13:09

Coaching Program Herbalife Secara Online

by , in
Assalamualaikum w.b.t

"Macam mana Coach Lisa, saya duduk jauh tapi saya masih nak coaching dari coach Lisa?"

"Saya tinggal di Sabah, boleh ke saya nak turun berat badan dengan herbalife melalui program coaching coach lisa?"

COACHING PROGRAM HERBALIFE SECARA ONLINE

Kebelakangan ini ramai yang tanya Lisa, boleh ke nak sertai program herbalife yang Lisa coach jarak jauh. Jawapannya adalah, boleh. Lisa amat menggalakkan mereka yang duduk jauh dari Lisa tapi mahukan Lisa coach dari jauh. Kerana Lisa faham ada setengah di anatara kita sangat sibuk dengan aktiviti harian seperti bekerja, bersama keluarga dan sebagainya sehingga tiada masa untuk luangkan masa untuk membuat aktiviti menyihatkan.

Namun begitu, itu bukanlah penghalang atau alasan untuk anda tidak boleh turun berat badan. Dengan sistem yang Lisa buat iaitu coaching online 30 Hari, client Lisa walaupun duduk jauh dan kami tidak pernah berjumpa tapi mereka boleh turun berat badan dengan cara mudah dan menyeronokkan.





SUPPORT GROUP WHASSAP

Dengan adanya Support Whassap Group, client Lisa dapat belajar sesama mereka bagaimana mengamalkan cara hidup sihat. Mereka akan pos gambar makanan serta gambar shake yang sedap di dalam group whassap. Mereka sangat gembira kerana mempunyai kawan-kawan yang sama misi dan visi iaitu turun berat badan secara selamat dan berkesan.







DAPAT HASIL

Ada client Lisa yang turun 2kg, 3kg,4kg dan 7kg pun ada. Mereka yang turun banyak kilogram akan membantu juga teman-teman dalam support group untuk mendapat hasil yang sama. Merekan akan berkongsi tips dan cara bagaimana mereka boleh turun dengan cepat apabila menggunakan produk herbalife.




TIPS KURUS DAN SIHAT

Setiap Hari, Lisa akan beri tips kurus, sihat dan senaman apa yang sesuai untuk mereka. Kerana setiap orang berlainan tahap fitness mereka maka sangat penting anda perlu ada coach supaya boleh guide anda.



EBOOK PROGRAM KURUS 30 HARI 

Untuk program coaching online Herbalife, Lisa ada sertakan ebook untuk memudahkan client Lisa untuk turun berat badan. Mereka perlukan panduan yang betul dan panduan yang bertulis supaya mudah difahami. Jika mereka masih tidak faham, client Lisa akan refer kepada Lisa. 



FOLLOW UP DAN MONITORING

Follow-up dan monitoring Lisa juga sediakan supaya mereka sentiasa berada di landasan yang betul. Mereka akan up date berat mereka setiap minggu. So, jika berat menurun maksudnya mereka memang ikut apa yang Lisa guide tetapi jika ada di anatara mereka berat naik maka mereka mungkin perlukan sedikit masa kerana badan kita kadang-kadang terkejut dengan pembaharuan yang berlaku. Kerana ada client Lisa untuk permulaan berat naik sikit tetapi setelah beberapa hari barulah beratnya turun dan sehingga ia dapat berat ideal.


Bayangkan jika anda seperti mereka. Apabila cuba seluar jeans yang lama semakin longgar dan kawan-kawan dah start tegur dan mengatakan anda semakin kurus. Pasti berbunga-bunga jiwa anda.






Jika anda mahu sertai Coaching Program Herbalife Secara  Online bersama Coach Lisa boleh hubungi Coach Lisa 0129232202.

Disclaimer: Setiap hasil individu adalah berbeza-beza


12:17

Coach Lisa Menggunakan Produk Herbalife di Shah Alam Untuk Program Turun berat Badan

by , in
Assalamualaikum w.b.t


Sekarang ni, Lisa lebih aktif membuat coaching one to one untuk program turun berat badan menggunakan produk herbalife  di area Shah Alam dan Setia Alam. Ada juga client lisa yang nak Lisa coach di area Glenmarie, Bukit Naga, Alam Impian dan Bukit Jelutong. Senang cerita Lisa lebih suka buat coaching di area sini kerana Lisa tinggal di Shah Alam. 







Bila buat coaching untuk turun berat badan menggunakan produk herbalife contohnya shake herbalife, teh herbalife, protin herbalife dan aloe vera herbalife kebanyakan client Lisa memberi respond yang positif kerana mereka dapat turun berat badan secara gembira dan sihat. 


Kerana shake herbalife membantu mereka rasa lebih kenyang dan yang paling best kalori shake agak rendah berbanding makanan sarapan pagi di Malaysia contohnya nasi lemak, lontong, roti canai dan kuih muih.


Kebanyakan client Lisa yang menggunakan produk herbalife dan tinggal di area Glenmarie,Bukit Naga, Alam Impian, Bukit Jelutong dan Shah Alam, mereka akan datang ke Kelab Nutrisi Lisa di Seksyen 7, Shah Alam. 





Apabila buat coaching one to one, mereka lebih fokus untuk mendapat hasil yang menyeronokkan. Latest untuk testimoni herbalife yang Lisa coach adalah Kak Azlina turun 7kg. Walaupun kak Azlina tinggal di Batu Tiga, Shah Alam tetapi Kak Azlina seminggu sekali akan berjumpa dengan Lisa untuk mendapatkan coaching. 




Nak turun berat badan bukan mudah walaupun anda menggunakan herbalife tetapi dengan adanya coaching daripada certified coach, maka anda akan dapat hasil turun berat badan yang sangat best dan mudah dilakukan.


Walaupun Lisa ada buat coaching one to one untuk program herbalife turun berat badan di area Shah Alam, Setia Alam, Kota Kemuning, Glenmarie, Alam Impian, Bukit Jelutong, Bukit Naga dan Bukit Raja tetapi Lisa juga ada buat coaching secara online.


Antara kebanyakan client yang Lisa coaching secara online serta menggunakan produk herbalife adalah di negeri Perak, Johor, Selangor, Johor, Terengganu, Sabah, Sarawak,Penang dan di luar negara. Walaupun, kami tak pernah berjumpa tetapi melalui coaching online, mereka boleh turun berat badan dengan cara yang betul dan menyeronokkkan.


Untuk anda yang nak turun berat badan dan ingin menyertai program coaching Lisa 30 Hari serta ingin mendapatkan produk herbalife yang tinggal di area Shah Alam, Setia Alam, Bukit Jelutong, Kota Kemuning, Alam Impian, Glenmarie, Bukit Naga boleh hubungi Coach Lisa 0129232202.






17:48

Kisah Fareeq dan Air Panas

by , in
"Adik....adik.......fareeq..........."

Angah menjerit terkejut macam histeria. Aku terus keluar dari bilik dan tengok Fareeq atas air panas di lantai. Periuk air panas dah menyimbah ke kaki Fareeq.

Masa tu Tuhan je yang tahu hati seorang ibu. Macam nak tercabut jantung bila tengok kaki Fareeq jadi kejung. Terus aku angkat Fareeq dari air panas. 

Dah macam SUPERWOMAN je aku rasa diri aku nih..Wah gituh!!!

Kemudian, aku cepat-cepat bawa dia masuk ke dalam bilik air dan simbah dengan air sejuk. Mula-mula Fareeq tak menangis langsung dan tiada reaksi pun. Tapi bila air sejuk disiram di kakinya, Fareeq menangis kuat tanpa henti. Masa tu pun, air mata aku dah bercucuran dah. Husband masuk rumah dan tolong simbah dengan air sejuk.

Aku terus tanya mak soothing gel aloe vera herbalife sebab ingat lagi waktu husband accident dulu,luka besar dan setelah letak soothing gel aloe vera herbalife nasib baik lukanya baik dan sekarang kulit husband dah cantik.

Aku terus sapukan soothing gel aloe vera herbalife dan pada masa yang sama terus bawa Fareeq ke hospital di wad kecemasan.

Waktu tu, Fareeq menangis sangat kuat. i just can hug him tightly. Tak tahu nak buat apa dah. 

Doktor cuci luka Fareeq dan beri surat supaya setiap hari kami perlu pergi ke pusat kesihatan.

Alhamdulillah dalam waktu yang singkat, luka Fareeq dah makin kering.




Kemudian, kami akan sentiasa sapukan soothing gel aloe vera herbalife di kaki Fareeq. Setiap masa.

Bersyukur sangat-sangat sebab perubahan luka Fareeq sangat cepat.

Pada masa yang sama, pemakanan Fareeq Lisa sangat jaga dan Lisa banyakkan shake dalam hidangan makanannya supaya sel-sel kulit Fareeq lebih elok dan diperbaiki.


Hari Pertama kena air panas

Hari Kedua

Hari keEnam

Hari keLapan


DISCLAIMER: Produk ini tidak merawat, mendiognis atau mencegah penyakit.


Mungkin Lisa bukan doktor atau pakar tetapi bersyukur sebab diperkenalkan herbalife dalam hidup Lisa. Banyak sangat dengan izin ALLAH, produk herbalife membantu dalam kehidupan harian kami sekeluarga.

Setelah mendapat  real testimoni, Lisa lebih yakin untuk mengesyorkan kepada semua untuk memiliki soothing gel aloe vera herbalife terutamanya mereka yang mempunyai anak kecil di rumah.


14:30

8 Rahsia Kurus dan Sihat Dengan Buah Lemon

by , in
Sekarang ni dah menular trend orang buat air detox menggunakan buah lemon. Zaman dulu, kebanyakannya orang menggunakan limau kasturi atau limau nipis untuk menyingkirkan lemak di badan. Tapi zaman sekarang, mungkin sudah terikut-ikut dengan diet budaya barat iaitu menggunakan lemon sebagai salah satu cara untuk menyingkirkan lemak. Tidak salah mengikut cara mereka jika ia memberi kebaikan kepada badan.

Buah Lemon mempunyai sifat alkali dengan berfungsi sebagai membuang asid berlebihan dalam badan. Selain itu, ia mempunyai 8 kebaikan dari segi membantu penurunan berat badan serta kesihatan:




8 RAHSIA KURUS DAN SIHAT DENGAN BUAH LEMON

Membantu Turun Berat Badan

Dengan minum air buah lemon dapat membantu proses penurunan berat badan lebih cepat. Hal ini kerana, buah lemon dapat meningkatkan metabolisme badan serta membantu badan membakar lemak lebih berkesan.

Anda juga mungkin meminati: Program Turun Berat Badan 30 Hari

Tingkatkan Hidrasi Dalam Badan 

Jika anda yang sukar minum air maka badan anda mudah dehydrate maka dengan anda minum air buah lemon membantu anda untuk mengelakkan dehidrasi. Kerapkan minum buah air lemon dan air kosong juga.

Mencantikkan Kulit

Ada yang pergi cucuk vitamin C semata-mata ingin cantikkan kulit. Apa kata anda mulakan rutin harian anda dengan cara gaya hidup sihat iaitu amalkan buah lemon ini kerana ia tinggi Vitamin C dan membantu mencantikkan kulit anda serta mengaktifkan kolagen dalam badan anda. Supaya nampak lebih awet muda.

Menyingkirkan Toksin Dalam Badan

Asid sitrik yang mengandungi dalam buah lemon membantu anda untuk menyingkirkan toksin dari badan. Tapi mengapa perlu singkirkan toksin? Kerana disebabkan toksin dalam badan anda yang tidak dikeluarkan akan menyebabkan badan anda mudah letih dan akan ada kesan negatif kepada badan.

Membantu Melancarkan Sistem Pencernaan dan Penghadaman

Adakah anda sukar membuang air besar? Jika ya, anda wajib amalkan air buah lemon ini kerana ia membantu melancarkan sistem pencernaan serta penghadaman. Amalkan minum buah lemon ini diwaktu pagi dan jadikan ini sebagai rutin harian anda.

Meningkatkan Sistem keimunan Badan

Jika anda mudah mendapat sakit seperti demam atau selsema, bermaksud keimunan sistem badan anda rendah maka amalkan air minuman buah lemon ini supya ia membantu meningkatkan sistem keimunan badan anda.


Merawat Sakit Tekak

Ciri-ciri antibakteria yang terdapat pada lemon boleh membantu merawat sakit tekak. Jika anda mengalami sakit tekak, minum seteguk air lemon dalam beberapa jam.

Kurangkan Bau Badan

Air Lemon adalah sumber paling baik dalam menghilangkan bau mulut di awal pagi. Ia mengandungi ciri-ciri antioksida dan antibiotik yang juga boleh membantu mengurangkan bau badan.


Untuk anda yang tiada masa untuk membeli buah lemon di pasar dan rasa sukar untuk menyediakan, Teh Herbalife juga mempunyai bahan yang mengandungi buah lemon serta tambahan dengan bunga raya. Ia mudah disediakan dan mudah di bawa kemana-mana sahaja walaupun anda sedang travel tetapi anda masih boleh turun berat badan dengan teh herbalife.

Kebaikan Teh Herbalife adalah:



Anti-Oksida
Bantu Bakar Lemak
Cleansing(Cuci Badan)
Detoksifikasi
Memberi tenaga.



Anda juga mungkin meminati: Turun Berat Badan secara berkesan

Anda serius untuk Turun Berat Badan? Hubungi saya Coach Lisa untuk mendapatkan Coaching serta Monitoring dalam Program Kurus Cara Mudah 30 Hari.

Coach Lisa 0129232202

12:15

Program Kurus Herbalife yang Berkesan

by , in


Semalam Lisa ada handle kelas fitness khas untuk ibu-ibu yang nak turun berat badan. Dan ada seorang mommy Tanya Lisa, untuk turun berat badan wajib tak berpeluh. Sebab waktu first class, mommy Intan tak berpeluh langsung tapi semalam adalah kelas ke tujuh bersama Lisa, mommy Intan sangat banyak peluh dan rasa badan makin sihat.



Bila soalan ini diajukan kepada Lisa, tiba-tiba teringat kisah 5 tahun yang lepas. Lisa pun alami siatuasi yang sama di mana Lisa menyertai Program ASKAR WATANIAH selama 3 tahun. Tujuan Lisa sertai program tersebut sebenarnya Lisa nak kurus tapi berlaku sebaliknya.


Latihan untuk menjadi askar agak berat. Jumping jack 100 hingga 300 kiraan sudah biasa bagi kami. Tapi Lisa tak pernah kenal erti nikmat peluh. Sepanjang 3 tahun Lisa sertai program tersebut, Lisa tak kurus-kurus pun. Kawan-kawan lain semua dah peluh lencun dah, tapi Lisa masih tak berpeluh langsung. Sampaikan ada kwan-kawan kata Lisa curi tulang maksudnya tak buat pun latihan yang diberi oleh jurulatih.



Tapi sebenarnya, Lisa buat Cuma peluh memang langsung tak keluar. Maksudnya proses nak turun berat badan sangat susah bagi Lisa.


Tapi setelah Lisa tahu cara yang betul bagaimana proses berpeluh itu berlaku. Alhamdulillah, barulah Lisa dapat turun berat badan secara konsisten dan sihat.


Nak tahu bagaimana kita boleh berpeluh walaupun anda sebelum ini tergolong dengan kumpulan yang susah berpeluh?


Sebenarnya, kita perlu minum air yang cukup supaya kitaran air dalam badan kita lebih baik. Sebab tu, team coaching Lisa amat tekankan tentang minum air yang cukup. Kemudian lakukan senaman secara konsisten dan bukan kadang-kadang buat dan kadang-kadang tidak buat. Sekurang-kurangnya lakukan senaman 2 atau 3 kali seminggu.

Dan Lisa semakin nampak kesan turun berat badan apabila dibantu dengan program kurus Herbalife. Sebelum Lisa jadi coach herbalife, Lisa juga bermula sebagai pengguna produk herbalife. Lisa sangat suka minum teh herbalife kerana ia membantu bakar lemak dan jika buat teh herbalife suam-suam, memang Lisa dapat berpeluh dengan banyak sampai lencun.

Sebab itu, sebelum dan selepas senaman Lisa akan ambil teh herbalife sebagai minuman wajib. Teh herbalife bukan seperti teh di pasaran kerana ia mempunyai banyak khasiat dan kesan positif apabila kita ambil secara konsisten.

Anda juga mungkin meminati: Program Kurus Cara Mudah 30 Hari


Jika anda berpeluh, barulah toksin dan lemak badan anda keluar dari badan. Tapi anda perlu ingat, bahawa NAK TURUN BERAT BADAN adalah 80% pemakanan dan 20% senaman.




Tahun pertama masuk ASKAR WATANIAH. Masa ini penuh harapan nak kurus.

Semasa masuk WATANIAH, inilah kerja Lisa. Sering tidur dan tidak bertenaga.


Selepas WATANIAH, masih gemuk lagi. Berat tidak turun-turun.


Alhamdulillah setelah diperkenalkan Program Kurus Herbalife, kini Lisa mempunyai seorang anak tetapi mampu dapat berat ideal dan sudah turun 20kg. 





13:29

Tips Kempiskan Perut

by , in
Assamualaikum w.b.t

Hari ni rasa excited sangat Lisa nak share dengan mommies semua yang nak kempiskan perut. Kenapa Lisa tujukan kepada mommies? Almaklum, kebanyakan mommies mempunyai cabaran yang lebih kurang selepas bersalin terutamanya cabaran nak kempiskan perut. Banyak dah guna produk dan cara untuk kempiskan perut tapi await la ketegaq sangat lemak kat perut ni nak dibuang selepas bersalin.

Sebenarnya, untuk kempiskan perut tidaklah susah jika mommies tahu cara yang betul untuk kempiskan perut dan cara mengekalkan kekempisan perut. Ayat macam hiperbola, tapi ia adalah benar. 

Mengikut pengalaman Lisa, selepas melahirkan Ameer Fareeq, alhamdulillah perut dapat dikempiskan dengan dalam masa yang singkat sebab dengan berbekalkan ilmu yang ada Lisa practice dan amalkan.

Ha!!!! Mesti mommies nak tanya macam mana Lisa buat untuk cepat kempiskan perut dan turun berat sampaikan 20kg.

Ini adalah Tips Kempiskan Perut yang Lisa buat dan amalkan sehingga sekarang. Untuk sihat kita perlu buat amalan harian yang berterusan dan tiada due date untuk menjadi sihat. 

Frankly speaking, Lisa bukanlah rajin sangat untuk buat exercise sehingga 2 atau 3 jam, kerana nak uruskan rutin harian namun Lisa boleh kempiskan perut dengan cara yang mudah.



Sedikit Disclaimer: 
*Untuk anda yang perlu turun 10 hingga 20kg, anda perlu turun berat badan terlebih dahulu dan loss fat. Kemudian barulah fokus kepada perut kempis.
*Ini adalah cara Lisa untuk kempiskan perut. Setiap hasil individu adalah berbeza-beza.




1) Bangun pagi, minum air kosong dicampur dengan aloe vera herbalife. Dalam 400ml air. Aloe vera herbalife baik untuk digestion system dan cleansing our body. (*product is not intended to cure/diagnose any diseases).



Botol air kesayangan Lisa, yang memang Lisa akan letak aloe vera herbalife dan selepas itu letak teh herbalife.




2) Pastikan minum air kosong 2 hingga 3 litre sehari. Ikut pengalaman, Lisa akan ambil 1 litre air kosong dan 1 litre teh herbalife. Atau pun 2 litre air kosong dan 2 litre teh herbalife. Air sangat penting untuk badan dan tambahan pula Lisa menyusukan Fareeq. Kandungan air perlu banyak. Teh herbalife membantu badan Lisa untuk beri tenaga dan bakar lemak.



kepentingan air



3) Lisa akan pastikan, 5 kali makan iaitu 2 kali snacking dan 3 kali makanan utama. Walaupun 5 kali makan, Lisa masih boleh turun berat dan pada masa yang sama dah start nampak perut makin kempis.


Jadual makanan dan kalori harian. Inilah bezanya jika kita ikut program herbalife dan tidak ikut. Walupun kalori rendah harian tapi Lisa rasa kenyang dan bertenaga.



4) Untuk sarapan pagi dan makan malam, sebenarnya kita disarankan mengambil MAKANAN RENDAH KALORI , TINGGI NUTRISI, LENGKAP PROTIN, MAKRONUTRIEN SEIMBANG. Sebab itulah, Lisa pilih shake herbalife sebagai makanan gantian. Mudah dibuat.


Shake herbalife



Disclaimer to avoid confusion:
*Consumers who use Herbalife Formula 1 twice per day as part of a healthy lifestyle can generally expect to lose around 0.5 to 1 pound per week. Participants in a 12-week, single-blind, study used Formula 1 twice per day (once as a meal and once as a snack) with a reduced calorie diet and a goal of 30 minutes of exercise per day. Participants followed either a high protein diet or a standard protein diet. Participants in both groups lost about 8.5 pounds. 
*Product result is not typical. Individual result may vary.
*All statements in this blog have not been evaluated by the Food and Drug Administration. 
*This product is not intended to diagnose, treat, cure or prevent any disease. 



5) Senaman. Untuk 3 bulan pertama, Lisa tak buat apa-apa senaman tapi bulan keempat barulah Lisa buat senaman homeworkout iaitu fokus untuk perut dahulu. So, alhamdulillah Lisa dapat maintain kempiskan perut ni sejak lahirkan Ameer Fareeq sehingga sekarang. Kini, Fareeq pun nak masuk umur 2 tahun pada 27 November 2016.




Ada yang kata susahnya nak kempiskan perut selepas bersalin tapi jika ada orang lain boleh kempiskan perut selepas bersalin mengapa diri kita tidak boleh. Perbezaannya, mereka tak nak bertangguh dan mereka konsisten lakukan  dan yang penting mereka SERIUS NAK BERUBAH. Sebagai seorang ibu, saya sarankan dan mengajak semua mommies SERIUS UNTUK BERUBAH menjadi lebih sihat dan turun berat badan.


Makanya, jika ada mommies di sini yang nak berubah dan ingin mendapatkan Herbalife serta Coaching direct dari saya, COACH LISA boleh lah hubungi 0129232202