Part 2: Pengalaman Bercuti di Kota Kinabalu, Sabah


HARI KEDUA

Di sini pagi nya sangat awal. Pukul 4.30 pagi dah masuk subuh. Mula-mula Lisa agak culture shock juga even dah penah datang Sabah sebelum ni tapi selepas sehari dah boleh biasakan diri.



Pukul 6 pagi dah breakfast dengan shake herbalife. 




Planning for today is cover untuk 2 pulau iaitu Pulau Sapi dan Pulau Manukan. Kami berkongsi boat dengan 4 orang lagi. Jika ambil private boat ia agak costly dan ia hany cover 1 pulau sahaja. Tapi alhamdulillah rezeki yang tidak disangka-sangka pemandu pelancong kami beri lagi 1 hadiah pulau untuk kami snorkelling dan swimming puas-puas.



Alhamdulillah selamat tiba di Pulau Sapi




Fareeq tak nak pakai life jacket tapi dipaksa juga oleh mama.



Layan je anak mama sorang nih.



Snorkelling sambil tolak duck Fareeq.




Masih mengamuk bila dipaksa.

Ni kami buat snorkelling di tengah-tengah laut biru. Seriously sangat seronok. Tapi Lisa dapat buat sekejap je dalam setengah jam sebab Fareeq dah menangis meraung atas boat. So terpaksa berenang di tengah lautan demi mendengar tangisan anak ku. 

Masa tu semua tengah seronok snorkelling di tengah lautan...heheh...terpaksa berkorban sikit. Almaklum Lisa tak boleh dengar suara nangis Fareeq mesti cepat cair.


Next pulau adalah pulau manukan.

Di Pulau Mamutik

Alhamdulillah setelah dapat settle cover 3 pulau di sabah kami pulang ke resort dan siap-siap untuk makan malam di Bulatan Todak. Di sini banyak pilihan untuk makanan seafood. Harganya pun agak murah berbanding di semenanjung.


Sotong goreng tepung



Lobster masak butter

Lobster masak pedas

Selepas menikmati makan malam, kami terus kembali ke resort untuk rehat kerana seharian berada di luar dan penat berenang.

Setelah seharian belasah makan seafood kini masanya untuk buat pembersihan balik, dengan minum teh herbalife. Alhamdulillah baru rasa lega dan tidak rasa bersalah sangat pada badan.

HARI KETIGA

Pagi-pagi lagi kami sudah checkout dan bergerak ke yayasan Sabah atau lebih dikenali sebagai bangunan berbentuk bateri.


Kemudian kami bergerak pergi ke rumah terbalik dan 3D gambar museum.


















Tandas terbalik

Di jambatan Tamparuli

Pemandangan Jambatan Tamparuli


Di kaki gunung Kinabalu.



Sampai sahaja pekan kundasang kami terus mencari kepak ayam. Sedap.

Singgah di Kolam Air Panas



bersambung.......




No comments:

Post a Comment