Showing posts with label Contest. Show all posts
Showing posts with label Contest. Show all posts
00:47

Mengapa 3 Barangan Jenama ini yang Menjadi Kesukaan?

by , in
Selalunya, kita sering mendengar tentang perkataan Marathon iaitu larian dalam tempoh masa yang lama dan pada jarak tertentu, tetapi kali ini Lazada perkenalkan perkataan Shopathon Sale iaitu seperti ala-ala Marathon cuma bezanya, kita boleh shopping sakan pada 27 September 2018. Pelbagai barangan menarik yang disediakan dengan tawaran harga yang sangat berpatutan.



Eh, bila bercakap tentang Shopathon Sale di Lazada, Lisa suka kongsikan dengan anda tentang 3 barangan jenama yang Lisa sering beli di Lazada. Barangan yang Lisa selalu beli di Lazada ini selalunya adalah barang keperluan diri Lisa, suami dan anak. Almaklumlah, bila menjadi ibu kita perlu bijak berbelanja maka bila Lazada buat sale, cepat-cepat Lisa akan tengok mana barang yang sudah berkurang dan perlu restock.

Di bawah adalah antara barangan jenama keperluan yang Lisa selalu beli di Lazada:

Pampers Drypers dari Drypers Store. 

Lisa beli pampers Fareeq dari kecil memang menggunakan Lazada di Drypers Store sebabnya, Lisa dapat harga yang sangat berpatutan berbanding dengan harga di pasaraya. Lisa boleh jimat banyak tambahan pula jika kita beli sekali banyak. Sebabnya ini merupakan keperluan Fareeq semasa baby. Dan jenama Drypers menjadi pilihan hati Lisa kerana Lisa dah cuba pelbagai jenama pampers di pasaran tetapi hanya Drypers sahaja yang sesuai dengan kulit Fareeq.



Barangan Kosmetik jenama Maybelline dari Maybelline Store.


Sebenarnya Lisa dah pakai barangan jenama kosmestik dari Maybelline sejak 5 tahun lalu dan Lisa suka beli barangan jenama ini di Lazada. Kalau orang tanya kenapa suka Maybelline, sebabnya mudah sahaja barangan jenama Maybelline sesuai dengan kulit Lisa dan harganya juga berpatutan berbanding barangan kosmetik di luar sana.



Ini adalah produk kegemaran Lisa yang terbaru. Ia seperti pemadam. Boleh memadam dark circle di bawah mata serta kesan jerawat di muka.

Barangan Hair Care dari Watsons Store.

Antara barangan hair care yang Lisa suka beli di Lazada Watsons Store adalah Good Virtues Co sebabnya ia bebas dari Paraben dan ramai kawan Lisa sarankan pakai produk tersebut untuk mengurangkan keguguran rambut serta masalah rambut kering. Bila Lisa cuba, memang sangat berpuas hati bila menggunakannya. Tambahan pula packaging nya yang menarik membuatkan Lisa terus jatuh hati untuk mengamalkan rutin penjagaan rambut dengan menggunakan produk Good Virtues Co dari Watsons. 




Disebabkan esok ada Shopathon Sale di Lazada, jom sama-sama kita shopping sakan di website/applikasi Lazada untuk merebut tawaran harga yang menarik.



19:51

3 Barang Ini Yang Perlu Dibeli Ketika Lazada 9.9 Festival Sale

by , in


Nampak meriah betul banner Lazada kali ni sempena Lazada akan buat sale pada 6 september hingga 9 september 2018 untuk Lazada 9.9 Festival Sale. Dengar cerita banyak diskaun yang akan diberikan sehingga 90%. Sebab itulah, bila Lazada buat sale Lisa adalah antara pelanggan yang tidak akan melepaskan peluang untuk membeli barangan yang Lisa inginkan ketika sale Lazada.

Kalau korang tanya apa barang atau produk yang Lisa ingin beli sangat ketika sale Lazada kali ini adalah handphone P20 Pro, stroller bayi dan kereta elektrik untuk anak Lisa yang sulung.

HUAWEI P20 PRO




Lisa dah survey beberapa website yang lain sebenarnya untuk membeli Huawei P20 Pro ni, tapi disebabkan Lazada antara website yang paling trusted di Malaysia, sebab itulah Lisa bercadang nak beli Huawei P20 Pro ni di sale Lazada sempena Lazada 9.9 Festival. Lagi pun bila beli di Lazada, ia dapat beri free gift serta diskaun yang menarik. Sebelum ini, husband Lisa pernah beli lap top di Lazada. Alhamdulillah keadaan yang diterima selamat dan baik. Warranty yang diberikan boleh cover 2 tahun. 

Lisa tidak risau untuk beli barangan elektronik di Lazada. 

Stroller Baby 


Sekarang Lisa tengah mengandungkan anak kedua dan tentulah sebagai seorang ibu yang suka buat persediaan awal, Lisa dah mula survey untuk cari stroller baby. Bila dah scroll down, tiba-tiba terjumpa dengan brand Sweet Heart. Yang paling best stroller ini boleh ada beberapa fungsi dan kegunaan. 

Kereta Elektrik Untuk Si Abang Sulung 




Dah lama sebenarnya, anak Lisa request untuk beli kereta ni tapi disebabkan Lisa tengok harga di website lain boleh tahan juga harganya dan Lisa terjumpa brand Sayangku menawarkan harga menarik ketika sale Lazada. Sebab tu, memang Lisa nak grab je peluang yang datang ni.

Jom kongsikan dengan Lisa apa yang korang ingin beli di Lazada sempena Lazada 9.9 Festival Sale. 





16:43

Happy Birthday SisHawa Dot Com

by , in
www.sishawa.com

Hai awak awak semua. Kalau nak tahu SIS HAWA sedang meraikan ulangtahun blognya yang pertama sekarang ini. Awak semua turut di undang untuk memeriahkan lagi suasana dengan menyertai contest HAPPY BIRTHDAY SIS HAWA DOT COM yang awesome!

Contest ni terbuka pada semua blogger Malaysia dan hadiah yang di tawarkan adalah sangat-sangat lumayan. Antaranya, WANG TUNAI $$$ dan lain-lain hadiah sampingan yang menarik dan best!! Seramai 10 pemenang akan di cari dan hadiah akan di tambah sekiranya jumlah peserta berjaya melepasi sasaran yang telah di tetapkan. Yang lebih menariknya lagi, semua peserta yang mengambil bahagian akan di masukkan ke dalam bloglist SISHAWA.COM untuk tahun 2018.   


SYARAT UNTUK MENYERTAI
1. Buat entry yang bertajuk - " HAPPY BIRTHDAY SISHAWA DOT COM "

2. Follow blog SIS HAWA dan SISHAWA DESIGN

3. Follow semua blog dan IG milik sponsor yang terlibat dengan contest ini:

FOLLOW BLOG ( Wajib!! klik icon untuk follow) :
          

FOLLOW INSTAGRAM (jika ada akaun IG)

6. Publish entry dan tinggalkan URL ENTRY , URL IG bersertaEMAIL ke ruangan komen di bawah.

7. Jangan lupa Share entry contest ini ke facebook masing-masing berserta dengan hashtag #sishawadotcom . untuk mengajak rakan-rakan yang lain

Senarai semua hadiah akan di umumkan dalam masa yang terdekat. Yang pasti, hadiah untuk contest kali ini akan ada wang tunai $$$$ untuk di rebut. Tunggu apa lagi, jom join segera beramai-ramai.


CONTEST AKAN TAMAT PADA : 08 FEBRUARI 2018
02:02

Lazada Online Revolution Blogger Contest

by , in
Bila dapat email dari Lazada Malaysia tentang sale secara besar besaran sempena 11.11, kami suami isteri memang tak lepaskan peluang membeli belah secara online di laman web yang terkenal di Malaysia. Potongan diskaun bukan setakat 5% Aatau 10% sahaja tetapi sehingga lebih 60% diskaun yang diberikan. Paling best bila harga adalah RM11 untuk barang yang terpilih. Yang terbaru Lazada Malaysia sedang mengadakan kempen Lazada Online Revolution dan ia bakal menawarkan diskaun yang tinggi kepada pembeli.

Untuk pengetahuan anda, Online revolution yang diadakan oleh Lazada bermula 11 November hingga 14 Disember 2017. Maka, anda masih ada dalam 3 minggu lagi untuk merebut peluang keemasan yang ditawarkan oleh Lazada Malaysia.


https://www.lazada.com.my/online-revolution/


Dalam masa yang sama, bersempena Lazada Online Revolution ini, Lazada mengadakan contest kepada semua blogger untuk memenangi hadiah yang lumayan dengan syarat menjawab soalan seperti di bawah.

Ini adalah pengalaman Lisa sendiri dalam membeli secara online menggunakan website Lazada Malaysia.


Do you remember the first product that you ever purchased online? What was it and how was your experience? 

Saya masih ingat lagi yang produk pertama saya beli dari website Lazada Malaysia adalah handbag hitam berjenama Harrods. Sehingga kini, saya masih menggunakan handbag tersebut kerana ia sangat cantik dan tahan lasak. Ramai teman-teman memuji kecantikan handbag tersebut. Dan service delivery sangat cepat iaitu mengambil masa 2 hingga 3 hari bekerja sahaja.



Which types of products would you prefer buying online? 

Antara produk yang saya suka membeli secara online adalah barangan kanak-kanak iaitu untuk anak bujang saya ni seperti permainan, pampers dan pakaian. Selain itu, saya juga suka produk seperti aksesori wanita seperti handbag, shades dan sebagainya.

Tapi berbeza dengan suami Lisa, dia lebih suka membeli barang di Lazada Malaysia seperti gadjet dan aksesori lelaki. Baru-baru ini, dia membeli laptop dari Lazada Malaysia dan kualitinya sangat berpuas hati.

What do you love about online shopping? 

Lisa sukakan online shopping sebab dapat lihat review dari pelanggan yang sudah menggunakan produk dan service tersebut. Dengan adanya review dan testimoni yang bagus, Lisa lebih confident untuk membeli barangan tersebut.

Selain itu, boleh menjimatkan masa dan tenaga. Kadang-kadang, kita tiada masa untuk keluar membeli barang dan barangan tersebut tidak ada di kawasan tempat tinggal kita.
Dengan online shopping ia memudahkan lagi urusan harian kita.

Dengan online shopping juga, ia seperti kita mendapat hadiah apabila postman datang ke rumah dan menyerahkan bungkusan tersebut kepada kita. 

Which products did you buy or are you planning to buy on Lazada during the Online Revolution sales? 

Semasa Online Revolution sales yang dianjurkan oleh Lazada, Lisa telah beli barangan kosmetik iaitu seperti di bawah. Dan Lisa juga telah merancang untuk membeli lagi barangan permainan kanak-kanak untuk Fareeq.





Dengan adanya Lazada Online Revolution ini, ia dapat membantu rakyat Malaysia untuk membeli secara bijak dengan penjimatan yang diberikan serta barangan yang berkualiti disediakan,




Semoga Lazada Malaysia akan terus membuat offer and sales untuk pelanggan setia di Malaysia.