Kenapa susah turun berat badan?

 Ramai client Lisa tanya soalan ini "kenapa susah turun berat badan?"

Dan bila mereka temu jalan buntu,maka timbullah segala buah fikiran dan pendapat contohnya

Saya memang gemuk keturunan kak
Saya memang gemuk air
Saya berat tulang la kak
Saya rasa ALLAH memang dah takdirkan saya gemuk, supaya Dia tak bagi saya pakai seksi ni.

Betul tak Lisa cakap?

Lisa tak salah kan mereka memberi pendapat sedemikian, tapi bila kita sering beri pendapat dan alasan pasti kita tak akan berjumpa dengan jalan penyelesaian.

Makanya, kita perlu memberi peluang kepada diri sendiri untuk berusaha bersungguh-sungguh untuk mendapatkan result yang hebat.

Manusia tidak tahu kehebatan diri mereka sehingga mereka mellakukannya.

Sentiasa lah bermotivasi dan ingat kembali niat pertama anda kenapa nak turun berat badan?

Adakah kerana diri sendiri?
Atau sudah tidak larat menanggung berat beban badan ini?
Atau anda takut suatu hari nanti anda ditimpa penyakit?
Atau adakah anda ingin berkahwin dan anda mahu kelihatan cantik dan menawan?

Sebab itulah, bila anda menyertai program turun berat badan dengan herbalife anda akan diberi peluang untuk hadir ke seminar bagi meningkatkan motivasi diri supaya anda sentiasa bersemangat nak turun berat badan.

Bukan itu sahaja, anda juga boleh melantik jurulatih yang sudah berpengalaman, untuk menjadi coach herbalife anda.

Antara  Faktor susah Turun Berat Badan

Masih Makan Malam

Lisa pernah jumpa client yang memang tak makan pastry, tak minuman yang bergula dan makan nasi sekali sekala sahaja tapi masih susah nak turun berat. Tapi bila Lisa tanya a few question, rupanya dia tidak boleh tinggal makan malam yang berat, contohnya fries,burger, mee goreng dan sebagainya. Dan makan pada lewat malam. 
Pada waktu malam, pembakaran kurang berlaku sebabnya, selepas kita makan malam kita akan berehat dan selepas itu kita akn tidur. Maka lemak akn mudah terbina dan terkumpul.

Kurang Minum Air.
Ada yang kata pada Lisa, makan herbalife memang wajib banyak minum air ye. Sebenarnya, jika anda tak makan herbalife pun, anda wajib minum air yang banyak untuk badan. Air sangat penting untuk badan serta membantu proses penurunan berat badan.

Portion yang Besar.
Walaupun anda kata anda makan sekali atau 2 kali sahaja sehari tetapi portion yang anda ambil besar. Maka is juga faktor susah untuk turun berat badan. Lebih baik ambil portion yang sedikit tetapi regularly.

Minuman manis
Kurangkan minuman bergula dan berkafein kerana ia juga penyumbang untuk sukar turun berat badan. Banyakkan minum air kosong.

Exercise
perlu ingat untuk turun berat badan anda perlu faham formula 80% nutrisi dan 20% exercise. Walaupun, anda sudah diet dan jaga makan tetapi jika exercis etidak dilakukan,maka ia juga penyumbang untuk sukar turun berat badan

Sekian sahaja perkongsian dari Lisa.

Jika anda ingin Lisa bantu untuk:

TURUN BERAT BADAN 5-30KG
NAIK BERAT BADAN 5-15KG
SARAPAN IDEAL DAN BERNUTRISI
MENINGKATKAN STAMINA SUKAN
MENCANTIKKAN KULIT
MENINGKATKAN TENAGA 

HUBUNGI LISA SEKARANG!!!


Apa yang anda dapat apabila memulakan program ini?


*Pelan pemakanan 
*Senaman dan home workout guideline
*Personal coach
*Tips-tips kesihatan dan fitness
*Tips mempercepatkan lagi untuk reach your health and fitness goal.
*Analisa lemak dan umur dalaman

Also looking for junior coach and earn extra income


0193749822

No comments:

Post a Comment