02:02

Lazada Online Revolution Blogger Contest

by , in
Bila dapat email dari Lazada Malaysia tentang sale secara besar besaran sempena 11.11, kami suami isteri memang tak lepaskan peluang membeli belah secara online di laman web yang terkenal di Malaysia. Potongan diskaun bukan setakat 5% Aatau 10% sahaja tetapi sehingga lebih 60% diskaun yang diberikan. Paling best bila harga adalah RM11 untuk barang yang terpilih. Yang terbaru Lazada Malaysia sedang mengadakan kempen Lazada Online Revolution dan ia bakal menawarkan diskaun yang tinggi kepada pembeli.

Untuk pengetahuan anda, Online revolution yang diadakan oleh Lazada bermula 11 November hingga 14 Disember 2017. Maka, anda masih ada dalam 3 minggu lagi untuk merebut peluang keemasan yang ditawarkan oleh Lazada Malaysia.


https://www.lazada.com.my/online-revolution/


Dalam masa yang sama, bersempena Lazada Online Revolution ini, Lazada mengadakan contest kepada semua blogger untuk memenangi hadiah yang lumayan dengan syarat menjawab soalan seperti di bawah.

Ini adalah pengalaman Lisa sendiri dalam membeli secara online menggunakan website Lazada Malaysia.


Do you remember the first product that you ever purchased online? What was it and how was your experience? 

Saya masih ingat lagi yang produk pertama saya beli dari website Lazada Malaysia adalah handbag hitam berjenama Harrods. Sehingga kini, saya masih menggunakan handbag tersebut kerana ia sangat cantik dan tahan lasak. Ramai teman-teman memuji kecantikan handbag tersebut. Dan service delivery sangat cepat iaitu mengambil masa 2 hingga 3 hari bekerja sahaja.



Which types of products would you prefer buying online? 

Antara produk yang saya suka membeli secara online adalah barangan kanak-kanak iaitu untuk anak bujang saya ni seperti permainan, pampers dan pakaian. Selain itu, saya juga suka produk seperti aksesori wanita seperti handbag, shades dan sebagainya.

Tapi berbeza dengan suami Lisa, dia lebih suka membeli barang di Lazada Malaysia seperti gadjet dan aksesori lelaki. Baru-baru ini, dia membeli laptop dari Lazada Malaysia dan kualitinya sangat berpuas hati.

What do you love about online shopping? 

Lisa sukakan online shopping sebab dapat lihat review dari pelanggan yang sudah menggunakan produk dan service tersebut. Dengan adanya review dan testimoni yang bagus, Lisa lebih confident untuk membeli barangan tersebut.

Selain itu, boleh menjimatkan masa dan tenaga. Kadang-kadang, kita tiada masa untuk keluar membeli barang dan barangan tersebut tidak ada di kawasan tempat tinggal kita.
Dengan online shopping ia memudahkan lagi urusan harian kita.

Dengan online shopping juga, ia seperti kita mendapat hadiah apabila postman datang ke rumah dan menyerahkan bungkusan tersebut kepada kita. 

Which products did you buy or are you planning to buy on Lazada during the Online Revolution sales? 

Semasa Online Revolution sales yang dianjurkan oleh Lazada, Lisa telah beli barangan kosmetik iaitu seperti di bawah. Dan Lisa juga telah merancang untuk membeli lagi barangan permainan kanak-kanak untuk Fareeq.





Dengan adanya Lazada Online Revolution ini, ia dapat membantu rakyat Malaysia untuk membeli secara bijak dengan penjimatan yang diberikan serta barangan yang berkualiti disediakan,




Semoga Lazada Malaysia akan terus membuat offer and sales untuk pelanggan setia di Malaysia.


17:14

Bila Artis Sinetron Dipanggil Bibik...

by , in
Siapa kawan facebook Lisa dan perasan post Lisa last two week tentang diri ni disangkakan nanny kepada Fareeq. Kisahnya bermula bila Lisa turun playground dengan memakai pakaian Tshirt besar dan tudung sarung je sambil temankan anak bujang nak main di playground.

Tengah Fareeq main buaian, tiba-tiba dia boleh tertido dalam buaian tu.


Sambil Lisa ayunkan buaian tersebut, ada seorang minah Kenya with kid datang mendekati Lisa. Sambil, dia ayunkan that kid, dia berbual dengan Lisa. Tapi soalan first dia memang tak boleh bla...Hahhaha



'Are you his nanny?'
Mula-mula rasa nak hempuk je dia tuh, tapi Lisa terus je jawab
'No, I'm his mother' Nada Lisa tiada nada marah pun masih cool lagi.
'Oh sorry, I'm his nanny' Dia tunjuk diri dia dan budak tu. Kiranya, budak tu anak asuhan dia.

Dia terus tunduk malu. Dan kebetulan memang nak balik dah sebab kasihan tengok Fareeq, tidur dalam keadaan tak selesa. Lisa terus angkat dia dan bawa balik.

Lisa mengadu kat husband tentang kejadian tersebut. You know what my husband reply. Here!!!




Lepas kejadian hari tu, bila si minah Kenya tu jumpa Lisa dia buat muka malu dan memang tak nak tegur dah. Lagipun, trend di sini yang selalu bawa budak-budak ke playground adalah nanny/bibik, jarang sangat nak jumpa parents bawa anak-anak main playground. May be their parents so busy with their life.

Actually, Lisa tak kisah dan tak marah sangat pun orang nak panggil kita kuli ke atau bibik ke because people always said about their first impression. So, tak perlu pun nak marah bila orang tengok kita di tahap mana. At least, bila kita face that situation, I aware how small I am. Always jadi hamba Allah. Siapa kita nak bergelar Tuan sedangkan milik bumi ini Allah punya.

Down to earth. Humble.

For your information, kebanyakan bibik/nanny di negara Qatar consist of people from Asian such as Indonesian and Philipine. No wonder la, bila dia tengok Lisa ni macam bibik almaklum muka Asia kan. Pekerja dan buruh di sini also dari Indonesia and Philipine. Kebanyakan yang jadi Tuan di sini adalah orang Arab, orang Putih dan orang dari negara Europe. Tapi Ada juga orang Asia kerja pangkat tinggi tapi tak seramai golongan di atas.

Sampai satu tahap, Lisa rasa bila tinggal di Qatar bukannya perlu belajar bahasa Arab tetapi bahasa English and Philipine sebabnya kami banyak deal dengan orang mereka. Cashier, cleaner, promoter,driver semuanya dari philipine and India.

Kesimpulannya, setiap apa yang berlaku dalam hidup kita pasti ada hikmahnya. Hikmah dari situasi tersebut, sabar itu indah. Humble. Kita ni orang biasa-biasa saja. Kita hamba ALLAH, pemilik Alam semesta.






19:17

Pasar Malam di Kota Doha, Qatar

by , in
Bila Lisa dapat notification dari dalam group Malaysian in Qatar mengenai pasar malam bakal diadakan di kedutaan Malaysia, masa tu rasa nak melompat sampai ke langit.

Frankly speaking, i really2 miss malaysian food even i cook Malaysian food everyday but it's not the same with air tangan kita dengan air tangan mak cik pak cik akak abang yang jual pasar malam.

Sometimes, the food sell in the night market its better taste than my cooking. Almaklum Lisa bukan power sangat bab memasak. Waktu kami tinggal di Malaysia, bila Lisa malas masak so i just start engine and terus pergi beli makanan.

For those Malaysian who stay in Qatar, for your information our embassy organize night market every Friday of first week of every month. There are a few stall which selling malaysian traditional food such as nasi kerabu, nasi lemak, satay, kuih muih and etc.

Gerai jual satay di Kedutaan Malaysia di Qatar



Bila dah lama tak pekena makanan Malaysia, rasa semua makanan nak beli tapi itu hanyalah nafsu semata-mata. Nasib baiklah, husband di sebelah control my craving untuk beli and Fareeq pula sibuk main kejar sana sini. So focus nak membeli makanan tu dah kurang sikit.

Tapi seriously, rasa happy bila all malaysian here berkumpul and at least boleh kenal each other.

Suasana meriah di kawasan kedutaan




Di sini, bukan sahaja menjual makanan tetapi ada juga yang jual keperluan masakan di mana di Qatar ni tidak dijual seperti kicap kipas udang, paste tom yam, perencah adabi masakan, mee kuning dan sebagainya.

Semasa membeli di sini, ada juga jumpa rakan-rakan yang Lisa pernah bertemu semasa usrah yang diadakan oleh Malaysian juga. They are very nice persons. Baru jumpa sekali dua, tapi macam rasa dah kenal lama.

Sebenarnya ramai juga rakyat Malaysia dah bermastautin di sini. Ada seorang Tuan Haji yang kami jumpa, beliau dah tinggal di Qatar sejak 1999 means that almost 18 years he was here. Tapi sekarang semua family dia dah balik Malaysia, sebab beliau pun tinggal beberapa tahun je lagi nak pencen. Anak-anak pun dah besar. Macam sirih pulang ke ganggang. Hehhe...

Kebanyakan mereka di sini sudah tinggal lebih 5 tahun di Kota Doha. Kalau nak cerita tentang pengalaman hidup di negara orang, 3 hari pun belum tentu cukup.

Jika korang baru berpindah ke Qatar, jangan lupa ya singgah di pasar malam Qatar di kedutaan Malaysia.

See ya!!!








23:33

PROGRAM TURUN BERAT BADAN DENGAN HERBALIFE

by , in
PERHATIAN!!!SUDAH PUAS CUBA PELBAGAI CARA UNTUK TURUNKAN BERAT BADAN? TAPI MASIH TIDAK BERJAYA?

Program ini hanya untuk orang yang serius sahaja yang mahu berubah untuk turunkan berat badan serta menurunkan lemak.

Anda ada masalah seperti?


Dah cuba diet sendiri, tapi masih tak turun berat badan..

Susahnya nak pilih saiz...yang tinggal saiz M dan S sahaja..

Lagi 2 bulan nak kahwin, tapi baju kahwin masih tak muat-muat...

Dah makan produk A dan B tapi tak turun berat badan pun...

Dah pergi Zumba setiap hari tapi kenapa tak turun berat pun...


Jangan bersedih atau berputus asa untuk turunkan berat badan, kami ada jalan penyelesaian untuk anda. Beri peluang sekali lagi kepada diri anda untuk turunkan berat badan.

Sertai PROGRAM KURUS BERSAMA COACH LISA sekarang!!!



Apakah PROGRAM KURUS CARA MUDAH bersama COACH LISA?

Program ini diadakan selama 30 hari, dan ia merupakan program membantu anda untuk lebih fokus mendapatkan hasil yang terbaik dan cara mudah akan diberikan. Dan ia adalah program 100% secara online kecuali jika anda tinggal di area SHAH ALAM dan sekitarnya, anda berpeluang menyertai Program FITNESS bersama coach Lisa.

Soalan yang sering ditanya


APA YANG BAKAL ANDA DAPAT DALAM COACHING KIT?

Pelan pemakanan untuk 30 Hari
Sesi follow-up dan monitoring
Support Group Whassap
Ebook kurus 30 Hari
Panduan senaman mudah di rumah
Makanan gantian iaitu (shake Herbalife)


Jangan bermula dengan Program Kurus dengan Lisa jika tidak mahu hasil seperti mereka






TAK SABARNYA NAK TURUN BERAT BADAN COACH. MACAM MANA NAK DAFTAR?

WHATSAPP