Showing posts with label best arianna rose. Show all posts
Showing posts with label best arianna rose. Show all posts
13:23

HIDUP PERLU MEMILIH

by , in
Assalamualaikum w.b.t

Happy morning n hye peeps!!!

Have u had ur shake today?

Pagi-pagi lagi, lisa dah tulis entry ni sebab pagi ni kami ada training di Istana Hotel, dan yg bagi training ni bukan orang yg sebarangan tapi yg dah ada pengalaman dalam bisnes herbalife lebih 20 tahun. Alex dan Grace. Grace kenal herbalife sejak umur 8 tahun dan sekarang dia dah pun berumur 30 tahun. Herbalife is part of her life. Ibunya Kim jadikan herbalife sbg keerjaya




Grace semasa kenali herbalife



Ni lah dia sekarang.

Tapi sebenarnya, lisa bukan nak cerita tentang mereka tapi tentang realiti kehidupan yang masing2 perlu lalui. 

HIDUP PERLU MEMILIH. Antara kita dilahirkan (BORN) dan mati(DEAD) tengah2 adalah C(CHOICE). Jadi nya kita dalam hidup perlu membuat keputusan untuk memilih.

DaLam perjalanan ke training supervisor, lisa tengok jam sangat2 teruk di KL. Kebetulan tempat training kami di tengah2 KL. subhanallah, serius rasa kagum dengan mereka yg menempuh jam setiap hari. Sangat tabah. Tiba2 teringat setahun yang lalu, jika lisa tak buat keputusan untuk MEMILIH HERBALIFE sbg kerjaya, tentu lisa juga tergolong dalam di kalangan mereka. Semuanya bermula dengan pilihan.


Kita ada pilihan untuk menjadi sihat dan tidak sihat. 


Kita juga ada pilihan bila tua nanti kita nak sepeti sebelah kiri ataupn sebelah kanan. Jika kita pilih untuk menjadi sihat dari muda insyaAllah kita akan jadi seperti belah kiri.


Seorang warga Nepal memilih herbalife sbg kerjaya.  Jika beliau tidak membuat pilihan,mungkin beliau juga seperti warga nepal yg lain, yg masih berhujan panas membanting tulang.


Otilia memilih untuk mengubah hidupnya setelah melihat peluang herbalife. Now,kehidupannya 100% berubah kerana bermula dengan pilihan.


Kawan sy afeeqa membuat pilihan untuk ubah kesihatan kulitnya. Mungkin jika dia tidak membuat keputusan untuk memilih mnjadi sihat, dia masih diejek oleh teman2.


Jam yg perlu ditempuh setiap hari juga adalah pilihan di tangan kita.


Bekerja lewat malam juga adalah pilihan.


Ayat al-quran ni pun dah menunjukkan bahawa semuanya bermula dgn diri kita. Samada masih mahu di Tempat yg sama atau pn ubah yg perlu sebab kita bukan pokok yg tiada pilihan. 

Bila tengok wall facebook, kadang2 rasa sangat sedih bila teman2 masih complain dengan kesihatan mereka, ada juga yg masih complain dengan kehidupan mereka. Sedangkan Allah memberi kita akal fikiran untuk mencari penyelesaian dan bukan mencari 'apa yg perlu ak rungut kan lg pada hari ini'.

Lisa juga sekarang masih dalam proses pilihan yg telah lisa buat keputusan pada setahun yg lalu. Bila kita mula membuat keputusan atas pilihan yg ada, bermaksud fizikal dan mental juga perlu bersedia untuk tempuhinya.

MAY ALLAH EASE OUR JOURNEY OF LIFE

Lisa sedang mencari orang yang SERIUS untuk ubah kesihatan dan kewangan untuk menjadi lebih baik. CALL/WHASSAP 0193749822
khalisahhazrina@gmail.com