Showing posts with label barang baby. Show all posts
Showing posts with label barang baby. Show all posts
20:26

4 Website Barang Baby Murah dan Permainan Kanak-kanak

by , in

Pada zaman sekarang, ramai ibu bapa yang sibuk dengan kerjaya mereka serta kehidupan harian tetapi pada masa yang sama tidak sabar untuk menimang cahaya mata yang bakal dilahirkan. Masa inilah online shopping untuk beli barangan baby sangat penting dan ada juga ibu bapa yang suka membeli permainan kanak-kanak melalui online shopping. Lisa juga merupakan saah seorang dalam golongan ibu bapa yang sukakan online shopping kerana ia adalah effortless dan tidak ambil banyak masa untuk membeli barangan baby dan permainan kanak-kanak.

Di sini Lisa nak kongsikan dengan ibu-ibu di mana website yang menjadi kesukaan Lisa dan kawan-kawan yang lain sebabnya service yang bagus dan kualiti barangan yang kita dapat adalah baik. Lagipun website-website ini banyak buat promosi ketika perayaan mahupun tarikh sambutan sesuatu event seperti promosi merdeka, promosi hujung tahun dan sebagainya.


5 Website Barang Baby Murah dan Permainan Kanak-kanak


LAZADA

LAZADA

Website Lazada ni ibarat kedai sebelah rumah kami sahaja sebabnya Lisa dan suami memang suka beli barang di Lazada. Tambahan pula untuk barangan Fareeq, dari dia baby sampailah sekarang ada sahaja mama dan papa nak beli di situ. Lagi pun service penghantarannya adalah cepat dan teratur.



11Street

11STREET

Website 11street merupakan online shopping kami yang kedua sebabnya harga yang ditawarkan untuk keperluan anak-anak agak rendah berbanding website yang lain dan lagi yang menyeronokkan bila ada promosi harga untuk barangan pilihan adalah Rm11 dan ke bawah.

EZbuy

EZBUY

Mungkin ada yang masih tidak familiar dengan website ez buy ni dan ada juga yang sudah jatuh cinta dengan website shopping yang terkenal dengan tagline nya iaitu buy global, locally. Sebabnya anda boleh beli barangan dari amazon, USA, China, Taiwan hanya melalui satu website ini sahaja. Barangan baby yang murah serta permainan kanak-kanak juga banyak dijual di sini. Educational and learning toys juga ada dijual.

Motherhood

MOTHER

Tagline untuk motherhood adalah one stop centre untuk ibu-ibu membeli barangan baby, kanak-kanak serta keperluan ketika mengandung. Banyak sangat pilihan dalam website motherhood ni. Anda pasti akan rambang mata dan harga yang ditawarkan sangat berbaloi dan agak rendah apabila ada promosi seperti hari raya, hujung tahun, awal tahun, christmast dan sebagainya. 

Kini ibu-ibu dah boleh buat pilihan bijak untuk membeli barangan baby murah serta permainan kanak-kanak. 









11:30

preparation

by , in
Assalamualaikum w.b.t

Today is my cramp day! i feel want to cry but try to persuade myself, this is call sacrifice ya.

Since last 2 weeks, kaki memang la sakit teramat. Cuma hari ni, kaki terus cramp habis. Pinggang macam nak tercabut je. Setiap kali rasa sakit then i know how my mom felt. Sometimes,husband terpaksa papah nak pergi ke mana-mana. Wow!! experience luar biasa. Seriously, tak pernah dalam hidup aku rasa sakit yang teramat macam ni.

Sabar Lisa. Allah nak hapuskan dosa-dosa masa silam. I smile.

 early morning, husband dah pi cari nasi untuk lunch aku. Dah tak larat aku nak masak even pergi beli nasi dekat area rumah kami.

Sebelum ni, Doc sahkan my baby dalam keadaan breech. huaaaa.... aku tak nak czer. Nak normal. At least boleh rasa experience push push tuh.

2 hari lepas, kami pergi balik jumpa doc untuk sahkan kali terakhir sama ada aku still kena cesarean atau normal. If cesarean, we need to choose date untuk baby keluar.

Alhamdulillah, excited gila bila doc kata kepala baby dah kat bawah. So, now bila-bila masa je baby boleh keluar. Bergantung kepada beberapa tanda bersalin antaranya:

1- Contraction yang kerap

2- Sakit bahagian bawah belakang pinggang

3- Pecah ketuban

4- Bloody show

Doc pesan, barang-barang baby and barang mak baby dah kena get ready, packing siap2 supaya bila baby nak keluar dah boleh terus capai bag dan shoot ke hospital.

Antara Barang baby yang aku dah siapkan:

1- Diapers
2- Towel(Receiving towel)
3- Wet Tisuue
4- Baju baby(include sarung tangan dan kaki)
5- Syampoo and lotion
6- Selimut
7- Botol susu
8- Kurma

Aku ni sibuk sangat kemas barang baby sampai barang sendiri lupa, mujur husband ingatkan. May be, esok lusa baru packing my stuff pulak.


Doakan aku ya, semoga semuanya berjalan dengan lancar dan semoga aku tabah menghadapi hari-hari yang mendatang.