00:18

Testimoni Herbalife: Coach Herbalife Malaysia

by , in
Assalamualaikum w.b.t

Apa khabar iman kita hari ni? Sihat? Atau sedikit demam?

Sentiasalah perbaharui iman kita dengan ucapan 'Lailahaillah Muhammad Rasulullah'

Alhamdulillah...Hari ni Lisa nak share dengan korang Tentang testimoni herbalife oleh pelanggan/client Lisa yang berpuas hati dan sangat gembira bila memulai program herbalife ni.

Kebanyakan client Lisa masuk untuk program turun berat badan dengan herbalife serta ada juga yang masuk untuk program naik berat badan serta menambahkan tenaga.





Berkenalan dengan wan hanya melalui internet sahaja dan kami ada juga jumpa sekali sekala just untuk update progress. Wan sangat happy apabila ramai teman-temannya menegur dengan perubahan yang dialaminya.


Kak Dalila ni sangat komited dengan program turun berat dengan herbalife dan dia juga ada menyertai pertandingan turun berat badan 30 Hari.


Akak ni memang sangat happy dengan keputusan yang diperoleh. 


Ni antara kawan baik Lisa yang berpuas hati dengan perubahan yang dialaminya. Disebabkan dia merupakan cikgu sekolah makanya, penampilan sangat penting baginya.


Kak Nora walaupun sudah mendapat result tapi dia masih mengamalkan shake herbalife sebagai sarapan Pagi kerana kak Nora faham bahawa jika dia stop makan herbalife shake, maka tiada sarapan pagi yang lebih berkhasiat berbanding shake herbalife.


Adik jeze baru berusia 15 tahun tapi alhamdulillah sebab dibukakan pintu hatinya untuk kesedaran betapa pentingnya kesihatan.

Banyak lagi testimoni herbalife yang diberikan oleh client Lisa dan Lisa akan up date dari semasa ke semasa.

Semoga perkongsian ini memberi manfaat kepada anda.

*Dicslaimer: Setiap keputusan hasil adalah berbeza-beza bagi setiap individu

Jika anda ingin Lisa bantu untuk:


TURUN BERAT BADAN 5-30KG

NAIK BERAT BADAN 5-15KG
SARAPAN IDEAL DAN BERNUTRISI
MENINGKATKAN STAMINA SUKAN
MENCANTIKKAN KULIT
MENINGKATKAN TENAGA 

HUBUNGI LISA SEKARANG!!!

Apa yang anda dapat apabila memulakan program ini?


*Pelan pemakanan 
*Senaman dan home workout guideline
*Personal coach
*Tips-tips kesihatan dan fitness
*Tips mempercepatkan lagi untuk reach your health and fitness goal.
*Analisa lemak dan umur dalaman

Also looking for junior coach and earn extra income


0193749822

14:52

Harga dan fungsi Aloe Vera Herbalife: Cara minum Herbal Aloe Vera

by , in
Mengapa Aloe Vera?

Apa kebaikannya untuk badan kita?

Aloe Vera atau dikenali sebagai lidah buaya sangat bagus untuk pencernaan di mana boleh mengakibatkan masalah berat badan, memberi kesegaran badan serta baik untuk kulit.


Dalam produk Herbalife, terdapat satu produk yang lebih dikenali sebagai Herbal Aloe Concentrate atau pun lebih dikenali sebagai Aloe Vera Herbalife. Aloe vera diformulasikan dalam produk herbalife.


Sebelum Lisa cerita manfaatnya atau fungsi aloe vera herbalife, Lisa suka ibaratkan usus kita ni seperti salur paip sinki rumah. Bayangkan pelbagai bahan makanan dan bahan buangan yang berminyak dan kotoran yang mengalir dalam salur paip tersebut dan jika kita tidak pernah bersihkan maka nya suatu hari nanti ia akan tersumbat dan mengeluarkan bau busuk.

Begitu juga badan kita serta usus kita.

Siapa pernah kentut busuk, nafas berbau muka berminyak dan berjerawat?

Jika pernah, maka ia bermakna bahawa usus anda tidak pernah dibersihkan atau di cuci.



Manfaatnya kepada anda:

Melegakan perut serta meningkatkan fungsi penghadaman

Ia juga meningkatkan kadar penyerapan nutrien di usu kita.

Anti-oksida semula jadi untuk sistem imunisasi

Dibuat dari aloe vera yang berkualiti tinggi dan penuh dengan enzim,asid amino dan pelbagai vitamin

ia juga disertakan dengan tumbuhan chamomile yang menenangkan.

Cara minum Aloe Vera Herbalife:

15ml hingga 20ml aloe vera herbalife dicampur dengan 125ml air kosong. Diambil 2 atau 3 kali sehari secara konsisten dan amalkannya.

Disclaimer: Produk ini tidak bertujuan untuk merawat,mencegah atau mendiognisis penyakit.

Jika anda ingin Lisa bantu untuk:

TURUN BERAT BADAN 5-30KG
NAIK BERAT BADAN 5-15KG
SARAPAN IDEAL DAN BERNUTRISI
MENINGKATKAN STAMINA SUKAN
MENCANTIKKAN KULIT
MENINGKATKAN TENAGA 

HUBUNGI LISA SEKARANG!!!

Apa yang anda dapat apabila memulakan program ini?


*Pelan pemakanan 
*Senaman dan home workout guideline
*Personal coach
*Tips-tips kesihatan dan fitness
*Tips mempercepatkan lagi untuk reach your health and fitness goal.
*Analisa lemak dan umur dalaman

Also looking for junior coach and earn extra income


0193749822

14:03

Satay Willy Shah Alam, Seksyen 7

by , in
Lisa selalu je update dalam blog tentang kesihatan dan cara nak kurus. Ha kali ni saje je nak bagi lemak korang rasa happy bila dengar berita baik ni kan. Bukan apa, cuma sekali sekala makan makanan yang sedap untuk tekak dan perut apa salahnya.

Frankly speaking, Lisa dan husband makan satay willy ni dalam 4 bulan sekali ataupun setahun dua kali sahaja. Biasalah, tekak orang melayu memang satay ni tak boleh tinggal even kita tengah program diet. Yang penting korang kena tahu berapa kalori yang perlu dimakan setiap hari supaya korang dah boleh anggarkan berapa cucuk satay willy yang perlu di ngapppppp....

Selalunya, Lisa dan husband akan pergi ke kajang untuk dapatkan willy satay ni, tapi pernah sekali tu kami ternampak ada signboard kedai yang tulis 

"WILLY SATAY"

Wah kemain seronok kami, sebab satay willy ni merupakan one of our favorite food dan ia terletak tidak jauh dari rumah. Kalau tak sebelum ni, memang kena gagah juga pergi ke kajang.



WILLY SATAY


Sementara tunggu satay nak siap, kita makan dulu otak-otak. Not bad, sedap juga.



Sebagai peringatan kat diri sendiri dan semua, nampak tak hangus hitam tu, ada sumber mengatakan ia boleh mengaktifkan sel kanser kita maka kurang-kurangkanlah makan yang hitam tu ye,




Menu lain pun ada juga disediakan di sini.


Setelah 20 minit menunggu, akhirnya siap pun satay willy kami. Jom makan




Rasanya memang sedap sebab satay ni diperap cukup rempahnya. Ayam dan dagingnya lembut dan isinya terasa sangat moist.

Bila masuk dalam mulut, terasa kelembutannya dan perapan rempah yang amat mengiurkan.

ok ter'over plak.

Restoran Willy Satay Shah Alam
No 23 Jalan Kristal L7/L, Seksyen 7
Shah Alam, Selangor


Tips Sihat:

Ha selepas korang menikmati kesedapan satay willy ni, jangan lupa pula ambil Tea Mix Herbalife yang berfungsi sebagai

Meningkatkan tenaga(almaklum lepas makan satay sure korang ngantuk nak tidurkan,maka lemak pun terbinalah)
Anti-oksida
Bakar lemak
Detox


Sekian sahaja sharing Lisa kali ni. 

Semoga Berjaya makan Satay Willy

Jika anda ingin Lisa bantu untuk:


TURUN BERAT BADAN 5-30KG

NAIK BERAT BADAN 5-15KG
SARAPAN IDEAL DAN BERNUTRISI
MENINGKATKAN STAMINA SUKAN
MENCANTIKKAN KULIT
MENINGKATKAN TENAGA 

HUBUNGI LISA SEKARANG!!!

Apa yang anda dapat apabila memulakan program ini?


*Pelan pemakanan 
*Senaman dan home workout guideline
*Personal coach
*Tips-tips kesihatan dan fitness
*Tips mempercepatkan lagi untuk reach your health and fitness goal.
*Analisa lemak dan umur dalaman

Also looking for junior coach and earn extra income


0193749822

15:25

Cara Makan Herbalife dengan betul: Coach Herbalife Malaysia

by , in
Assalamualaikum w.b.t

Ada di antara kita yang masih tidak tahu makan herbalife dengan cara yang betul. Sehinggakan, sepatutnya anda pergi ke program turun berat badan tapi disebabkan salah cara makan herbalife, makanya anda termasuk dalam program naik berat badan.

Sebab itulah, anda diwajibkan untuk memulakan program herbalife dengan adanya guidance dari coach herbalife malaysia yang sudah berdaftar dan berpengalaman.

Di sini, Lisa share bagaimana untuk makan herbalife cara yang betul supaya anda faham bagaimana herbalife boleh membantu anda untuk turun berat badan.

Jangan salah faham bahawa herbalife bukan ubat kurus tetapi herbalife adalah makanan gantian untuk sarapan pagi dan makan malam yang mengandungi nutrisi dan vitamin serta mempunyai kalori yang rendah. Makanya pengawalan berat badan dapat dijaga.

Jadual pemakanan tersebut adalah seperti berikut bagi program turun berat badan.

  • Sarapan:                     Shake herbalife + Aloe vera  Herbalife+ Teh herbalife
  • Makanan Tengahari : Regular Meal
  • Minum Petang:          Teh Herbalife
  • Makan Malam:          Shake Herbalife + Aloe vera Herbalife
(Pilihan: anda boleh menukarkan shake herbalife diambil pada waktu makan tengahari dan pada malamnya, adalah regular meal tetapi dinasihatkan ambil makanan sebelum 8 malam)


Ini antara pilihan anda untuk makan herbalife

Selamat Berjaya

Jika anda mahu lantik Lisa untuk menjadi coach Herbalife anda, sila hubungi Lisa di talian 012-9232202

Sekian, terima kasih



15:25

Cara Makan Herbalife dengan betul: Coach Herbalife Malaysia

by , in
Assalamualaikum w.b.t

Ada di antara kita yang masih tidak tahu makan herbalife dengan cara yang betul. Sehinggakan, sepatutnya anda pergi ke program turun berat badan tapi disebabkan salah cara makan herbalife, makanya anda termasuk dalam program naik berat badan.

Sebab itulah, anda diwajibkan untuk memulakan program herbalife dengan adanya guidance dari coach herbalife malaysia yang sudah berdaftar dan berpengalaman.

Di sini, Lisa share bagaimana untuk makan herbalife cara yang betul supaya anda faham bagaimana herbalife boleh membantu anda untuk turun berat badan.

Jangan salah faham bahawa herbalife bukan ubat kurus tetapi herbalife adalah makanan gantian untuk sarapan pagi dan makan malam yang mengandungi nutrisi dan vitamin serta mempunyai kalori yang rendah. Makanya pengawalan berat badan dapat dijaga.

Jadual pemakanan tersebut adalah seperti berikut bagi program turun berat badan.

  • Sarapan:                     Shake herbalife + Aloe vera  Herbalife+ Teh herbalife
  • Makanan Tengahari : Regular Meal
  • Minum Petang:          Teh Herbalife
  • Makan Malam:          Shake Herbalife + Aloe vera Herbalife
(Pilihan: anda boleh menukarkan shake herbalife diambil pada waktu makan tengahari dan pada malamnya, adalah regular meal tetapi dinasihatkan ambil makanan sebelum 8 malam)


Ini antara pilihan anda untuk makan herbalife

Selamat Berjaya

Jika anda mahu lantik Lisa untuk menjadi coach Herbalife anda, sila hubungi Lisa di talian 012-9232202

Sekian, terima kasih



13:33

Mengapa Lisa nak kurus dengan Herbalife?

by , in
Assalamualaikum w.b.t
Salam jumaat dan salam barakah dari Lisa

Semoga pembaca sekalian dalam kedaan yang positif dan bahagia, InsyaALLAH.

Ramai yang tanya dengan Lisa, kenapa Lisa nak kurus dengan Herbalife? Mengapa tidak produk A atau produk B atau pun menggunakan cara semula jadi sahaja?

Sebenarnya untuk pengetahuan pembaca, Lisa dah menggunakan pelbagai cara untuk turunkan berat badan dan bukan sehari dua Lisa mencari solusi untuk turun berat badan ni tapi sudah bertahun-tahun sejak di bangku sekolah lagi.

Lisa ni jenis yang kuat makan dan susah sangat nak control nafsu makan. Frankly speaking, i'm still crazy bout food.

Lisa dah pernah cuba pelbagai produk yang berda di pasaran dan pernah juga attend sesi slimming centre tapi semuanya tidak berkesan dan tidak berkenan di hati Lisa.

Sehinggalah, ALLAH pertemukan Lisa dengan coach Lisa yang bernama kak Ina. Minggu pertama Lisa cuba Herbalife terus jatuh hati dengan rasa sedapnya. Dan kak Ina kata, ini adalah makanan gantian untuk sarapan pagi dan makan malam.

Lisa cakap dalam hati, kalau inilah shake yang rasa sedap ni boleh buat Lisa turun berat badan, InsyaALLAH sampai bila-bila Lisa akan makan Herbalife shake ni.

Tambahan pula, shake Herbalife ni mempunyai nutrisi dan vitamin yang diperlukan oleh badan. Itu yang membuatkan hati Lisa lagi terpaut, almaklum Lisa bukan jenis yang suka makan sayur dan buahan. At least dengan pengambilan shake ni, Lisa tahu Lisa dah bagi yang terbaik untuk badan.

Siapa lagi nak sayang badan kita kalau bukan diri kita sendiri?

Tak sangka minggu pertama Lisa makan Herbalife, Lisa dapat turun dalam 1.4kg dan body fat turun 1%. Subhanallah bukan kemain happy empunya badan.

Lisa teruskan usaha untuk turunkan berat badan dengan Herbalife. Tapi kali ni Lisa ambil full set program herbalife sebab kepercayaan dah mula timbul sebab dah terbukti untuk minggu pertama.

Alhamdulillah, Lisa dapat turun berat badan dengan Herbalife sebanyak 8 kg dalam masa 2 bulan. Dan sebenarnya, waktu Lisa nak turun berat tujuannya hanyalah semata-mata nak pergi dinner company Lisa.

Bulan pertama Lisa memang buat senaman, dalam 3 kali seminggu tapi bulan berikutnya Lisa sangat sibuk dengan urusan kerja sehingga tiada masa untuk bersenam.

Namun begitu, Lisa masih dapat turunkan berat badan dengan Herbalife.

Ramai kawan-kawan Lisa tegur dengan perubahan drastik Lisa.

Mana tidaknya, sebelum ni Lisa dikenali sebagai Ratu tidur dalam kelas dan berbadan agak gempal.

Tiba-tiba naik semester, Lisa nampak lain sangat. Berubah. Dalam kelas sentiasa segar, dan nampak kurus sikit dah. Alhamdulillah.

Perubahan ini berlaku hanya dengan satu keputusan iaitu keputusan ingin berubah untuk turun berat badan dengan Herbalife.


Lisa serius dengan keputusan tersebut.

Ini adalah serba sedikit perubahan dalam kehidupan Lisa

Walaupun masih berisi, tapi confident level tetap tingi..hahah


Lisa, 2 dari kiri. 

Dulu ingat masuk askar boleh jadi kurus, tapi still berisi juga mana taknya makan 6 kali sehari. Free plak tu.

Ini gambar Lisa baru turun 6kg

Dah turun 8kg


2 minggu selepas berkahwin dan gambar Lisa still dengan makanan




Total Lost 18kg selepas pregnancy dan masih fully breastfeed.


Alhamdulillah.

Mengapa Lisa nak kurus Dengan Herbalife?

Sudah Lebih 30 Tahun Herbalife di Dunia. Bermaksud company herbalife sangat stabil, jika tidak ia tidak boleh bertahan sehingga 35 tahun kan? Ada yang mengatakan makan herbalife dapat negative side effect, tapi jika benarlah Herbalife ini membuatkan side effect dah lama US akan arahkan company ini ditutup. Bermaksud, itu hanyalah rumors semata-mata.


Saintis dibelakang produk


Dibelakang produk herbalife, adalah saintis yang terkemuka. Bukannya saintis yang tangkap muat sahaja. Mereka mempunyai pengalaman dalam bidang nutrisi dan vitamin serta kecergasan badan. Tentulah produk herbalife yang dihasilkan adalah berkualiti.

Duta Herbalife adalah atlet


Mengapa Herbalife tidak menaja artis mahupun pelakon? Mengapa mereka jadikan atlet sebagai duta? Kerana herbalife adalah makanan kesihatan yang menggantikan sarapan pagi dan makan malam untuk kita menjadi lebih cergas dan bertenaga. 

Mempunyai jutaan testimoni di dunia.









Ini adalah antara testimoni dimalaysia dan di indonesia.

Bila dah ada testimoni yang banyak bermaksud, produk herbalife sudah terbukti berkesan.

Kelihatan Muda dari Usia

Pakyang dah makan 10 tahun herbalife

Pasangan kim sudah makan lebih 25 tahun

Pak faisal sudah makan lebih 20 tahun herbalife

Raquel cortes seorang surirumah tangga sudah makan herbalife lebih 30 tahun.

Mereka kelihatan cantik dan segak setelah makan herbalife lebih berpuluh-puluh tahun. dan kehidupan mereka juga berubah 360 darjah.


Ini lah antara sebab-sebabnya Lisa nak kurus dengan Herbalife dan walaupun Lisa sudah mendapat berat ideal Lisa masih amalkan shake herbalife ini kerana nutrisi dan vitamin yang dibekalkan di dalam badan.

Disebabkan usia makin meningkat ni lah, kita perlukan makanan yang mempunyai nutrisi dan vitamin seperti herbalife shake.


Dan sekarang ni Lisa, sudah jadikan Herbalife sebagai kejaya sepenuh masa Lisa. Lisa merupakan jurulatih pengurusan berat badan/Coach Bebas Herbalife Malaysia.

Jika anda ingin kan juga melakukan perubahan seperti Lisa, Boleh hubungi Lisa di talian 0193749822 untuk melantik Lisa menjadi jurulatih anda.

Terima Kasih.


*Produk ini tidak bertujuan untuk mengubati,merawat atau mendiognis penyakit
*Keputusan adalah berbeza-beza bagi setiap individu.







11:03

Kenapa susah turun berat badan?

by , in
 Ramai client Lisa tanya soalan ini "kenapa susah turun berat badan?"

Dan bila mereka temu jalan buntu,maka timbullah segala buah fikiran dan pendapat contohnya

Saya memang gemuk keturunan kak
Saya memang gemuk air
Saya berat tulang la kak
Saya rasa ALLAH memang dah takdirkan saya gemuk, supaya Dia tak bagi saya pakai seksi ni.

Betul tak Lisa cakap?

Lisa tak salah kan mereka memberi pendapat sedemikian, tapi bila kita sering beri pendapat dan alasan pasti kita tak akan berjumpa dengan jalan penyelesaian.

Makanya, kita perlu memberi peluang kepada diri sendiri untuk berusaha bersungguh-sungguh untuk mendapatkan result yang hebat.

Manusia tidak tahu kehebatan diri mereka sehingga mereka mellakukannya.

Sentiasa lah bermotivasi dan ingat kembali niat pertama anda kenapa nak turun berat badan?

Adakah kerana diri sendiri?
Atau sudah tidak larat menanggung berat beban badan ini?
Atau anda takut suatu hari nanti anda ditimpa penyakit?
Atau adakah anda ingin berkahwin dan anda mahu kelihatan cantik dan menawan?

Sebab itulah, bila anda menyertai program turun berat badan dengan herbalife anda akan diberi peluang untuk hadir ke seminar bagi meningkatkan motivasi diri supaya anda sentiasa bersemangat nak turun berat badan.

Bukan itu sahaja, anda juga boleh melantik jurulatih yang sudah berpengalaman, untuk menjadi coach herbalife anda.

Antara  Faktor susah Turun Berat Badan

Masih Makan Malam

Lisa pernah jumpa client yang memang tak makan pastry, tak minuman yang bergula dan makan nasi sekali sekala sahaja tapi masih susah nak turun berat. Tapi bila Lisa tanya a few question, rupanya dia tidak boleh tinggal makan malam yang berat, contohnya fries,burger, mee goreng dan sebagainya. Dan makan pada lewat malam. 
Pada waktu malam, pembakaran kurang berlaku sebabnya, selepas kita makan malam kita akan berehat dan selepas itu kita akn tidur. Maka lemak akn mudah terbina dan terkumpul.

Kurang Minum Air.
Ada yang kata pada Lisa, makan herbalife memang wajib banyak minum air ye. Sebenarnya, jika anda tak makan herbalife pun, anda wajib minum air yang banyak untuk badan. Air sangat penting untuk badan serta membantu proses penurunan berat badan.

Portion yang Besar.
Walaupun anda kata anda makan sekali atau 2 kali sahaja sehari tetapi portion yang anda ambil besar. Maka is juga faktor susah untuk turun berat badan. Lebih baik ambil portion yang sedikit tetapi regularly.

Minuman manis
Kurangkan minuman bergula dan berkafein kerana ia juga penyumbang untuk sukar turun berat badan. Banyakkan minum air kosong.

Exercise
perlu ingat untuk turun berat badan anda perlu faham formula 80% nutrisi dan 20% exercise. Walaupun, anda sudah diet dan jaga makan tetapi jika exercis etidak dilakukan,maka ia juga penyumbang untuk sukar turun berat badan

Sekian sahaja perkongsian dari Lisa.

Jika anda ingin Lisa bantu untuk:

TURUN BERAT BADAN 5-30KG
NAIK BERAT BADAN 5-15KG
SARAPAN IDEAL DAN BERNUTRISI
MENINGKATKAN STAMINA SUKAN
MENCANTIKKAN KULIT
MENINGKATKAN TENAGA 

HUBUNGI LISA SEKARANG!!!


Apa yang anda dapat apabila memulakan program ini?


*Pelan pemakanan 
*Senaman dan home workout guideline
*Personal coach
*Tips-tips kesihatan dan fitness
*Tips mempercepatkan lagi untuk reach your health and fitness goal.
*Analisa lemak dan umur dalaman

Also looking for junior coach and earn extra income


0193749822

11:19

What is your morning beauty habits?:Coach Herbalife Malaysia

by , in
What is your morning beauty habits?

Ada tak dikalangan korang yang mengamalkan perkara di atas.



Dulu mak-mak dan nenek moyang kita banyak amalkan amalan kecantikan setiap pagi.

Ada yang amalkan minum air kosong setiap pagi, ada yang kata bila nak mandi pagi kena basuh dari kaki baru naik ke atas, supaya aura dan kecantikan tu di seluruh badan, ada juga yang mengamalkan minuman herba dan tak kurang juga memakai putih telur di muka setiap pagi selepas bangun tidur.

Sebenarnya macam-macam amalan yang boleh kita amalkan untuk menjadi cantik.

Di sini Lisa nak share a few tips tentang morning beauty habits.

Kecantikan luaran ditentukan oleh kecantikan dalaman

Maksudnya, apa yang kita bagi makan pada badan kita, itu yang akan digambarkan di luaran kita. Mengapa hari ni kulit kita berminyak,berjerawat dan nampak kusam. Banyak faktornya tapi yang utama adalah pemakanan. Start your day with healthy breakfast not oily breakfast.

Every morning, dah menjadi habit Lisa untuk ambil shake herbalife.
klik di sini untuk mengetahui sebabnya )

Automatik mood jadi positif bila kita beri makanan yang berkhasiat pada badan.


Start your day with a cup of tea

Nak cantik, badan kita perlukan antioxidant. Lisa memang setiap pagi ambil tea herbalife kerana dalamnya mengandungi antioxidant. it is because to  help fend of free radical damage. Antioxidant membantu untuk healthy aging.



Skin care products.

Skin care product pun perlu antioxidant-rich supaya dapat menjaga kulit kita daripada radikal bebas. Kerana radikal bebas ni berada dimana-mana sahaja tambahan pula sekarang musim panas and pollution makin tinggi.

Lisa menggunakan  Herbalife skin products untuk kulit muka. 

Pastikan badan kita hydrated

Every morning, at least minum lebih 300ml air kosong, supaya badan kita tidak dehydrated. Nak nampak kulit sentisa moist and fresh, air kosong memang perlu banyak minum. Lisa cakap ni pun berdasarkan pengalaman. Sebab dulu kulit sangat kering, alhamdulillah sekarang ni bila jaga minum air kulit sentiasa nampak fresh n moist.




Exercise

Jika anda yang jenis pergi kerja awal, make sure exercise 3 kali seminggu walaupun just take 10 minutes a day. Be consistent. Anda akan nampak perubahannya.



Anda mahu:

TURUN BERAT BADAN 5-30KG
NAIK BERAT BADAN 5-15KG
SARAPAN IDEAL DAN BERNUTRISI
MENINGKATKAN STAMINA SUKAN
MENCANTIKKAN KULIT
MENINGKATKAN TENAGA

HUBUNGI LISA SEKARANG!!!


Apa yang anda dapat apabila memulakan program ini?


*Pelan pemakanan 
*Senaman dan home workout guideline
*Personal coach
*Tips-tips kesihatan dan fitness
*Tips mempercepatkan lagi untuk reach your health and fitness goal.
*Analisa lemak dan umur dalaman

Also looking for junior coach and earn extra income

0193749822
11:16

Shake Herbalife

by , in
Apa itu shake herbalife?

Bagaimana shake herbalife boleh membantu anda untuk turunkan berat badan?

Produk ini tidak bertujuan untuk merawat,mendiognisis atau menyembuhkan mana-mana penyakit


Shake herbalife atau lebih dikenali sebagai formula 1 ini merupakan asas nutrisi selular dan pengurusan berat badan.
Adunan unik protin soya yang menggabungkan karbohidrat.lemak yang sihat,vitamin,mineral dan herba yg memberi badan anda segala nutrien yang diperlukan oleh pengurusan berat badan.

Ia direka bentuk untuk menggantikan dua hidangan sehari bagi menyokong keperluan nutrisi badan dan pengawalan berat badan.

Mengenyangkan
Memberi tenaga
Kaya dengan serat diet
Mengandungi vitamin A,C dan E
Bebas lemak trans
Halal
Mudah untuk disediakan


Didatangkan dengan 6 perisa sedap iaiti:

Capucino
Tropical Fruit
Strawberry
Vanilla
Cookies n Cream
Chocolate



Lisa sebagai Coach Bebas Herbalife Malaysia sedia membantu anda yang mahu turun atau naik berat badan dan mendapat lebih tenaga. Boleh hubungi Lisa segera.


16:37

Tips membawa anak kecil Travel

by , in
Tips yang Lisa nak share dengan korang memang base on my experience. Ada juga yang Lisa buat bedasarkan pembacaan dari sumber yang boleh dipercayai. 

Ada setengah parents masih ada perasaan takut untuk membawa anak mereka pergi travel. Sebenarnya bukan takut tapi mereka fikir sangat leceh atau orang perak panggil renyah untuk manage anak kecil bila pergi travel. Perlu fikir pasal pampers,makanan dia, nanti menangis macam mana pulak? pelbagai persoalan yang timbul dalam fikiran ibu bapa

 End up, duduk di rumah sahaja dan bila anak-anak dah besar baru nak bawa mereka pergi berjalan. 

Tapi bagi Lisa, masa anak kecil inilah masa yang terbaik untuk expose diri mereka dengan dunia luar. Bila dah beberapa kali Lisa pergi berjalan ke luar negara, satu je perkara yang menarik perhatian Lisa iaitu bagaimana anak-anak orang putih ni didik anak sehingga sekecil umur 2 tahun lebih sudah pandai berdikari.

Sebelum Lisa share tips membawa anak kecil travel, mindset korang perlu ada 

"Anak yang perlu ikut cara ibu bapa, bukan ibu bapa ikut cara anak-anak"

Lisa share ni untuk anak kecil yang bawah 3 tahun, sebab waktu umur Fareeq setahun lebih Lisa bawa pergi jalan-jalan.

Menggunakan Stroller.

Bagi Lisa, Stroller sangat berguna dan penting sepanjang kami travel. Mana tidaknya, sebab Fareeq akan duduk dan tidur dalam stroller tersebut. Lagipun, kami berjalan sangat jauh jika nak mengharapkan Fareeq berjalan juga sure dia penat giler. Ada juga yang cakap, anak saya tak suka duduk di stroller. Yups, memang setuju ada setengah budak tak suka duduk dalam stroller but believe me waktu travel anak-anak akan cepat penat dan mereka akan tertidur. Masa itulah kita sangat perlukan stroller. If kendong dorang, mau patah tangah woi...heheh...

Jangan risau, sebelum masuk flight letak je stroller di tepi. Stewardess bertugas akan uruskannya. Kalau korang tak confident, bagitau je nak letak kat mana stroller tersebut. Sebab stroller memang tak boleh bawa masuk flight.



Pastikan anak sangat selesa

Perkara yang perlu korang pastikan anak dalam keadaan selesa adalah antaranya pampers suapaya tak terlalu basah. Waktu kami pergi ke aussie, cuaca sangat sejuk so Fareeq memang banyak kali sishi,pampers selalu basah, so memang kena selalu tukar.Then, make Sure perut dorang sentiasa kenyang jika tidak, dengarlah suara mengamuk dorang tu. 

Elakkan anak berasa bosan

Ibu bapa perlu tahu, apa permainan kesukaan anak. Permainan tersebut memang wajib bawa semasa travel. Supaya dalam perjalanan, anak-anak tidak mengamuk dan menangis disebabkan bosan. Kadang-kadang Lisa memang bagi Fareeq permainan dia, tapi selalunya Lisa suka involve kan Fareeq dengan new environment. Sentiasa berbual dengannya.

Di sini, korang boleh pilih permainan apa yang sesuai untuk anak. Macam-macam ada.

permainan kanak-kanak



Naik Flight,make sure bawa barang keperluan anak

Pastikan korang bawa bag kecil yang berisi pampers dia, makanan, permainan, susu dan keperluan dia. Dalam flight macam-macam boleh berlaku. Kadang-kadang masa itulah, anak kita akan lapar, nak yak dan macam-macam lagi. Ada sekali tu, semasa dalam flight Lisa boleh terlupa nak bawa sekali pampers dia, Fareeq mengamuk tak berhenti. Satu flite tak boleh tidur...huhu...buat malu je... alhamdulillah, jiran sebelah tempat duduk kami adalah india yang juga mempunyai bayi.

Kami ingat nak beli pampers je daripada mereka, tapi dorang bagi pampers tersebut. Nasib baik..fuhh....fareeq pun tidur dengan bahagianya...


Bagi susu semasa flight nak berlepas

Untuk mengelakkan anak mengamuk waktu flight nak berlepas dan ada tekanan terhadap telinga mereka, make sure bagi mereka susu. Jika orang dewasa kita akan telan air liur tapi anak kecil mereka tidak tahu bagaimana untuk menghilangkan tekanan tersebut.
Lisa akan pastikan masuk je flight, Fareeq akan breastfeeding supaya dia tak terasa tekanan tersebut. 

Sentiasa Pesan kepada anak

Walaupun anak kita masih kecil dan tidak tahu bercakap, tapi sebenanrnya mereka faham apa yang kita cakap. Maka sentiasa beri pesanan kepada mereka. Contohnya, Lisa akan pesan dengan Fareeq sebelum kami ingin kemana-mana,

"Fareeq, kita nak pergi tengok kangarooo, fareeq please behave ok? Jangan bari kangaroo tu terasa terancam. Fareeq baik, kangaroo tu pun baik."

Alhamdulillah, fareeq memang behave sepanjang kami ke  sana.

If mengamuk pun just nak susu je, lepas tu dia ok balik.




Rasanya itu sahaja yang Lisa dapat share dengan korang. Jika ada tips yang lain , sila share di bahagian komen. Lisa amat mengalu-alukannya.

Lisa suka bawa anak semasa kecil ni sebab kami banyak sangat dapat jimat, normally bawah 5 tahun tiada charge untuk entry fee bagi setiap tempat menarik. Dan tambang flight pun sangat murah untuk anak kecil bawah 5 tahun ni.

Semoga penulisan ni, dapat membantu korang.


14:52

Cara mengecilkan lengan

by , in

Kalau ditanya kepada kebanyakan wanita yang mempunyai masalah lemak di badan , 70% daripada mereka akan mengatakan ada masalah lemak banyak di lengan, perut dan paha. Dan wanita di ASIA kebanyakannya bertubuh pear shape.

Tapi kali ni Lisa nak share dengan pembaca tentang bagaimana mengecilkan dibahagian lengan. Supaya tidak nampak menggelebeh.

Antara tips yang berkesan untuk mengecilkan lengan adalah:

Jaga Pemakanan Harian
Elakkan makanan yang bergoreng,berlemak,processed food dan air bergula. Walaupun anda buat exercise banyak kali tapi pemakanan di atas anda tidak jaga maka lengan anda masih nampak flabby.

Banyakkan makanan yang berkhasiat dan bersumberkan protin
Untuk membina lengan yang cantik, anda perlukan makanan berasaskan protin bagi membina otot yang cantik. Maksud di sini, bukan otot yang berketul-ketul seperti ahli bina badan tetapi lean muscle,

Minum Air Secukupnya.
Setiap 25kg badan kita perlukan 1 litre air. Jika berat anda adalah 75kg, maka anda perlukan 3 litre air kosong setiap hari. Bukannya air bergula atau pun kafein.

Lakukan Exercise Secara Konsisten
Exercise yang lebih tumpu kepada bahagian lengan. Lisa galakkan anda menggunakan pemberat atau exercise yang banyak memberi tekanan pada lengan anda. Contohnya di bawah.




Jika anda tidak ada masa ke gym tidak mengapa, anda masih boleh buat exercise ini di rumah.
Pasanglah lagu yang membakar semangat anda supaya anda sentiasa termotivasi untuk meneruskan exercise tersebut. Untuk kecilkan lengan Lisa sarankan menggunakan dumbell supaya dapat membakar lemak di tangan lebih cepat dan anda boleh buat pembelian di sini kerana terdapat banyak pilihan jenis berat dan warna. 

Selamat Berjaya!!!!


Anda mahu: 

TURUN BERAT BADAN 5-30KG
NAIK BERAT BADAN 5-15KG
SARAPAN IDEAL DAN BERNUTRISI
MENINGKATKAN STAMINA SUKAN
MENCANTIKKAN KULIT
MENINGKATKAN TENAGA 

HUBUNGI LISA SEKARANG!!!


Apa yang anda dapat apabila memulakan program ini?


*Pelan pemakanan 
*Senaman dan home workout guideline
*Personal coach
*Tips-tips kesihatan dan fitness
*Tips mempercepatkan lagi untuk reach your health and fitness goal.
*Analisa lemak dan umur dalaman

Also looking for junior coach and earn extra income

0129232202