Because my day always hustle n bustle activity, so i need to prepare our breakfast just only 3 to 5 minutes. What i found is herbalife shake is very simplest breakfast.....yup...as simple as 123. Lagipun herbalife shake memang ada nutrients yang diperlukan oleh badan kita untuk pagi2 ni. You no need to measure yg food like eh makanan ni cukup x vitamin a,b,c,d,e,magnesium,kalsium n so on. Just take 2 scoop shake and put in the coldwater to make more delicious like orang arab cakap lazizah. Means sedap bangat sih.

Resepi hari jni

2 scoop shake choc dutch
1 scoop protein
2 biji kurma
300ml cold water

Blend all this ingredients. Then, siap dah. Ready to slurrrppppyyyu... 










15:13

Kenapa perlu ada coach untuk pengurusan berat badan?

by , in
Assalamualaikum w.b.t


Mengikut pengalaman aku sendiri, ketika 3 tahun yang lepas usaha nak turun berat sorang-sorang memang susah. Tiada siapa pantau dan waktu tu pulak dikelilingi dengan kawan-kawan yang seronok makan, so aku pun lagi seronok nak makan walaupun waktu tu dalam program turun berat.. tak baik betul aku salahkan kawan-kawan pulakkan...heheh...sorry korang...

Tapi setelah kenal aku dengan coach aku kak Zarina, baru tau langit tinggi rendah sebab k.ina memang coach aku cara yang betul untuk pengurusan berat badan. Dan semuanya bermula dari diri kita sendiri. Bukan setakat nak kurus sahaja, tapi lebih kepada pengenalan active healthy lifestyle.

Kenapa perlu ada coach untuk pengurusan berat badan?


  • Untuk mendapatkan bimbingan dan cara yang betul untuk pengurusan berat badan dan yang penting coach itu sendiri perlu ada pengalaman dan testimoni dirinya. Kerana apa yang diajarnya telah pun terbukti ke atas dirinya. 
  • Dapatkan pelan pemakanan harian mengikut kalori badan masing-masing.
  • Supaya kita lebih berdisplin kerana ada coach yang pantau
  • Supaya kita ada teman atau orang untuk kita rujuk dan mengadu nasib tentang pengurusan berat badan sebab kadang-kadang diakui environment sekeliling kita dalam keadaan negatif, so coach yg akan beri kata-kata semangat. Nak turun berat badan is not easy if we dont have strong determination.

InsyaALLAH, melalui pengalaman aku sendiri sudah 3 tahun menjadi coach pengurusan berat badan akan membantu anda mendapat result sepertimana aku dapat. Dan anda akan diberi :

  • Analisa Berat badan (Mempunyai 8 perkara tentang badan anda)
  • Pelan pemakanan mengikut keperluan harian anda
  • Mendapat panduan dan cara turun berat badan secara selamat dan berkesan
  • Follow up sama ada secara weekly atau monthly bergantung kepada direct coaching mahupun online coaching

Ini adalah testimoni dan pengalaman aku dalam pengurusan berat badan 


"Keputusan adalah tidak tipikal. Hasil individu adalah berbeza-beza

InsyaALLAH, aku akn sentiasa perbaiki diri dan menjadi coach yang terbaik. amin :)


Ahli Bebas Herbalife & Jurulatih Kesihatan Anda
Lisa 019-3749822
Amer 013-9152257