Showing posts with label Beauty. Show all posts
Showing posts with label Beauty. Show all posts
23:33

PROGRAM TURUN BERAT BADAN DENGAN HERBALIFE

by , in
PERHATIAN!!!SUDAH PUAS CUBA PELBAGAI CARA UNTUK TURUNKAN BERAT BADAN? TAPI MASIH TIDAK BERJAYA?

Program ini hanya untuk orang yang serius sahaja yang mahu berubah untuk turunkan berat badan serta menurunkan lemak.

Anda ada masalah seperti?


Dah cuba diet sendiri, tapi masih tak turun berat badan..

Susahnya nak pilih saiz...yang tinggal saiz M dan S sahaja..

Lagi 2 bulan nak kahwin, tapi baju kahwin masih tak muat-muat...

Dah makan produk A dan B tapi tak turun berat badan pun...

Dah pergi Zumba setiap hari tapi kenapa tak turun berat pun...


Jangan bersedih atau berputus asa untuk turunkan berat badan, kami ada jalan penyelesaian untuk anda. Beri peluang sekali lagi kepada diri anda untuk turunkan berat badan.

Sertai PROGRAM KURUS BERSAMA COACH LISA sekarang!!!



Apakah PROGRAM KURUS CARA MUDAH bersama COACH LISA?

Program ini diadakan selama 30 hari, dan ia merupakan program membantu anda untuk lebih fokus mendapatkan hasil yang terbaik dan cara mudah akan diberikan. Dan ia adalah program 100% secara online kecuali jika anda tinggal di area SHAH ALAM dan sekitarnya, anda berpeluang menyertai Program FITNESS bersama coach Lisa.

Soalan yang sering ditanya


APA YANG BAKAL ANDA DAPAT DALAM COACHING KIT?

Pelan pemakanan untuk 30 Hari
Sesi follow-up dan monitoring
Support Group Whassap
Ebook kurus 30 Hari
Panduan senaman mudah di rumah
Makanan gantian iaitu (shake Herbalife)


Jangan bermula dengan Program Kurus dengan Lisa jika tidak mahu hasil seperti mereka






TAK SABARNYA NAK TURUN BERAT BADAN COACH. MACAM MANA NAK DAFTAR?

WHATSAPP












10:28

Senarai produk Herbalife Untuk Turun Berat Badan

by , in
Ada yang masih keliru kan di luar sana, sama ada nak ambil produk herbalife yang mana satu dahulu dan mungkin mengikut budget anda. Kat sini saya senaraikan keperluan produk herbalife untuk turunkan berat badan. Dan jika anda mahu secara details boleh hubungi saya terus untuk mendapatkan coaching.

Formula 1, shake herbalife




Produk ini tidak bertujuan untuk mendiognisis,merawat, mencegah atau mengubati mana-mana penyakit

Shake herbalife adalah makanan gantian dan sebab itu anda akan rasa kenyang lebih lama. Ada 5 perisa iaitu capucino,coklat,strawberry,vanilla dan tropical fruit. 

Tea Mix Herbalife


Produk ini tidak bertujuan untuk mendiognisis,merawat, mencegah atau mengubati mana-mana penyakit


kepada orang yang tiada masa untuk bersenam mahupun keluar buat aktiviti berpeluh makanya saya cadangkan ambil tea mix ni sebagai minuman harian anda. dan lagi baik menggantikan nya dengan coffee dan cafe.

F3(Protin Herbalife)

Produk ini tidak bertujuan untuk mendiognisis,merawat, mencegah atau mengubati mana-mana penyakit


kebanyakan di antara kita turun berat tapi nampak tak kemas badan tu kan, so apa kata anda ambil herbalife protin ini sebagai makanan untuk membina otot dan badan anda nampak lebih firm.

Herbal Aloe Concentrate


Produk ini tidak bertujuan untuk mendiognisis,merawat, mencegah atau mengubati mana-mana penyakit


TC Formula


Produk ini tidak bertujuan untuk mendiognisis,merawat, mencegah atau mengubati mana-mana penyakit

Produk Tambahan Herbalife



Produk ini tidak bertujuan untuk mendiognisis,merawat, mencegah atau mengubati mana-mana penyakit

Produk ini tidak bertujuan untuk mendiognisis,merawat, mencegah atau mengubati mana-mana penyakit

Produk ini tidak bertujuan untuk mendiognisis,merawat, mencegah atau mengubati mana-mana penyakit



Sekiranya anda ingin mengetahui  pakej herbalife yang bersesuaian dengan anda, boleh hubungi saya, coach Lisa dan dapatkan tips-tips penurunan berat badan secara sihat dan semulajadi.

Ahli Bebas Herbalife Malaysia
Coach Lisa
0193749822






12:12

Cara Nak Kurus Dengan Herbalife

by , in
Ramai tanya saya bagaimana nak kurus dengan herbalife? Betul ke herbalife bantu mereka untuk kurus?

Sebelum saya menjawab soalan tersebut, suka saya ingkatkan kepada anda bahawa herbalife bukanlah produk kurus atau produk yang membuatkan anda kurus sekelip mata. Sebab herbalife nutrition program adalah pemakanan yang membantu menguruskan berat badan anda bukan mengkuruskan anda.

Herbalife nutrition program mempunyai pelbagai lapisan produk tetapi yang utama dan persamaan produk-produk herbalife ini adalah ia membantu menguruskan berat badan anda serta kesihatan anda.

Antara produk herbalife yang utama dalam pengurusan berat badan anda adalah shake nutrisi di mana ia mempunyai kalori yang rendah serta mengenyangkan sebab itulah ia boleh digantikan sebagai makanan sarapan pagi dan makan malam. Apabila makanan harian anda mempunyai kalori yang rendah maka anda berpotensi untuk menurunkan berat badan lebih mudah. Yang paling penting walaupun kalori rendah tetapi ia tinggi kandungan nutrien serta mineral yang diperlukan oleh badan.


Ia didatangkan dengan pelbagai perisa yang sedap di mana anda tidak berasa bosan dengan rasa tersebut. Coach akan beri resepi yang sedap untuk anda buat pada setiap hari.

Dan apabila anda ambil shake nutrisi herbalife sebagai sarapan pagi dan makan malam maka anda tidak perlu risau dengan penyerapan nutrien dalam badan kerana ia sangat halus dan mudah diserap dalam vili usus kita berbanding anda makan makanan yang berbentuk pepejal contohnya nasi maka ia mengambil masa agak lama untuk diserap nutriennya.

Pada masa yang sama, anda juga boleh mengambil teh herbalife sebagai membantu program penurunan berat badan anda dengan herbalife. Kerana teh herbalife membantu membekalkan tenaga serta detoks dan anti-oksida. Kebanyakan mereka yang mengamalkan pelbagai diet, mereka akan kurang tenaga serta mempunyai masalah kesihatan contohnya tiba-tiba mereka mengalami gastrik serta migraine disebabkan kesalahan diet.

Sebab itulah, anda tidak perlu risau apabila mengamalkan diet herbalife ini kerana teh ini bantu anda beri tenaga walaupun anda makan dalam kuantiti yang sederhana serta yang disarankan untuk badan.

Sayang sangat jika anda mulakan diet herbalife untuk kurus tetapi tidak mengambil aloe vera herbalife sebab aloe vera herbalife ini membantu menguruskan sistem pencernaan anda. Almaklum jika asas anda untuk turun berat badan tidak diuruskan maka anda agak sukar nak kurus. Asas tersebut adalah sistem pencernaan.

Dan tambahan pula aloe vera ini dibuat khas dan natural dari ladang aloe vera Herbalife di Mexico. Ia tidak sama dengan aloe vera yang kita tanam di belakang rumah.

3 produk asas ini adalah yang membantu anda untuk menguruskan berat badan anda secara selamat dan berkesan.

Jika anda ingin memulakan perjalanan Herbalife anda dengan saya, boleh hubungi saya di talian 0129232202 atau email ke khalisahhazrina@gmail.com.







16:46

Kenapa Protin Sangat Penting dalam Program Turun Berat Badan?

by , in
Maksud Sumber Protin?

Sumber protin bermaksud terdiri daripada asid amino dan molekul protin mengandungi karbon,hidrogen, oksigen , nitrogen dan sulfur serta fosfur.

Protin berperanan penting dalam struktur pembinaan sel,organ dan tubuh badan kita. Protin diibaratkan mesin yang menjaga dan menjalankan fungsi tubuh manusia dan mahkluk hidup.

Fungsi Protin?

  1. Untuk mengatur metabolisme badan
  2. membina sel-sel badan 
  3. meningkatkan metabolisme badan
  4. membekalkan tenaga
  5. Protin juga dapat mengelakkan dari radikal bebas atau zat-zat yang asing yang mana tidak baik untuk kesihatan.
  6. Membuat antibodi dalam tubuh manusia.
  7. Membina otot dengan lebih cepat.

Berapa banyak perlukan sumber protin?

Keperluan protin berbeza-beza bagi setiap individu dan ia bergantung kepada jantina,umur, berat dan tahap fizikal individu tersebut. 


Institut Perubatan mengesyorkan orang dewasa mendapat sekurang-kurangnya 0.8 gram protein bagi setiap kilogram berat badan sehari atau anggaran 64 gram bagi orang dewasa.

Di Amerika Syarikat (AS), orang dewasa mendapat purata 15 peratus kalori daripada protein; untuk orang yang memerlukan 2,000 kalori per hari diet, yang kira-kira 75 gram protein.
Bagaimana pula dengan kadar pengambilan protein untuk orang dewasa di Malaysia? Adakah pola pemakanan harian rakyat Malaysia memenuhi keperluan protein setiap hari?

Bagi mereka yang sihat, meningkatkan pengambilan protein 20 hingga 25 peratus daripada kalori boleh mengurangkan risiko penyakit jantung jika lebih protein menggantikan karbohidrat ringkas, seperti roti putih, nasi putih, atau minuman bergula. Diet tinggi protein juga boleh memberi manfaat kepada penurunan berat badan jika bersama dengan diet rendah kalori, walaupun mangambil jangka panjang untuk membuktikan keberkesanannya.

Bagi orang-orang dalam keadaan sihat juga, mengambil 20 hingga 25 peratus kalori daripada protein tidak akan merosakkan buah pinggang. Dalam penyelidikan oleh  National Academy of Sciences melaporkan bahawa diet tinggi protein bahaya untuk individu yang mempunyai penyakit buah pinggang. Selepas kajian yang teliti, mereka menyarankan hanya 10 peratus kepada 35 peratus daripada kalori harian datang daripada protein. Oleh itu merujuk doktor atau pakar diet berdaftar perlu bagi menentukan keperluan protein individu.

Sumber Protin?

  1. Ayam
  2. Ikan
  3. Telur
  4. Bijian dan kekacang
  5. Tauhu
  6. Tempe
  7. 7. Soya
Banyakkan ambil makanan sumber protin tumbuhan berbanding sumber protin haiwan.

Apabila pengambilan protin cukup untuk badan maka anda akan rasa kenyang lebih lama dan apabila anda turun berat badan, tubuh anda tidak akan menggelebeh. Anda akan nampak fit dan firm.

Macam Lisa sendiri, saya mengambil protin herbalife sebagai salah satu sumber protin utama untuk tubuh badan saya kerana protin herbalife terdiri daripada protin tumbuhan yang bagus dan telah diproses secara selamat. 

Tambahan pula, doktor dan pakar sains telah membuat kajian mengenai sumber protin herbalife ini maka kita tidak perlu risau berkenaan sumber pengambilan protin ini. Yang penting ia halal.

Protin herbalife ini tidak mengandungi lemak tepu serta ia rendah kalori dan memberi lebih tenaga. Rasa kenyang lebih lama dan dapat meningkatkan metabolisme badan.

Disclaimer: Produk herbalife tidak mendiognis atau merawat mana-mana penyakit.

Secara logiknya, jika kita ambil protin yang baik dan sihat maka badan kita akan bertindak porsitif jua.

Itu sahaja perkongsian dari saya. Semoga ia bermnafaat untuk anda. 


13:09

Coaching Program Herbalife Secara Online

by , in
Assalamualaikum w.b.t

"Macam mana Coach Lisa, saya duduk jauh tapi saya masih nak coaching dari coach Lisa?"

"Saya tinggal di Sabah, boleh ke saya nak turun berat badan dengan herbalife melalui program coaching coach lisa?"

COACHING PROGRAM HERBALIFE SECARA ONLINE

Kebelakangan ini ramai yang tanya Lisa, boleh ke nak sertai program herbalife yang Lisa coach jarak jauh. Jawapannya adalah, boleh. Lisa amat menggalakkan mereka yang duduk jauh dari Lisa tapi mahukan Lisa coach dari jauh. Kerana Lisa faham ada setengah di anatara kita sangat sibuk dengan aktiviti harian seperti bekerja, bersama keluarga dan sebagainya sehingga tiada masa untuk luangkan masa untuk membuat aktiviti menyihatkan.

Namun begitu, itu bukanlah penghalang atau alasan untuk anda tidak boleh turun berat badan. Dengan sistem yang Lisa buat iaitu coaching online 30 Hari, client Lisa walaupun duduk jauh dan kami tidak pernah berjumpa tapi mereka boleh turun berat badan dengan cara mudah dan menyeronokkan.





SUPPORT GROUP WHASSAP

Dengan adanya Support Whassap Group, client Lisa dapat belajar sesama mereka bagaimana mengamalkan cara hidup sihat. Mereka akan pos gambar makanan serta gambar shake yang sedap di dalam group whassap. Mereka sangat gembira kerana mempunyai kawan-kawan yang sama misi dan visi iaitu turun berat badan secara selamat dan berkesan.







DAPAT HASIL

Ada client Lisa yang turun 2kg, 3kg,4kg dan 7kg pun ada. Mereka yang turun banyak kilogram akan membantu juga teman-teman dalam support group untuk mendapat hasil yang sama. Merekan akan berkongsi tips dan cara bagaimana mereka boleh turun dengan cepat apabila menggunakan produk herbalife.




TIPS KURUS DAN SIHAT

Setiap Hari, Lisa akan beri tips kurus, sihat dan senaman apa yang sesuai untuk mereka. Kerana setiap orang berlainan tahap fitness mereka maka sangat penting anda perlu ada coach supaya boleh guide anda.



EBOOK PROGRAM KURUS 30 HARI 

Untuk program coaching online Herbalife, Lisa ada sertakan ebook untuk memudahkan client Lisa untuk turun berat badan. Mereka perlukan panduan yang betul dan panduan yang bertulis supaya mudah difahami. Jika mereka masih tidak faham, client Lisa akan refer kepada Lisa. 



FOLLOW UP DAN MONITORING

Follow-up dan monitoring Lisa juga sediakan supaya mereka sentiasa berada di landasan yang betul. Mereka akan up date berat mereka setiap minggu. So, jika berat menurun maksudnya mereka memang ikut apa yang Lisa guide tetapi jika ada di anatara mereka berat naik maka mereka mungkin perlukan sedikit masa kerana badan kita kadang-kadang terkejut dengan pembaharuan yang berlaku. Kerana ada client Lisa untuk permulaan berat naik sikit tetapi setelah beberapa hari barulah beratnya turun dan sehingga ia dapat berat ideal.


Bayangkan jika anda seperti mereka. Apabila cuba seluar jeans yang lama semakin longgar dan kawan-kawan dah start tegur dan mengatakan anda semakin kurus. Pasti berbunga-bunga jiwa anda.






Jika anda mahu sertai Coaching Program Herbalife Secara  Online bersama Coach Lisa boleh hubungi Coach Lisa 0129232202.

Disclaimer: Setiap hasil individu adalah berbeza-beza


12:17

Coach Lisa Menggunakan Produk Herbalife di Shah Alam Untuk Program Turun berat Badan

by , in
Assalamualaikum w.b.t


Sekarang ni, Lisa lebih aktif membuat coaching one to one untuk program turun berat badan menggunakan produk herbalife  di area Shah Alam dan Setia Alam. Ada juga client lisa yang nak Lisa coach di area Glenmarie, Bukit Naga, Alam Impian dan Bukit Jelutong. Senang cerita Lisa lebih suka buat coaching di area sini kerana Lisa tinggal di Shah Alam. 







Bila buat coaching untuk turun berat badan menggunakan produk herbalife contohnya shake herbalife, teh herbalife, protin herbalife dan aloe vera herbalife kebanyakan client Lisa memberi respond yang positif kerana mereka dapat turun berat badan secara gembira dan sihat. 


Kerana shake herbalife membantu mereka rasa lebih kenyang dan yang paling best kalori shake agak rendah berbanding makanan sarapan pagi di Malaysia contohnya nasi lemak, lontong, roti canai dan kuih muih.


Kebanyakan client Lisa yang menggunakan produk herbalife dan tinggal di area Glenmarie,Bukit Naga, Alam Impian, Bukit Jelutong dan Shah Alam, mereka akan datang ke Kelab Nutrisi Lisa di Seksyen 7, Shah Alam. 





Apabila buat coaching one to one, mereka lebih fokus untuk mendapat hasil yang menyeronokkan. Latest untuk testimoni herbalife yang Lisa coach adalah Kak Azlina turun 7kg. Walaupun kak Azlina tinggal di Batu Tiga, Shah Alam tetapi Kak Azlina seminggu sekali akan berjumpa dengan Lisa untuk mendapatkan coaching. 




Nak turun berat badan bukan mudah walaupun anda menggunakan herbalife tetapi dengan adanya coaching daripada certified coach, maka anda akan dapat hasil turun berat badan yang sangat best dan mudah dilakukan.


Walaupun Lisa ada buat coaching one to one untuk program herbalife turun berat badan di area Shah Alam, Setia Alam, Kota Kemuning, Glenmarie, Alam Impian, Bukit Jelutong, Bukit Naga dan Bukit Raja tetapi Lisa juga ada buat coaching secara online.


Antara kebanyakan client yang Lisa coaching secara online serta menggunakan produk herbalife adalah di negeri Perak, Johor, Selangor, Johor, Terengganu, Sabah, Sarawak,Penang dan di luar negara. Walaupun, kami tak pernah berjumpa tetapi melalui coaching online, mereka boleh turun berat badan dengan cara yang betul dan menyeronokkkan.


Untuk anda yang nak turun berat badan dan ingin menyertai program coaching Lisa 30 Hari serta ingin mendapatkan produk herbalife yang tinggal di area Shah Alam, Setia Alam, Bukit Jelutong, Kota Kemuning, Alam Impian, Glenmarie, Bukit Naga boleh hubungi Coach Lisa 0129232202.






14:30

8 Rahsia Kurus dan Sihat Dengan Buah Lemon

by , in
Sekarang ni dah menular trend orang buat air detox menggunakan buah lemon. Zaman dulu, kebanyakannya orang menggunakan limau kasturi atau limau nipis untuk menyingkirkan lemak di badan. Tapi zaman sekarang, mungkin sudah terikut-ikut dengan diet budaya barat iaitu menggunakan lemon sebagai salah satu cara untuk menyingkirkan lemak. Tidak salah mengikut cara mereka jika ia memberi kebaikan kepada badan.

Buah Lemon mempunyai sifat alkali dengan berfungsi sebagai membuang asid berlebihan dalam badan. Selain itu, ia mempunyai 8 kebaikan dari segi membantu penurunan berat badan serta kesihatan:




8 RAHSIA KURUS DAN SIHAT DENGAN BUAH LEMON

Membantu Turun Berat Badan

Dengan minum air buah lemon dapat membantu proses penurunan berat badan lebih cepat. Hal ini kerana, buah lemon dapat meningkatkan metabolisme badan serta membantu badan membakar lemak lebih berkesan.

Anda juga mungkin meminati: Program Turun Berat Badan 30 Hari

Tingkatkan Hidrasi Dalam Badan 

Jika anda yang sukar minum air maka badan anda mudah dehydrate maka dengan anda minum air buah lemon membantu anda untuk mengelakkan dehidrasi. Kerapkan minum buah air lemon dan air kosong juga.

Mencantikkan Kulit

Ada yang pergi cucuk vitamin C semata-mata ingin cantikkan kulit. Apa kata anda mulakan rutin harian anda dengan cara gaya hidup sihat iaitu amalkan buah lemon ini kerana ia tinggi Vitamin C dan membantu mencantikkan kulit anda serta mengaktifkan kolagen dalam badan anda. Supaya nampak lebih awet muda.

Menyingkirkan Toksin Dalam Badan

Asid sitrik yang mengandungi dalam buah lemon membantu anda untuk menyingkirkan toksin dari badan. Tapi mengapa perlu singkirkan toksin? Kerana disebabkan toksin dalam badan anda yang tidak dikeluarkan akan menyebabkan badan anda mudah letih dan akan ada kesan negatif kepada badan.

Membantu Melancarkan Sistem Pencernaan dan Penghadaman

Adakah anda sukar membuang air besar? Jika ya, anda wajib amalkan air buah lemon ini kerana ia membantu melancarkan sistem pencernaan serta penghadaman. Amalkan minum buah lemon ini diwaktu pagi dan jadikan ini sebagai rutin harian anda.

Meningkatkan Sistem keimunan Badan

Jika anda mudah mendapat sakit seperti demam atau selsema, bermaksud keimunan sistem badan anda rendah maka amalkan air minuman buah lemon ini supya ia membantu meningkatkan sistem keimunan badan anda.


Merawat Sakit Tekak

Ciri-ciri antibakteria yang terdapat pada lemon boleh membantu merawat sakit tekak. Jika anda mengalami sakit tekak, minum seteguk air lemon dalam beberapa jam.

Kurangkan Bau Badan

Air Lemon adalah sumber paling baik dalam menghilangkan bau mulut di awal pagi. Ia mengandungi ciri-ciri antioksida dan antibiotik yang juga boleh membantu mengurangkan bau badan.


Untuk anda yang tiada masa untuk membeli buah lemon di pasar dan rasa sukar untuk menyediakan, Teh Herbalife juga mempunyai bahan yang mengandungi buah lemon serta tambahan dengan bunga raya. Ia mudah disediakan dan mudah di bawa kemana-mana sahaja walaupun anda sedang travel tetapi anda masih boleh turun berat badan dengan teh herbalife.

Kebaikan Teh Herbalife adalah:



Anti-Oksida
Bantu Bakar Lemak
Cleansing(Cuci Badan)
Detoksifikasi
Memberi tenaga.



Anda juga mungkin meminati: Turun Berat Badan secara berkesan

Anda serius untuk Turun Berat Badan? Hubungi saya Coach Lisa untuk mendapatkan Coaching serta Monitoring dalam Program Kurus Cara Mudah 30 Hari.

Coach Lisa 0129232202

13:08

Pengalaman Turun Berat Badan Selepas Bersalin Dengan Herbalife

by , in
Assalamualaikum w.b.t

Hye mommies semua!!! Entry kali ni, Lisa nak kongsi pengalaman Lisa bagaimana turun berat badan dengan Herbalife. Ramai yang tanya Lisa macam mana boleh turun berat dengan masa yang singkat selepas bersalinkan Ameer Fareeq. Ada buat diet macam-macam tak?

Sebelum Lisa niatkan untuk turun berat badan dan mendapat berat ideal, fokus utama Lisa adalah untuk beri Fareeq fully breastfeed. Lisa tak nak, disebabkan nak kurus Lisa terpaksa kurangkan breastfeeding kepada Fareeq.

Sehari sebelum bersalin.

Bermaksud, Lisa perlukan pelan pemakanan yang betul dan sihat supaya walaupun Lisa turun berat badan tapi pada masa yang sama Lisa masih boleh bagi fully breastfeed Fareeq sehingga 2 Tahun dan nutrisi yang cukup untuk Fareeq. Alhamdulillah sangat sebab, bulan depan iaitu bulan November merupakan Hari jadi Fareeq yang ke dua tahun. Dan Fareeq masih fully breastfeed.

Walaupun tengah mengandung, still nak posing juga.

Alhamdulillah, setelah diperkenalkan Herbalife, Lisa dapat pelan pemakanan yang betul dan sihat tanpa risau kadar nutrisi dan vitamin.

Semasa tempoh berpantang, Lisa ambil shake herbalife sebanyak 2 hingga 3 kali. Teh herbalife dan aloe vera herbalife juga Lisa ambil. Supplement yang lain contohnya kalsium herbalife dan Omega 3 Herbalife Lisa ambil juga sebab orang kata, bila kita menyusukan anak, nutrient dalam badan kita banyak diserap oleh baby. So Lisa takut juga jika dalam badan kita kurang vitamin dan nutrisi, maka Lisa memang perlu ambil supplement dan makanan gantian. Alhamdulillah, setakat ni Lisa tiada masalah kesihatan atau pun cepat penat, walaupun Fareeq kuat menyusu.

Jalan-jalan.

Dari segi makanan berpantang, memang Lisa sangat disiplin ikut cara Mak Mertua dan Mak Lisa. Bagi Lisa, mereka sudah berpengalaman dalam berpantang, tak salah ikut apa yang mereka beri panduan. Cuma sarapan pagi dan minum petang Lisa ambil shake herbalife.

Nak diikutkan Lisa bukanlah terlalu strict sangat sampaikan tak makan macam-macam sebab semasa pantang Lisa ada juga makan kek. Sebab teringin sangat. Mak mertua kata, sepanjang pantang tak boleh makan telur nanti luka cepat bernanah. Dalam bahan membuat kek ada kandungan telur. So macam mana ya?
Dua bulan selepas bersalin


Ha.... mengikut kata Mak Mertua Lisa, boleh makan kek tapi jangan banyak. Heheheh...

Dari segi senaman, sepanjang 3 bulan pertama bersalin, Lisa memang tak lakukan sebarang aktiviti senaman pun, tapi alhamdulillah jumlah berat badan Lisa turun sepanjang 3 bulan adalah 17kg.



Total Turun berat badan selepas bersalin dengan herbalife adalah 20kg.

Di sini, Lisa akan kongsi bagaimana untuk turun berat badan selepas bersalin dengan Herbalife. Sebagai seorang coach Herbalife, Lisa akan memberi panduan kepada korang yang nak turun berat badan selepas bersalin dengan herbalife. Semoga ia bermanfaat untuk korang.


Anda mungkin berminat dengan artikel ini:  Produk Herbalife untuk Turun Berat Badan



TIPS TURUN BERAT BADAN SELEPAS BERSALIN DENGAN HERBALIFE



1)Anda perlu tahu berapa berat badan anda perlu turun supaya mendapatkan kembali berat ideal.

Sangat penting untuk anda tahu tentang berapa berat badan yang anda ingin turunkan. Contohnya anda perlu turun dalam 15kg. Maka, untuk program herbalife turun berat badan average anda perlukan 3 hingga 4 bulan, dan ia mengikut kseriusan anda. Apabila anda sudah ada matlamat, maka cara untuk turun berat badan lebih mudah.

2)Ketahui Pengambilan Kalori bagi ibu menyusu dan nak kurus.

Pengambilan kalori bagi ibu yang menyusu tapi pada masa yang sama nak kurus adalah average 1300 kalori sehingga 1700 kalori. Maka, anda perlu makan makanan yang mengandungi kalori bawah pada kemampuan kalori badan anda mampu terbakar. 

Contohnya, pengambilan kalori anda adalah 1300 kalori. Maka makanan harian anda ,jumlahnya adalah bawah 1300 kalori tetapi jika anda ambil lebih daripada 1300 kalori maka anda akan berpeluang untuk naikkan berat badan.

3)Ketahui kalori makanan.

Jika anda sedang berpantang, jangan risau kebanyakan makanan yang berpantang adalah rendah kalori contohnya sup sayur,sup ikan, makanan singgang. Namun begitu, selepas tamat berpantang anda juga perlu kawal pemakanan anda kerana masa inilah ramai wanita kecundang untuk menurunkan berat badan. Sebab itulah, dengan pengambilan shake herbalife yang hanya 100 hingga 150 kalori sahaja mampu membantu anda untuk turun berat badan secara selamat. Anda tidak perlu risau kerana dengan satu hidangan shake herbalife, anda akan kenyang. 

4) Minum air lebih 3Litre Sehari.

Anda perlu minum air 3 Litre sehari. Anda juga boleh buat 1 litre air kosong, 1 litre teh herbalife(suam) dan 1 litre air aloe vera herbalife. Teh herbalife membantu anda memberi tenaga, kerana semasa anda selepas bersalin anda pasti rasa cepat penat untuk mengisahkan anak-anak. Ia juga mengandungi anti-oksida serta bantu anda bakar lemak. Air aloe vera herbalife pula membantu anda untuk melegakan perut dan membantu melancarkan pencernaan.

5)Buat Meal Plan anda 

Jika anda tidak tahu pelan pemakanan bagi ibu menyusu, anda boleh rujuk kepada coach herbalife anda dan jika anda masih tidak ada coach herbalife anda boleh rujuk kepada Lisa. Contoh pelan pemakanan untuk ibu menyusu dan nak kurus.

Pagi: Shake Herbalife
10.30pagi: Snacking
Tengahari: Regular Meal
4 Petang : Snacking
6.30 Petang: Makan malam
8-9 Malam: Shake Herbalife 

*Pelan pemakan ini bergantung kepada keperluan badan anda. Boleh diubah. Ini adalah cadangan semata-mata.

6)Senaman.

Senaman boleh dilakukan selepas 3bulan anda bersalin. Lakukan senaman ringan terlebih dahulu supaya sistem peranakan anda dalam keadaan yang sihat.

Anda mungkin berminat dengan artikel ini: Program Turun Berat Badan


******JIKA ANDA SUDAH MEMPUNYAI COACH HERBALIFE, SILA RUJUK KEPADA COACH ANDA. TETAPI JIKA ANDA MASIH TIADA COACH HERBALIFE DAN MAHU BERMULA PROGRAM HERBALIFE BOLEH HUBUNGI COACH LISA.


Kelebihan KURUS DENGAN HERBALIFE SELEPAS BERSALIN.



Kelebihan 1: Produk Herbalife penuh nutrisi dan vitamin

Shake herbalife bukanlah ubat kurus tetapi ia memenuhi keperluan nutrisi untuk semua ibu-ibu. Dan ia mempunyai 6 perisa yang sedap dan mudah disediakan. 

Kelebihan 2: Tidak perlu untuk pening kira kalori

Shake herbalife mempunyai rendah kalori tetapi mengenyangkan. Maka anda tidak perlu susah untuk mengira kalori anda tidak pening untuk memilih makanan yang di luar sana.

Kelebihan 3: Tinggi sumber protin tumbuhan.

Untuk ibu-ibu yang menyusu anda memang perlu mempunyai pemakanan yang tinggi sumber protin supaya bekalan susu bertambah. Maka dengan adanya shake herbalife membantu anda untuk membekalkan sumber protin. Dan pada masa yang sama boleh shaping kan badan.

Kelebihan 4: Boleh makan nasi.

Apabila anda ingin turun berat badan selepas bersalin dengan herbalife, anda akan lebih digalakkan untuk memakan nasi. 













Nak kurus selepas bersalin dengan Herbalife?
Boleh hubungi

COACH LISA 012-9232202
FB PAGE: COACH LISA
IG: coach_lisaa






Disclaimer to avoid confusion:
*Consumers who use Herbalife Formula 1 twice per day as part of a healthy lifestyle can generally expect to lose around 0.5 to 1 pound per week. Participants in a 12-week, single-blind, study used Formula 1 twice per day (once as a meal and once as a snack) with a reduced calorie diet and a goal of 30 minutes of exercise per day. Participants followed either a high protein diet or a standard protein diet. Participants in both groups lost about 8.5 pounds. 

*Product result is not typical. Individual result may vary.
*All statements in this blog have not been evaluated by the Food and Drug Administration. 
*This product is not intended to diagnose, treat, cure or prevent any disease. 



16:46

SHAKLEE VS HERBALIFE

by , in
Wah dah menjadi satu kontreversi pula bila ramai yang tanya saya apa perbezaan SHAKLEE dan HERBALIFE. Ini adalah merupakan soalan yang sering diajukan sepanjang Lisa menjadi jurulatih pengurusan berat badan atau coach.

"Apa bezanya Shaklee dan Herbalife? "

"Yang mana satu lagi bagus? Set kurus Herbalife atau set kurus Shaklee?"

"Kalau saya ambil Herbalife boleh tak saya ambil shaklee juga?"

"Kalau saya ambil shaklee boleh tak saya nak ambil teh herbalife juga?"

"Saya menyusu bayi tapi saya nak kurus. Yang mana satu lagi boleh banyakkan susu? Shaklee ke atau Herbalife?


Pernah juga dimarahi dan mereka tanya soalan seperti ini:

" Awakkan penjual Herbalife kena la tau apa bezanya produk shaklee dan produk herbalife. Kalau tak, macam mana nak lakukan produk herbalife awak tu?"


Sentap mak, bila orang tanya soalan seperti ini.

Semua soalan yang ditanya ini, semuanya saya menjawab dengan satu ayat ini sahaja.


"Maaf puan/cik, saya tak tahu tentang produk shaklee kerana saya adalah Ahli Bebas Herbalife atau coach herbalife. Jika puan/cik nak tahu lebih lanjut mengenai program turun berat badan dengan herbalife, insyaALLAH saya boleh terangkan. Tetapi jika cik/puan nak tahu untuk program kurus produk shaklee , cik/puan boleh rujuk kepada pengedar sah produk shaklee"

Kenapa saya jawab seperti ini?

Sebabnya, ini adalah etika yang telah diajar kepada kami sebagai jurulatih pengurusan berat badan. Sebagai seorang coach Herbalife, saya tak boleh bandingkan produk yang mana satu adalah terbaik. Kerana masing-masing mempunyai kelebihan. Dan kami bukanlah penjual herbalife. Jika penjual herbalife maksudnya, tiada coaching , tiada follow up, tiada pelan pemakanan dan anda boleh terus beli di LAZADA. 

Tetapi adakah anda akan dapat hasil seperti mereka yang mendapatkan produk herbalife daripada coach herbalife yang terlatih?

 Dimana jika anda mendapatkan produk herbalife daripada coach herbalife anda akan dapat coaching, follow-up, pelan pemakanan serta monitoring untuk berat badan anda. InsyaALLAH anda akan dapat turun berat badan mengikut hasil masing-masing. Saya percaya, anda yang mahu laburkan wang untuk kurus pasti mahukan hasil yang berkesan.

Setiap produk ada kelebihan dan kekurangan. Jika anda nak tahu perbezaannya, anda perlu makan dahulu dan anda akan tahu mana yang lebih sesuai untuk badan anda. Kerana ia sangat subjektif. Setiap orang mempunyai pendapat masing-masing dan saya sangat hormati pendapat anda.
Tapi nasihat saya, jika anda mahu cuba sesuatu produk, biarlah memakai produk tersebut selama 3 bulan. Dan jika anda rasa ia tidak berkesan maka barulah anda boleh beralih kepada produk yang lain.

Mengapa 3 bulan?

Bulan pertama, badan baru nak buat salam perkenalan
Bulan kedua, badan baru nak jadi kawan
Bulan ketiga, badan dah mulai rasa gembira.
Akhirnya dapat kesan yang anda inginkan.

Anda mungkin berminat dengan artikel ini: Program Turun Berat Badan 

Kesimpulannya, untuk turun berat badan anda perlu ada ilmu dan formula yang betul. Jika tidak, anda akan terus untuk mencari solusi untuk turun berat badan dan sentiasa mencuba pelbagai produk kurus. Jika anda nak pandai matematik, perlu cari cikgu matematik. Jika anda nak pandai Bahasa Inggeris anda perlu cari Cikgu Bahasa Inggeris dan jika anda nak pandai turun berat badan perlu cari mentor atau jurulatih untuk program turun berat badan.




Ini adalah testimoni saya sebagai Coach Herbalife atau lebih dikenali sebagai Coach Lisa


Anda Ingin Mulakan Program Turun Berat Badan dengan Herbalife?

Whatsaap Coach Lisa(Ahli Bebas Herbalife)

Nama , Umur dan Lokasi

hantar kepada 0129232202








11:19

What is your morning beauty habits?:Coach Herbalife Malaysia

by , in
What is your morning beauty habits?

Ada tak dikalangan korang yang mengamalkan perkara di atas.



Dulu mak-mak dan nenek moyang kita banyak amalkan amalan kecantikan setiap pagi.

Ada yang amalkan minum air kosong setiap pagi, ada yang kata bila nak mandi pagi kena basuh dari kaki baru naik ke atas, supaya aura dan kecantikan tu di seluruh badan, ada juga yang mengamalkan minuman herba dan tak kurang juga memakai putih telur di muka setiap pagi selepas bangun tidur.

Sebenarnya macam-macam amalan yang boleh kita amalkan untuk menjadi cantik.

Di sini Lisa nak share a few tips tentang morning beauty habits.

Kecantikan luaran ditentukan oleh kecantikan dalaman

Maksudnya, apa yang kita bagi makan pada badan kita, itu yang akan digambarkan di luaran kita. Mengapa hari ni kulit kita berminyak,berjerawat dan nampak kusam. Banyak faktornya tapi yang utama adalah pemakanan. Start your day with healthy breakfast not oily breakfast.

Every morning, dah menjadi habit Lisa untuk ambil shake herbalife.
klik di sini untuk mengetahui sebabnya )

Automatik mood jadi positif bila kita beri makanan yang berkhasiat pada badan.


Start your day with a cup of tea

Nak cantik, badan kita perlukan antioxidant. Lisa memang setiap pagi ambil tea herbalife kerana dalamnya mengandungi antioxidant. it is because to  help fend of free radical damage. Antioxidant membantu untuk healthy aging.



Skin care products.

Skin care product pun perlu antioxidant-rich supaya dapat menjaga kulit kita daripada radikal bebas. Kerana radikal bebas ni berada dimana-mana sahaja tambahan pula sekarang musim panas and pollution makin tinggi.

Lisa menggunakan  Herbalife skin products untuk kulit muka. 

Pastikan badan kita hydrated

Every morning, at least minum lebih 300ml air kosong, supaya badan kita tidak dehydrated. Nak nampak kulit sentisa moist and fresh, air kosong memang perlu banyak minum. Lisa cakap ni pun berdasarkan pengalaman. Sebab dulu kulit sangat kering, alhamdulillah sekarang ni bila jaga minum air kulit sentiasa nampak fresh n moist.




Exercise

Jika anda yang jenis pergi kerja awal, make sure exercise 3 kali seminggu walaupun just take 10 minutes a day. Be consistent. Anda akan nampak perubahannya.



Anda mahu:

TURUN BERAT BADAN 5-30KG
NAIK BERAT BADAN 5-15KG
SARAPAN IDEAL DAN BERNUTRISI
MENINGKATKAN STAMINA SUKAN
MENCANTIKKAN KULIT
MENINGKATKAN TENAGA

HUBUNGI LISA SEKARANG!!!


Apa yang anda dapat apabila memulakan program ini?


*Pelan pemakanan 
*Senaman dan home workout guideline
*Personal coach
*Tips-tips kesihatan dan fitness
*Tips mempercepatkan lagi untuk reach your health and fitness goal.
*Analisa lemak dan umur dalaman

Also looking for junior coach and earn extra income

0193749822