7 CARA MALAS UNTUK KURUS

1. Drink water before every meal
Setiap sebelum waktu makan, make sure minum air segelas sampai habis, selepas itu baru ambil hidangan. Supaya, bila anda kenyang air anda akan makan kurang.

2.Make some changes in your diet
if sebelum ni korang sangat struggle, nak kurangkan makan nasi lah, pastu cut carbo macam2, why not gantikan je ayam masak merah or maknan berminyak kepada makanan yg lebih kepada grill or rebus. Di restoran pun ada jual makanan contohnya, ayam bakar, ikan bakar.

3.Snacking
Time snacking wajib ambil. Simple snacking like epal, orange, pear. Buah-buahan. Senang je, ambil buah masuk dalam handbag. Time snacking terus makan.

4.Move your body
Mesti tak da masa kan nak pergi gym atau taman untuk exercise. Why not, korang pergi or balik kerja naik tangga, parking kat shopping mall jauh sikit, mop dan sapu lantai rumah setiap hari.

5.Avoid drinking your calories
Sometimes, ada yang tidak sedar kenapa mereka susah nak turun berat even dah buat diet yang drastik, sedangkan minuman yg kalori tinggi mereka tidak tinggalkan. Jadi, tukarkan minuman kalori tinggi kepada air kosong.

6.Get more sleep
Mesti kena cukup tidur. If not, korang akan lambat untuk lose weight.

7. Have a nutrition shake for everyday
Badan kita ni kena cukup nutrisi, kalau tak cukup itu yang menyebabkan pelbagai kesan buruk terhadap badan. Kalau betul nak cukup nutrisi, korang perlu kaji setiap makanan korang wajib ada vitamin A,C,D, calcium,iron,protin,firbre yg cukup mengikut sukatan yg betul. Jadinya, tak perlu pening kepala just ambil je shake herbalife yg ada nutrisi baik untuk badan kita. Jadikan ia sebagai sarapan pagi
Biar buat perubahan yang kecil tetapi konsisten, dan anda akan lihat hasilnya.

Anda mahu: 

TURUN BERAT BADAN 5-30KG


HUBUNGI LISA SEKARANG!!!


0129232202


Apa yang anda dapat apabila memulakan program ini?


*Pelan pemakanan 
*Senaman dan home workout guideline
*Personal coach
*Tips-tips kesihatan dan fitness
*Tips mempercepatkan lagi untuk reach your health and fitness goal.
*Analisa lemak dan umur dalaman

Also looking for junior coach and earn extra income

No comments:

Post a Comment