13:08

Pengalaman Turun Berat Badan Selepas Bersalin Dengan Herbalife

by , in
Assalamualaikum w.b.t

Hye mommies semua!!! Entry kali ni, Lisa nak kongsi pengalaman Lisa bagaimana turun berat badan dengan Herbalife. Ramai yang tanya Lisa macam mana boleh turun berat dengan masa yang singkat selepas bersalinkan Ameer Fareeq. Ada buat diet macam-macam tak?

Sebelum Lisa niatkan untuk turun berat badan dan mendapat berat ideal, fokus utama Lisa adalah untuk beri Fareeq fully breastfeed. Lisa tak nak, disebabkan nak kurus Lisa terpaksa kurangkan breastfeeding kepada Fareeq.

Sehari sebelum bersalin.

Bermaksud, Lisa perlukan pelan pemakanan yang betul dan sihat supaya walaupun Lisa turun berat badan tapi pada masa yang sama Lisa masih boleh bagi fully breastfeed Fareeq sehingga 2 Tahun dan nutrisi yang cukup untuk Fareeq. Alhamdulillah sangat sebab, bulan depan iaitu bulan November merupakan Hari jadi Fareeq yang ke dua tahun. Dan Fareeq masih fully breastfeed.

Walaupun tengah mengandung, still nak posing juga.

Alhamdulillah, setelah diperkenalkan Herbalife, Lisa dapat pelan pemakanan yang betul dan sihat tanpa risau kadar nutrisi dan vitamin.

Semasa tempoh berpantang, Lisa ambil shake herbalife sebanyak 2 hingga 3 kali. Teh herbalife dan aloe vera herbalife juga Lisa ambil. Supplement yang lain contohnya kalsium herbalife dan Omega 3 Herbalife Lisa ambil juga sebab orang kata, bila kita menyusukan anak, nutrient dalam badan kita banyak diserap oleh baby. So Lisa takut juga jika dalam badan kita kurang vitamin dan nutrisi, maka Lisa memang perlu ambil supplement dan makanan gantian. Alhamdulillah, setakat ni Lisa tiada masalah kesihatan atau pun cepat penat, walaupun Fareeq kuat menyusu.

Jalan-jalan.

Dari segi makanan berpantang, memang Lisa sangat disiplin ikut cara Mak Mertua dan Mak Lisa. Bagi Lisa, mereka sudah berpengalaman dalam berpantang, tak salah ikut apa yang mereka beri panduan. Cuma sarapan pagi dan minum petang Lisa ambil shake herbalife.

Nak diikutkan Lisa bukanlah terlalu strict sangat sampaikan tak makan macam-macam sebab semasa pantang Lisa ada juga makan kek. Sebab teringin sangat. Mak mertua kata, sepanjang pantang tak boleh makan telur nanti luka cepat bernanah. Dalam bahan membuat kek ada kandungan telur. So macam mana ya?
Dua bulan selepas bersalin


Ha.... mengikut kata Mak Mertua Lisa, boleh makan kek tapi jangan banyak. Heheheh...

Dari segi senaman, sepanjang 3 bulan pertama bersalin, Lisa memang tak lakukan sebarang aktiviti senaman pun, tapi alhamdulillah jumlah berat badan Lisa turun sepanjang 3 bulan adalah 17kg.



Total Turun berat badan selepas bersalin dengan herbalife adalah 20kg.

Di sini, Lisa akan kongsi bagaimana untuk turun berat badan selepas bersalin dengan Herbalife. Sebagai seorang coach Herbalife, Lisa akan memberi panduan kepada korang yang nak turun berat badan selepas bersalin dengan herbalife. Semoga ia bermanfaat untuk korang.


Anda mungkin berminat dengan artikel ini:  Produk Herbalife untuk Turun Berat Badan



TIPS TURUN BERAT BADAN SELEPAS BERSALIN DENGAN HERBALIFE



1)Anda perlu tahu berapa berat badan anda perlu turun supaya mendapatkan kembali berat ideal.

Sangat penting untuk anda tahu tentang berapa berat badan yang anda ingin turunkan. Contohnya anda perlu turun dalam 15kg. Maka, untuk program herbalife turun berat badan average anda perlukan 3 hingga 4 bulan, dan ia mengikut kseriusan anda. Apabila anda sudah ada matlamat, maka cara untuk turun berat badan lebih mudah.

2)Ketahui Pengambilan Kalori bagi ibu menyusu dan nak kurus.

Pengambilan kalori bagi ibu yang menyusu tapi pada masa yang sama nak kurus adalah average 1300 kalori sehingga 1700 kalori. Maka, anda perlu makan makanan yang mengandungi kalori bawah pada kemampuan kalori badan anda mampu terbakar. 

Contohnya, pengambilan kalori anda adalah 1300 kalori. Maka makanan harian anda ,jumlahnya adalah bawah 1300 kalori tetapi jika anda ambil lebih daripada 1300 kalori maka anda akan berpeluang untuk naikkan berat badan.

3)Ketahui kalori makanan.

Jika anda sedang berpantang, jangan risau kebanyakan makanan yang berpantang adalah rendah kalori contohnya sup sayur,sup ikan, makanan singgang. Namun begitu, selepas tamat berpantang anda juga perlu kawal pemakanan anda kerana masa inilah ramai wanita kecundang untuk menurunkan berat badan. Sebab itulah, dengan pengambilan shake herbalife yang hanya 100 hingga 150 kalori sahaja mampu membantu anda untuk turun berat badan secara selamat. Anda tidak perlu risau kerana dengan satu hidangan shake herbalife, anda akan kenyang. 

4) Minum air lebih 3Litre Sehari.

Anda perlu minum air 3 Litre sehari. Anda juga boleh buat 1 litre air kosong, 1 litre teh herbalife(suam) dan 1 litre air aloe vera herbalife. Teh herbalife membantu anda memberi tenaga, kerana semasa anda selepas bersalin anda pasti rasa cepat penat untuk mengisahkan anak-anak. Ia juga mengandungi anti-oksida serta bantu anda bakar lemak. Air aloe vera herbalife pula membantu anda untuk melegakan perut dan membantu melancarkan pencernaan.

5)Buat Meal Plan anda 

Jika anda tidak tahu pelan pemakanan bagi ibu menyusu, anda boleh rujuk kepada coach herbalife anda dan jika anda masih tidak ada coach herbalife anda boleh rujuk kepada Lisa. Contoh pelan pemakanan untuk ibu menyusu dan nak kurus.

Pagi: Shake Herbalife
10.30pagi: Snacking
Tengahari: Regular Meal
4 Petang : Snacking
6.30 Petang: Makan malam
8-9 Malam: Shake Herbalife 

*Pelan pemakan ini bergantung kepada keperluan badan anda. Boleh diubah. Ini adalah cadangan semata-mata.

6)Senaman.

Senaman boleh dilakukan selepas 3bulan anda bersalin. Lakukan senaman ringan terlebih dahulu supaya sistem peranakan anda dalam keadaan yang sihat.

Anda mungkin berminat dengan artikel ini: Program Turun Berat Badan


******JIKA ANDA SUDAH MEMPUNYAI COACH HERBALIFE, SILA RUJUK KEPADA COACH ANDA. TETAPI JIKA ANDA MASIH TIADA COACH HERBALIFE DAN MAHU BERMULA PROGRAM HERBALIFE BOLEH HUBUNGI COACH LISA.


Kelebihan KURUS DENGAN HERBALIFE SELEPAS BERSALIN.



Kelebihan 1: Produk Herbalife penuh nutrisi dan vitamin

Shake herbalife bukanlah ubat kurus tetapi ia memenuhi keperluan nutrisi untuk semua ibu-ibu. Dan ia mempunyai 6 perisa yang sedap dan mudah disediakan. 

Kelebihan 2: Tidak perlu untuk pening kira kalori

Shake herbalife mempunyai rendah kalori tetapi mengenyangkan. Maka anda tidak perlu susah untuk mengira kalori anda tidak pening untuk memilih makanan yang di luar sana.

Kelebihan 3: Tinggi sumber protin tumbuhan.

Untuk ibu-ibu yang menyusu anda memang perlu mempunyai pemakanan yang tinggi sumber protin supaya bekalan susu bertambah. Maka dengan adanya shake herbalife membantu anda untuk membekalkan sumber protin. Dan pada masa yang sama boleh shaping kan badan.

Kelebihan 4: Boleh makan nasi.

Apabila anda ingin turun berat badan selepas bersalin dengan herbalife, anda akan lebih digalakkan untuk memakan nasi. 













Nak kurus selepas bersalin dengan Herbalife?
Boleh hubungi

COACH LISA 012-9232202
FB PAGE: COACH LISA
IG: coach_lisaa






Disclaimer to avoid confusion:
*Consumers who use Herbalife Formula 1 twice per day as part of a healthy lifestyle can generally expect to lose around 0.5 to 1 pound per week. Participants in a 12-week, single-blind, study used Formula 1 twice per day (once as a meal and once as a snack) with a reduced calorie diet and a goal of 30 minutes of exercise per day. Participants followed either a high protein diet or a standard protein diet. Participants in both groups lost about 8.5 pounds. 

*Product result is not typical. Individual result may vary.
*All statements in this blog have not been evaluated by the Food and Drug Administration. 
*This product is not intended to diagnose, treat, cure or prevent any disease. 



16:46

SHAKLEE VS HERBALIFE

by , in
Wah dah menjadi satu kontreversi pula bila ramai yang tanya saya apa perbezaan SHAKLEE dan HERBALIFE. Ini adalah merupakan soalan yang sering diajukan sepanjang Lisa menjadi jurulatih pengurusan berat badan atau coach.

"Apa bezanya Shaklee dan Herbalife? "

"Yang mana satu lagi bagus? Set kurus Herbalife atau set kurus Shaklee?"

"Kalau saya ambil Herbalife boleh tak saya ambil shaklee juga?"

"Kalau saya ambil shaklee boleh tak saya nak ambil teh herbalife juga?"

"Saya menyusu bayi tapi saya nak kurus. Yang mana satu lagi boleh banyakkan susu? Shaklee ke atau Herbalife?


Pernah juga dimarahi dan mereka tanya soalan seperti ini:

" Awakkan penjual Herbalife kena la tau apa bezanya produk shaklee dan produk herbalife. Kalau tak, macam mana nak lakukan produk herbalife awak tu?"


Sentap mak, bila orang tanya soalan seperti ini.

Semua soalan yang ditanya ini, semuanya saya menjawab dengan satu ayat ini sahaja.


"Maaf puan/cik, saya tak tahu tentang produk shaklee kerana saya adalah Ahli Bebas Herbalife atau coach herbalife. Jika puan/cik nak tahu lebih lanjut mengenai program turun berat badan dengan herbalife, insyaALLAH saya boleh terangkan. Tetapi jika cik/puan nak tahu untuk program kurus produk shaklee , cik/puan boleh rujuk kepada pengedar sah produk shaklee"

Kenapa saya jawab seperti ini?

Sebabnya, ini adalah etika yang telah diajar kepada kami sebagai jurulatih pengurusan berat badan. Sebagai seorang coach Herbalife, saya tak boleh bandingkan produk yang mana satu adalah terbaik. Kerana masing-masing mempunyai kelebihan. Dan kami bukanlah penjual herbalife. Jika penjual herbalife maksudnya, tiada coaching , tiada follow up, tiada pelan pemakanan dan anda boleh terus beli di LAZADA. 

Tetapi adakah anda akan dapat hasil seperti mereka yang mendapatkan produk herbalife daripada coach herbalife yang terlatih?

 Dimana jika anda mendapatkan produk herbalife daripada coach herbalife anda akan dapat coaching, follow-up, pelan pemakanan serta monitoring untuk berat badan anda. InsyaALLAH anda akan dapat turun berat badan mengikut hasil masing-masing. Saya percaya, anda yang mahu laburkan wang untuk kurus pasti mahukan hasil yang berkesan.

Setiap produk ada kelebihan dan kekurangan. Jika anda nak tahu perbezaannya, anda perlu makan dahulu dan anda akan tahu mana yang lebih sesuai untuk badan anda. Kerana ia sangat subjektif. Setiap orang mempunyai pendapat masing-masing dan saya sangat hormati pendapat anda.
Tapi nasihat saya, jika anda mahu cuba sesuatu produk, biarlah memakai produk tersebut selama 3 bulan. Dan jika anda rasa ia tidak berkesan maka barulah anda boleh beralih kepada produk yang lain.

Mengapa 3 bulan?

Bulan pertama, badan baru nak buat salam perkenalan
Bulan kedua, badan baru nak jadi kawan
Bulan ketiga, badan dah mulai rasa gembira.
Akhirnya dapat kesan yang anda inginkan.

Anda mungkin berminat dengan artikel ini: Program Turun Berat Badan 

Kesimpulannya, untuk turun berat badan anda perlu ada ilmu dan formula yang betul. Jika tidak, anda akan terus untuk mencari solusi untuk turun berat badan dan sentiasa mencuba pelbagai produk kurus. Jika anda nak pandai matematik, perlu cari cikgu matematik. Jika anda nak pandai Bahasa Inggeris anda perlu cari Cikgu Bahasa Inggeris dan jika anda nak pandai turun berat badan perlu cari mentor atau jurulatih untuk program turun berat badan.




Ini adalah testimoni saya sebagai Coach Herbalife atau lebih dikenali sebagai Coach Lisa


Anda Ingin Mulakan Program Turun Berat Badan dengan Herbalife?

Whatsaap Coach Lisa(Ahli Bebas Herbalife)

Nama , Umur dan Lokasi

hantar kepada 0129232202








16:18

Soalan dan Jawapan( Q & A)

by , in
Soalan 1: Kenapa nak guna Produk Herbalife?

Jawapan: Sebab produk Herbalife merupakan makanan gantian no.1 dunia.

Mudah dan cepat disediakan
Kalori yang sangat rendah untuk 1 hidangan (bawah 100 kalori)
Mempunyai nutrisi dan vitamin yang baik untuk badan
Selamat digunakan
Mempunyai perisa yang sedap

Soalan 2: Saya tak nak guna produk. Saya nak buat diet sendiri.

Jawapan: Jika anda ingin buat diet sendiri, adakah ia sudah terbukti berkesan? dan berapa lama anda ambil masa untuk turunkan berat badan. Saya percaya bahawa anda yang sedang membaca laman ini pasti ingin mencari solusi untuk turunkan berat badan, jika tidak anda tidak akan sampai ke laman ini.

Soalan 3: Herbalife ni ada side effect tak? Saya dengar Herbalife boleh menyebabkan kanser.

Jawapan: Ada banyak side effect bila makan Produk Herbalife. Antarany, kulit lebih nampak menawan, shaping lebih cantik, nafsu makan yang membuak-buak amakin kurang, pencernaan lebih gembira serta terpaksa terima pujian dari kawan-kawan dan sedara. 

Mengenai Herbalife menyebabkan kanser, di US sangat strict dengan produk kesihatan. Jika sudah terbukti syarikat tersebut menyebabkan penggunanya mempunyai kesan sampingan yang negatif maka, syarikat tersebut akan diarah tutup 24 jam notis. Tetapi Herbalife sudah ada di pasaran selama 35 Tahun. 

Soalan 4: Saya tak nak guna produk nanti depend 'kat' produk saja.

Jawapan: Anda tidak depend kepada apa-apa produk jika anda menggunakan produk Herbalife kerana ia bukan bahan kimia.

Merasa 'depend' kepada Herbalife adalah seperti anda depend kepada nasi

Setiap hari wajib makan. Makan untuk hidup. Cuma makanan jenis apa yang anda perlu makan.

Herbalife adalah makanan. Bukan produk kurus.

Soalan 5: Selamat tak untuk ibu mengandung atau ibu yang menyusukan anak? Orang tua? Kanak-kanak?

Jawapan: Selagi boleh makan nasi selagi tu anda boleh makan Herbalife. Boleh bincang lebih lanjut.

Soalan 6: Produk Herbalife halal tak?

Jawapan: Ya, halal. Sudah disahkan oleh IFANCA.