Pengalaman Bercuti di Perth: Day 3


Day 3 in North of Perth,Australia

Perjalanan mengambil masa dalam 3 jam. 

Walaupun begitu, kami sangat enjoy dengan pemanadangan sepanjang perjalanan. Lagi best sebab dapat tengok kecantikan dan keindahan Hindi Ocean.

Bak kata ayah Lisa ni lah tempat  yang dikatakan MH370 terhempas.

Lautan ni ada 2 tone color. Blue navy dan blue coral. Subhanallah...

Keliling sepanjang perjalanan takk banyak pun ada pokok yang tinggi.

Kawasan landai.

Waktu tengah drive please be careful, sebab kami jumpa 2 or 3 ekor kangaroo mati dilanggar.

Alhamdulillah tiba di pinnacles

Sejarahnya adalah 6000 tahun yang lalu sebenarnya, ia adalah pokok yang di tanam dan telah terkambus dengan pasir. 

Kemudian, selepas beratus or beribu tahun, pasir tersebut ditiupkan dan pokok tersebut terlihat dan menjadi batu.

Banyak sangat batu-batu ni dikawasan tersebut.

Korang jangan risau, even tak bawa 4 wheel drive pon, still boleh masuk sebab kawasannya sangat landai.







Belajar sejarahnya di sini. Gallery and gift shop.

Aku kira wakil Malaysia yang datag pada second apr 2016.

Kami di sini tak lama sangat sebab cuaca sangat panas terik. Fareeq dah start mengamuk. Muka dia merah padam.

Better korang datang awal iaitu seawal 9 lebih, sebab kami sampai di sana pukul 10 lebih pun dah terasa bahang panas.

Resit yang korang dapat, jangan lupa simpan sebab korang boleh masuk Yanchep National Park secara free je bila tunjukkan resit tersebut.

Our next destination is Lancelin.

Ni jetty Lancelin


Lancelin sand dune.

Tapi agak sedih sebab tak bekesempatan nak buat sand boarding sebab panas dan UV memang agak tinggi.

So, just singgah ambil gambar je.


Cantik pasir di sini. Putih berkilat. Subhanallah...

Walaupun tengah bad mood, Fareeq layan juga ambil gambar.
Now, heading to Yanchep Natinal Park.


Tasik yang ada banyak itik-itik comel.







Koala talk pun ada. Tanya je banyak soalan tentang koala yang ada kat atas pokok tu.

di Yanchep National Park, kawasan ni Lisa tengok banyak family santai dan berkelah.

Dorang akan bawa makanan dan tempat duduk sambil tu bermain dengan anak-anak.

Kualiti time


Kemudian, kami lepak di Trigg Beach sebelum dinner.


Jom makan.

First time dalam hidup, Lisa suka makan Lam Ribs ni.

Makan sepinggan ni, kena puasa setahun dari makan lamb. Viesceral fat boleh naik 2 level beb.

Hahahha.....

Husband Lisa memang suka la kan Lam lamb ni....

Kena try Pasta avocado dia. Sedappppp.....

Don't worry halalan dan toyyiban.....

Burpppp.............dah sedawa jom balik ke rumah....

Planning for next day.

Tak sabar nak jumpa penguin and dolphin

Bersambung...


Anda mahu: 

TURUN BERAT BADAN 5-30KG
NAIK BERAT BADAN 5-15KG
SARAPAN IDEAL DAN BERNUTRISI
MENINGKATKAN STAMINA SUKAN
MENCANTIKKAN KULIT
MENINGKATKAN TENAGA 

HUBUNGI LISA SEKARANG!!!

Apa yang anda dapat apabila memulakan program ini?


*Pelan pemakanan 
*Senaman dan home workout guideline
*Personal coach
*Tips-tips kesihatan dan fitness
*Tips mempercepatkan lagi untuk reach your health and fitness goal.
*Analisa lemak dan umur dalaman

Also looking for junior coach and earn extra income


0129232202






2 comments:

  1. Bole tahu nama kedai makanan yg halal tu & di mana ye? ;) TQ!

    ReplyDelete
  2. Bole tahu nama kedai makanan yg halal tu & di mana ye? ;)

    ReplyDelete