Showing posts with label ahli bebas herbalife malaysia. Show all posts
Showing posts with label ahli bebas herbalife malaysia. Show all posts
22:36

Kenapa perlu ambil teh herbalife tetapi tidak nescafe atau teh biasa?

by , in
Bila cakap tentang teh atau nescafe sudah terbayang dalam fikiran kita tentang kewangian baunya atau aromanya yang lazat. Kalau musim hujan sedap juga pekena teh atau nescafe panas dan kalau musim panas pasti teh atau nescafe sejuk ais dijadikan pilihan. Ya memang sedap di tekak dan aromanya di hidung tapi adakah ia baik untuk sistem dalam badan kita? Ada yang baik dan buruknya. Mungkin kita boleh nak ambil teh atau nescafe ini tapi bukanlah selalu.

Makanya bagaimana nak menggantikan minuman ini?




Melalui pengalaman saya sendiri, teh herbalife boleh menggantikannya dan dijadikan sebagai minum petang atau minuman harian kita. Tapi kenapa? Kerana fungsinya


  •  Anti-oksida (kita perlukan akti-oksida bagi melindungi sel-sel daripada radikal bebas,ia juga baik untuk anti-penuaan serta baik untuk kesihatan kulit)
  • Membantu bakar lemak dalam badan
  • Cleansing
  • Detox
  • Energy- beri tenaga kepada badan kita.



Jika anda yang bekerja di ofis atau tiada masa untuk bersenam keluarkan peluh, saya sangat menggalakkan anda untuk mengambil teh herbalife sebagai 'exercise tea'. Buatlah secara suam-suam, pasti anda tidak akan lupakan pengalaman minum teh herbalife.


Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnosis,merawat atau mengubati mana-mana penyakit


Hanya sekadar berkongsi dengan teman-teman pembaca setia. Kepada yang berminat untuk mengetahui program pengurusan berat badan yang lisa tawarkan boleh hubungi Lisa 019-3749822. 

Thank you

10:44

Coach Lisa 019-3749822: Tahu Kalori untuk turunkan berat badan

by , in
Assalamualaikum w.b.t

Kenapa kita perlu tahu kalori untuk turunkan berat badan?

Sebab nya kalori adalah unit untuk ukuran tenaga. Tubuh badan manusia perlukan kalori untuk menjana tenaga. Jika kita mengambil lebihan kalori( apa yang kita makan), maka ia kan menjadi lebihan lemak yang tersimpan dalam badan dan ia boleh menyebabkan masalah kesihatan.

Bagaimana mahu kira kalori kita?

Senang sahaja pergi ke KLIK DI SINI .

Adakah anda sudah dapat jumlah kalori anda?

Jika sudah, kita boleh plan apa meal plan yang kita boleh ambil untuk seharian. Berikut sebagai rujukan untuk kalori bagi pemakanan orang malaysia.







Maka elakkan berdiet dengan cara skip makan. Kita boleh makan tapi mengikut jumlah kalori keperluan badan masing-masing. Tukar persepsi dan gaya hidup kita. Ambillah makanan yang mempunyai cukup nutrien. Sekiranya anda ingin memastikan diet untuk menurunkan berat badan tanpa mengabaikan nutrien dan memastikan jumllah kalori yg diambil tidak berlebihan, anda mempunyai pilihan untuk mengambil 'meal replacement' bagi memastikan perut anda kenyang dan masih bertenaga. Sebagai jurulatih kesihatan dan kecantikan saya mencadangkan shake herbalife sebagai 'replacement meal'  yang HALAL dan mudah untuk diminum serta mempunyai perisa yang sedap. Saya sudah makan herbalife selama 3 tahun. tidak pernah jemu untuk mengambil shake herbalife ini sebagai sarapan pagi


Ahli Bebas Herbalife & Jurulatih Kesihatan Anda
Lisa 019-3749822
Amer 013-9152257




15:13

Kenapa perlu ada coach untuk pengurusan berat badan?

by , in
Assalamualaikum w.b.t


Mengikut pengalaman aku sendiri, ketika 3 tahun yang lepas usaha nak turun berat sorang-sorang memang susah. Tiada siapa pantau dan waktu tu pulak dikelilingi dengan kawan-kawan yang seronok makan, so aku pun lagi seronok nak makan walaupun waktu tu dalam program turun berat.. tak baik betul aku salahkan kawan-kawan pulakkan...heheh...sorry korang...

Tapi setelah kenal aku dengan coach aku kak Zarina, baru tau langit tinggi rendah sebab k.ina memang coach aku cara yang betul untuk pengurusan berat badan. Dan semuanya bermula dari diri kita sendiri. Bukan setakat nak kurus sahaja, tapi lebih kepada pengenalan active healthy lifestyle.

Kenapa perlu ada coach untuk pengurusan berat badan?


  • Untuk mendapatkan bimbingan dan cara yang betul untuk pengurusan berat badan dan yang penting coach itu sendiri perlu ada pengalaman dan testimoni dirinya. Kerana apa yang diajarnya telah pun terbukti ke atas dirinya. 
  • Dapatkan pelan pemakanan harian mengikut kalori badan masing-masing.
  • Supaya kita lebih berdisplin kerana ada coach yang pantau
  • Supaya kita ada teman atau orang untuk kita rujuk dan mengadu nasib tentang pengurusan berat badan sebab kadang-kadang diakui environment sekeliling kita dalam keadaan negatif, so coach yg akan beri kata-kata semangat. Nak turun berat badan is not easy if we dont have strong determination.

InsyaALLAH, melalui pengalaman aku sendiri sudah 3 tahun menjadi coach pengurusan berat badan akan membantu anda mendapat result sepertimana aku dapat. Dan anda akan diberi :

  • Analisa Berat badan (Mempunyai 8 perkara tentang badan anda)
  • Pelan pemakanan mengikut keperluan harian anda
  • Mendapat panduan dan cara turun berat badan secara selamat dan berkesan
  • Follow up sama ada secara weekly atau monthly bergantung kepada direct coaching mahupun online coaching

Ini adalah testimoni dan pengalaman aku dalam pengurusan berat badan 


"Keputusan adalah tidak tipikal. Hasil individu adalah berbeza-beza

InsyaALLAH, aku akn sentiasa perbaiki diri dan menjadi coach yang terbaik. amin :)


Ahli Bebas Herbalife & Jurulatih Kesihatan Anda
Lisa 019-3749822
Amer 013-9152257

14:38

Info sihat: Rahsia Turun Berat III

by , in
Assalamualaikum w.b.t

Rahsia turun berat badan seterusnya adalah memilih cara atau produk yang :

1) Berkesan

Diet seimbang sudah terbukti menunjukkan ramai orang boleh turun berat badan dengan cara yang sihat. Diet yang seimbang adalah kandungan makanan kita cukup nutrisi dan vitamin yg boleh membekalkan kepada badan. Kalau nak beli sesuatu produk lihat berapa banyak testimoni pelanggan mereka yang berjaya, lagi ramai lagi bagus. itu menunjukkan produk/cara tersebut sangat berkesan.

2) Selamat

Pemakanan diet seimbang telah terbukti selamat. Kalau kita ikut sahaja piramid makanan, tentu akan dapat hasil yang memuaskan, badan kita lebih sihat dan bertenaga. contohnya jika seseorang itu selalu fokus makan daging sahaja, maka risiko untuk dia alami masalah sakit jantung sangat cepat. Bermaksud itu diet yang tidak seimbang dan tidak selamat untuk diamalkan.

3) Tanpa kesan sampingan

menguruskan berat badan melalui diet seimbang yang tidak melibatkan pil kurus atau fat burner, risiko untuk mendapatkan kesan negatif sangat rendah.

4)Tanpa perlu berlapar

Jika kita ikut sahaja diet seimbang kita tidak akan perlu berlapar pun untuk kurus. Perut akan rasa lebih selesa dan tidak terlalu kenyang.

Ciri-ciri utama pemakanan yang seimbang yang terbukti berkesan dan selamat adalah:

-jenis makanan halal
-diet seimbang berasaskan sains
-dipercayai oleh doktor-doktor ternama
-mempunyai berjuta pelanggan yang berpuas hati
-pemakanan yang seimbang tanpa berasa lapar
-cara pemakanan yang membantu meningkatkan tahap tenaga
-disokong oleh pakar-pakar penyelldik yang ternama dalam bidang nutrisi dan makanan.
-kandungan semulajadi tanpa bahan pengawet dan pewarna.
-sudah lebih 20-30 tahun di pasaran.


Ahli Bebas Herbalife & Jurulatih Kesihatan Anda
Lisa 019-3749822
Amer 013-9152257

12:35

info sihat:kenapa susah nak turun berat?

by , in
Assalamualaikum w.b.t

Ha mesti semua ternganga kan bila aku keluarkan entry ni. Oke tutup mulut nanti lalat masuk. Heheh..

Ini aku cerita pun mengikut pengalaman aku sendiri. Kenapa la susah sangat nak turun berat  badan bila gunakan herbalife ni?

Adakah salah product?
Adakah salah coach?
Atau adakah salah keluarga atau kawan-kawan yang sering ajak kita keluar makan?

Jom muhasabah diri kita sendiri, dulu aku siap kutuk bagai kat coach await la aku tak turun berat tapi sebenarnya........

Ha nak tahu, senang je kenapa kita susah sangat nak turun berat.

1) Tidak menggunakan kuantiti product yang cukup.

Contohnya, shake herbalife adalah makanan gantian untuk pagi dan malam bagi orang yang nak turun berat dengan segera dan selamat. Tapi kalau kita kadang-kadang ambil shake, kadang-kadang tak ambil, rasa-rasanya berat kita akan tu
run tak?

2)Tidak cukup minum air

Kalau kita tak ambil herbalife sekali pun, kita mesti cukup minum air. Kalau tak,memang susah nak turun berat. Sebab ada yang cakap kat aku, minum herbalife kena banyak minum air ye? Setiap badan kita wajib la sekurang-kurangnya minum air 2 litre sehari bersamaan 8 gelas air mineral, lagi banyak lagi bagus. Bukannya 2 litre air sirap tau. Bayangkan, saluran longkang banyak sampah sarap, kalau kita jirus air guna paip kecil dan paip bomba,rasa-rasanya paip yg mana akan boleh menggerakkan sampah sarap sertsebut? Sampah sarap diibaratkan lemak dalam badan kita. Kuantiti air yg kita minum diibaratkan jenis paip tersebut.

Ini sekadar fakta mengenai air:

Secara puratanya, badan seorang dewasa mengandungi hampir 70 % air. Di antaranya bahagian badan yang paling banyak mengandungi air adalah :

* 95% air terkandung di bahagian Otak manusia.
* 90% air berada dalam peparu
* 82% air terkandung di dalam darah

Walau bagaimanapun dianggarkan sebanyak 2.5 liter air yang terkandung di dalam badan akan hilang akibat daripada perkara-perkara seperti berikut:

* 1.5 liter melalui pembuangan air kencing
* 0.7 liter melalui perpeluhan dan penafasan
* 0.2 liter melalui proses respirasi
* 0.1 liter melalui sejatan daripada permukaan kulit.

Kehilangan air ataupun kekurangan air yang tinggi di dalam badan akan menyebabkan berlakunya kekurangan kepada badan anda. Kehilangan yang berlaku ini mestilah digantikan segera sistem badan dapat beroperasi dengan baik.


3) Terlalu besar portions makanan kita.


Contoh yang senang, makan tengahri sepatutnya kuantiti nasi sebesar genggam tangan kita atau lebih kurang 2 senduk tapi kita ambil kuantiti nasi sampai membumbung. So,itu dikira portions yang banyak. Mungkin kita cakap, 'saya ambil nasi sekali sehari je,kenapa tak turun berat pun?'. Sebabnya, sekali kita ambil dalam kuantiti yang besar. Petua dari coach aku, ambil pinggan yang kecil sahaja, so kita akan nampak nasi kita sudah banyak sebab dah penuhi ruangan, tapi kalau kita ambil pinggan besar mesti kita pun nak penuhi ruangan kosong, so portion tu besar jadinya. Dapat imagine tak apa yang aku nak sampaikan... hahahah...dah berbelit pula aku cakapkan. Kalau tak faham boleh call aku.







P/S: lagi bagus turun berat bukan setakat bergantung kepada pemakanan harian, tapi ditambah lagi dengan senaman ringkas. Dapat 3 kali seminggu pun dah cukup. Ingat ye 80% nutrition dan 20% adalah exercise.

Ini antara orang yang aku coach dan teman-teman seperjuangan yang serius nak ubah diri dan kesihatan mereka.
Testimoni SEBELUM dan SELEPAS menggunakan HERBALIFE


"Keputusan adalah tidak tipikal. Hasil individu mungkin berbeza-beza"


"Keputusan adalah tidak tipikal. Hasil individu mungkin berbeza-beza"


"Keputusan adalah tidak tipikal. Hasil individu mungkin berbeza-beza"



Ahli Bebas Herbalife & Jurulatih Kesihatan Anda
Lisa 019-3749822
Amer 013-9152257
12:32

Info Sihat: Rahsia Turun Berat II

by , in
Assalamualaikum w.b.t

Jaga Calorie Intake

Langkah untuk turun berat  badan dengan cara menyekat pengambilan makanan, tidak makan atau makan makanan yang berlebihan kandungan kalori akan membuatkan usaha tersebut gagal.

Punca utama kegemukan adalah:

-Pengambilan kalori yang berlebihan oleh tubuh badan seseorang.
-Pemakanan yang tiidak seimbang dan kurang sihat
-Tidak memastikan pembekalan zat dan nutrien cukup untuk badan


Formula untuk turun berat secara sihat dan cergas


Kebiasaannya untuk jumlah kalori bagi

Lelaki adalah 2500 kalori sehari
Wanita adalah 1600 kalori sehari

Maka, kita perlu makan di bawah atau sama jumlah kalori tersebut,jika kita makan lebih daripada calorie limit maka kita akan hadapi masalah lebihan berat badan.

Untuk mengetahui kita sudah makan lebih atau kurang jumlah kalori, kita perlu tahu jumlah kalori makanan yang kita makan seharian.

Boleh rujuk beberapa laman web yang menyediakan senarai makanan dan jumlah kalorinya.

Kenapa aku memilih shake herbalife sebagai sarapan pagi dan makan malam?

Sebab jumlah kalori yang ada dalam 1 hidangan shake baru 180 kalori. alhamdulillah dah hampir 3 tahun sarapan pagi aku adalah shake herbalife




Ahli Bebas Herbalife & Jurulatih Kesihatan Anda
Lisa 019-3749822
Amer 013-9152257
11:47

Hari ke 2

by , in
Assalamualaikum w.b.t



Hari ke 2

Pagi-shake

Resepi
2scoop shake choc
2scoop protin
200ml water
200ml soya milk corn
(If nak tambah ice cube lagi sedap sebab rasa mcm chatime punya je tapi kes aku versi ibu breastfeed,so aku berpantang tak minum ais selama setahun)

Lunch-nasi 2 senduk, lauk grilled chicken, tomyam

Tea time- aku makan choclate kisses(dun worry aku dah google berapa kalori...still in my calory limit)

Dinner- shake, resepi plain je

Hari ke 2 ni, aku ada spend dalam 10 to 15 minutes exercise, slowly dulu sebab aku pun baru lepas deliver baby so kena la jaga sikit
14:20

Cabaran 60 Hari Turun Berat

by , in
Assalamualaikum w.b.t


Pagi semalam timbang berat, mak ai....mata jadi juling jap... inilah berat aku sebelum aku ambil shake herbalife iaitu 57kg. Body fat 34%. Semangat nak turun berat badan amatlah membuak-buak, tambahan pula bila tengok Scha awal, che ta , fasha sandha semua badan gorgeous beb lepas deliver baby. Aku nak jadi macam dorang juga. Hehehe... retis sangat.

Maka dengan ini bermula lah, perjalanan aku untuk turun berat. Target aku adalah 7-8kg turun dalam masa 60 hari. InsyaALLAH semoga segala usaha ku ini diberkati. Dengan niat kena betul okeh. Turun berat atau nak badan cantik bukan untuk show off kat orang tapi kerana ALLLAH, sebab badan ni amanah yang ALLAH bagi untuk kita jaga dengan baik, niat kedua,untuk suami dan niat yang ketiga kerana nak sihat,supaya bila tua nanti tak da masalah kesihatan.

Aku terasa sangat sihat itu mmg mahal. HEALTH IS WEALTH. Mana taknya, 2 bulan aku terdampar kat rumah menanggung sakit sebelum deliver baby Fareeq. Sakit orang pregnant. Kaki susah nak gerak, sampaikan husband terpaksa papah. Alhamdulillah, dapat melalui saat-saat tersebut dengan baik.

Makanan yang aku makan untuk turun berat adalah versi ibu yang breastfeed ye. To all anak dara sekalian yang nak turun berat ikut cara akak nih pun boleh,cuma lalu atau tak ye. Hehehe


Hari Pertama

Pagi- Shake Herbalife,aloe vera herbalife

Tengahari- Ikan dowry grilled, nasi 2 senduk, sayur kobis and carrot masak air
(mak aku cakap slowly nak makan macam-macam atau yang pedas, sebab nanti effect kat baby,so aku pun still guna cara makan berpantang tapi ada juga tambah serbuk oregano kat grill ikan tu)
Tea mix Herbalife, buat suam2 1 litre

Dowry grilled



Sayur kobis dan carrot masak air


Petang-Minum air 1 litre dan roti sekeping

Malam- shake herbalife




Seminggu sebelum aku deliver. Berat 68kg ni.


Selepas berpantang, berat mencecah 57kg.



Ahli Bebas Herbalife & Jurulatih Kesihatan Anda
Lisa 019-3749822
Amer 013-9152257