13:43

7 CARA MALAS UNTUK KURUS

by , in
1. Drink water before every meal
Setiap sebelum waktu makan, make sure minum air segelas sampai habis, selepas itu baru ambil hidangan. Supaya, bila anda kenyang air anda akan makan kurang.

2.Make some changes in your diet
if sebelum ni korang sangat struggle, nak kurangkan makan nasi lah, pastu cut carbo macam2, why not gantikan je ayam masak merah or maknan berminyak kepada makanan yg lebih kepada grill or rebus. Di restoran pun ada jual makanan contohnya, ayam bakar, ikan bakar.

3.Snacking
Time snacking wajib ambil. Simple snacking like epal, orange, pear. Buah-buahan. Senang je, ambil buah masuk dalam handbag. Time snacking terus makan.

4.Move your body
Mesti tak da masa kan nak pergi gym atau taman untuk exercise. Why not, korang pergi or balik kerja naik tangga, parking kat shopping mall jauh sikit, mop dan sapu lantai rumah setiap hari.

5.Avoid drinking your calories
Sometimes, ada yang tidak sedar kenapa mereka susah nak turun berat even dah buat diet yang drastik, sedangkan minuman yg kalori tinggi mereka tidak tinggalkan. Jadi, tukarkan minuman kalori tinggi kepada air kosong.

6.Get more sleep
Mesti kena cukup tidur. If not, korang akan lambat untuk lose weight.

7. Have a nutrition shake for everyday
Badan kita ni kena cukup nutrisi, kalau tak cukup itu yang menyebabkan pelbagai kesan buruk terhadap badan. Kalau betul nak cukup nutrisi, korang perlu kaji setiap makanan korang wajib ada vitamin A,C,D, calcium,iron,protin,firbre yg cukup mengikut sukatan yg betul. Jadinya, tak perlu pening kepala just ambil je shake herbalife yg ada nutrisi baik untuk badan kita. Jadikan ia sebagai sarapan pagi
Biar buat perubahan yang kecil tetapi konsisten, dan anda akan lihat hasilnya.

Anda mahu: 

TURUN BERAT BADAN 5-30KG


HUBUNGI LISA SEKARANG!!!


0129232202


Apa yang anda dapat apabila memulakan program ini?


*Pelan pemakanan 
*Senaman dan home workout guideline
*Personal coach
*Tips-tips kesihatan dan fitness
*Tips mempercepatkan lagi untuk reach your health and fitness goal.
*Analisa lemak dan umur dalaman

Also looking for junior coach and earn extra income

14:23

Cara Mendidik Anak Berdikari

by , in
Assalamualaikum w.b.t
Korang pe kabar?
Anak sihat?

Fareeq dan Lisa pun sihat
sekarang ni diam makin aktif dan tambah-tambah lagi bila dah start banyak cakap
walaupun tak berapa nak faham, tapi Lisa layan je.
That's how i respond and communicate with Fareeq

Kat sini Lisa nak share dengan korang bagaimana nak biarkan anak kita pandai berdikari
Lagipun tadi baru dengar ceramah dalam rancangan Tanyalah Ustazah
Ustazah tu kata nak ajar personaliti anak sebenarnya dari kecil lagi, sejak dia dah mula faham siapa mama, siapa papa

Bukan waktu umur 6 atau 7 tahun.


Ini cara Lisa, jika korang ada opinion yang lebih bernas boleh comment

1) Masa Makan


Disebabkan, Fareeq tak suka sangat dah Lisa suap so terpaksa la bagi dia makan sendiri. Mula-mula, memang penat sebab setiap hari kena mop dan menyapu sebabnya, separuh je nasi dia makan selebihnya buat main.

Tapi Alhamdulillah selepas belajar dengan mak mertua, dia kata bagi satu kain atau tikar ajaib bagi Fareeq nak makan hanya kat atas kain tu je, so lantai tak akan kotor. After, he finish his meal then Lisa just angkat je kain tu untuk buang serpihan makanan tersebut.

2) Masa Bermain


Sebelum beli permainan, Lisa akan pastikan toys ni bagus tak untuk Fareeq bukan sekadar beli toys main-main. Salah satu permainan yg Lisa belikan adalah basket ball. Bukan sebab Lisa suka game ni, tapi Lisa rasa baik untuk Fareeq.

Sekali atau dua kali je tunjuk cara bermain, selebihnya biarkan dia explore sendiri cara permainan tersebut. Nak lari, nak panjat atau nak jengket terpulang, asalkan ball masuk dalam net.

Even nampak simple je game ni, tapi Lisa ada terbaca yang game ni bagus tuk kepekaan anak. 

3) Masa shopping


Time shopping pun boleh didik anak kita berdikari, 
Kalau ada shopping mall yang ada trolley macam ni, biarkan anak kita duduk dalam tu dan biar kan dia explore untuk drive this cute car. 

Even sebenarnya, kita yang control but at least dia nak seperti dia yang drive.

Lisa akan bagi arahan, contohnya Fareeq turn left, turn right. 

4) Galakkan anak membantu kita di dapur


ini juga salah satu cara untuk mengajar anak berdikari di samping membina keyakinan diri.
Biarkan dia tolong kita di dapur.
Ajar dia cara memasak dan cara membantu.

Sebab selalunya, anak-anak ni bila nampak kita ke dapur, dia pun sibuk nak pergi dapur.
Dan akan bermulalah drama menyepahkan barang2.
instead of, dia sepahkan why not give them job untuk dibuat.

Supaya mereka rasa diri mereka ada kepentingan di dapur.

5) Taman Permainan


Lisa memang selalu bawa Fareeq pergi taman permainan
Kat sini, di samping dia dapat bermain, Fareeq juga dapat berjumpa dengan kawan-kawan
Dia sendiri akan explore semua permainan di situ.

Macam pemainan kuda ni, fareeq sendiri yang naik tanpa Lisa letakkan dia.
Dari jauh Lisa tengok je.

Memang nampak macam kesian je, sebab banyak kali jatuh tapi at last dapat pun naik.
Dan Fareeq gelak sepuas-puasnya.

Begitulah sharing dari Lisa. Kalau korang rasa, tips ni bermanfaat boleh share dgn kwn2.

Semoga kita dapat melahirkan pemimpin Islam yang soleh dan solehah




Fareeq di HQ Herbalife, next time Fareeq sendiri boleh order produk herbalife untuk papa,mama,atuk,nenek dan opah.


Fareeq pun dah start pandai nak join mama buat shake herbalife untuk breakfast papa.


Anda mahu: 

TURUN BERAT BADAN 5-30KG
NAIK BERAT BADAN 5-15KG
SARAPAN IDEAL DAN BERNUTRISI
MENINGKATKAN STAMINA SUKAN
MENCANTIKKAN KULIT
MENINGKATKAN TENAGA 

HUBUNGI LISA SEKARANG!!!
0193749822

Apa yang anda dapat apabila memulakan program ini?


*Pelan pemakanan 
*Senaman dan home workout guideline
*Personal coach
*Tips-tips kesihatan dan fitness
*Tips mempercepatkan lagi untuk reach your health and fitness goal.
*Analisa lemak dan umur dalaman

Also looking for junior coach and earn extra income








00:55

Cara mengempiskan perut

by , in
Bila cakap tentang perut, pasti dalam fikiran kita terlintas 2 perkataan ini perut buncit atau perut kempis. Jika wanita, pasti akan kata selepas bersalin ada masalah perut buncit manakal lelaki pula akan kata, selepas kahwin isteri saya masak sedap sangat sebab tu saya kena makan supaya nak ambil hati dia.

Alasan demi alasan kita sering beri sampailah satu saat, barulah kita sedar penampilan kita makin tidak enak dipandang oleh diri sendiri.

Dan Lisa pasti, kepada anda yang sedang membaca entry ini, pasti sedang mencari solusi untuk mengempiskan perut. dan ada juga yang sedang sibuk bersenam mengikut senaman perut.



Nak kempiskan perut , terlebih dahulu perlu mengurangkan lemak dibahagian tersebut dengan cara menjaga pemakanan. 

Kemudian, buatlah senaman untuk otot perut sekurang-kurangnya 3 hingga 4 kali seminggu.

Minum air secukupnya

Jangan amalkan makanan segera dan air bikarbonat

Kurangkan gula disetiap minuman dan makanan

1 jam sebelum mulakan senaman perut, dinasihatkan mengambil secawan teh herbalife






Anda mahu: 

TURUN BERAT BADAN 5-30KG
NAIK BERAT BADAN 5-15KG
SARAPAN IDEAL DAN BERNUTRISI
MENINGKATKAN STAMINA SUKAN
MENCANTIKKAN KULIT
MENINGKATKAN TENAGA 

HUBUNGI LISA SEKARANG!!!

Apa yang anda dapat apabila memulakan program ini?


*Pelan pemakanan 
*Senaman dan home workout guideline
*Personal coach
*Tips-tips kesihatan dan fitness
*Tips mempercepatkan lagi untuk reach your health and fitness goal.
*Analisa lemak dan umur dalaman

Also looking for junior coach and earn extra income

Ahli Bebas Herbalife Malaysia

0193749822
@coachlisa_fit24








00:25

Shake Herbalife Membantu turun berat badan

by , in
Dalam media social sekarang contohnya instagram,facebook dan lain-lain lagi telah menampakkan satu trending setiap pagi, pasti ada yang post tentang shake herbalife sebagai sarapan pagi mereka. ya, ia menjadi satu fenomena baru di malaysia. Lisa berasa seronok bila lihat semakin ramai rakyat malaysia sedar tentang kepentingan sarapan pagi yang sihat.

Shake herbalife dapat membantu turun berat badan kita kerana:


  • Jumlah kalori yang rendah untuk shake herbalife iaitu sekitar 90 hingga 120 kalori
  • Mudah untuk dibuat. Ia sesuai sangat untuk anda yang sangat busy dengan daily life. Penyiapan shake herbalife hanya mengambil masa 1 hingga 3 minit sahaja.
  • Kenyang. Kerana badan kita perlukan nutrisi dan vitamin. Apabila kita masukkan shake herbalife sebagai makanan pertama di waktu pagi, perut kita sangat happy sebab itulah makanan yang dia mahukan bukan hanya sekadar lemak dan karbohidrat yang tinggi.
  • Shake herbalife Mempunyai Nutrisi dan Vitamin
  • Diformulasikan oleh doktor yang berpengalaman dalam bidang pengurusan berat badan
  • Low GI.  Shake herbalife mempunyai Glycimic index yang rendah sangat bagus untuk orang yang sedang dalam program turun berat badan.
  • Berkesan. Sudah jutaan testimoni seluruh dunia yang membuktikan bahawa, makan shake herbalife dapat menurunkan berat badan secara cergas dan sihat. Lagipun, shake herbalife sudah berada di pasaran lebih 35 tahun.
  • Perisa yang sedap. pada tahun 2016, perisa shake herbalife mempunyai 6 perisa iaitu capucino, tropical fruit,vanilla,coklat,cookies and cream dan strawberry.
Sebab itulah, sudah 4 tahun Lisa sudah jadikan rutin harian untuk sarapan pagi dengan shake herbalife. Tak pernah terlintas dalam hati ni, kata jemu kerana apabila kita sudah tahu kebaikan shake herbalife ini, kita tidak akan rasa mahu berhenti untuk makan.

Banyak kebaikan dan kesan positif yang berlaku terhadap badan Lisa setelah makan shake herbalife ni selama 4 tahun. Ramai yang tegur dari segi kulit, shaping muka, dan tak kurang juga yang tegur , meraka nampak Lisa seperti masih anak dara sedangkan Lisa sudah ada anak seorang.

Anda mahukan pengalaman yang Lisa alami sekarang? Maka bertindaklah sekarang dan usah bertangguh untuk menjadi lebih sihat dan cergas



Setiap pagi, Lisa akan buat shake untuk husband dan anak Lisa yang berumur setahun 4 bulan. His favourite flavours is cookies and cream.



After jogging, Lisa akan ambil shake sebagai sarapan pagi dan post workout.


Anda mahu: 

TURUN BERAT BADAN 5-30KG
NAIK BERAT BADAN 5-15KG
SARAPAN IDEAL DAN BERNUTRISI
MENINGKATKAN STAMINA SUKAN
MENCANTIKKAN KULIT
MENINGKATKAN TENAGA 




Apa yang anda dapat apabila memulakan program ini?


*Pelan pemakanan 
*Senaman dan home workout guideline
*Personal coach
*Tips-tips kesihatan dan fitness
*Tips mempercepatkan lagi untuk reach your health and fitness goal.
*Analisa lemak dan umur dalaman

Also looking for junior coach and earn extra income


0193749822
@coachlisa_fit24




12:31

Cara Meningkatkan Metabolisme Badan

by , in
Metabolisme berasal dari perkataan Yunani di mana bermaksud perubahan. Ia adalah jumlah tenaga atau kalori yang dibakar oleh tubuh untuk mengekalkan fungsi setiap asas tubuh kita. Tubuh kita sentiasa membakar kalori setiap saat walaupun ketika kita sedang tidur,membuat keja rumah,berehat atau pun bersukan. Seperti kenderaan yang memerlukan minyak bagi kenderaan tersebut berjalan. Metabolisme boleh diibaratkan mesin yang membantu menguruskan pembakaran minyak bagi kenderaan tersebut berjalan begitu juga badan kita.

Cara meningkatkan metabolisme badan adalah:

  1. Minum air secukupnya dan mengikut keperluan badan. Sekurang-kurangnya 8 gelas sehari iaitu bersamaan 2 litre.
  2. Makan makanan yang seimbang mengikut piramid makanan. Lebihkan makanan yang berbentuk protin dan fiber. Dinasihatkan jangan terus potong makanan karbohidrat kerana ia juga penting untuk badan.
  3. Tidur yang cukup. iaitu 5 hingga ke 7 jam sehari. Mengiku pengalaman client Lisa, mereka yang sukar turun berat badan walaupun sudah mengamalkan diet yang seimbang tetapi tidak cukup tidur maka mereka susah nak meningkatkan metabolisme badan.
  4. Weight Training. Contohnya,korang boleh gunakan dumbell atau aktiviti tentang angakt berat. di gym, banyak aktiviti weight training yang boleh korang buat.
  5. Teh herbalife juga boleh meningkatkan metabolisme badan korang. Macam Lisa sangat tiada masa untuk pergi ke gym mahupun outdoor activities. Teh herbalife sebagai peneman ke mana-mana sahaja.
  6. TC formula Herbalife merupakan ramai favourite client Lisa yang sedang dalam program turun berat sebab mereka dapat bezakan metabolisme badan mereka.

*Produk ini tidak bertujuan untuk mendiaognis,merawat atau menyembuh penyakit

*Produk ini tidak bertujuan untuk mendiaognis,merawat atau menyembuh penyakit


Anda mahu: 

TURUN BERAT BADAN 5-30KG
NAIK BERAT BADAN 5-15KG
SARAPAN IDEAL DAN BERNUTRISI
MENINGKATKAN STAMINA SUKAN
MENCANTIKKAN KULIT
MENINGKATKAN TENAGA 


HUBUNGI LISA SEKARANG DI TALIAN 0193749822



Apa yang anda dapat apabila memulakan program ini?



*Pelan pemakanan 
*Senaman dan home workout guideline
*Personal coach
*Tips-tips kesihatan dan fitness
*Tips mempercepatkan lagi untuk reach your health and fitness goal.
*Analisa lemak dan umur dalaman

Also looking for junior coach and earn extra income



23:52

Cara Naik Berat Badan dengan Produk Herbalife

by , in
Disebabkan ada yang bertanya boleh ke produk herbalife naikkan berat badan?

Mesti lah boleh. Dengan produk herbalife yang sama digunakan untuk turun berat badan , ia juga boleh digunakan untuk naikkan berat badan tapi dengan cara yang berbeza.

Macamana tu?

Meh biar coach Lisa terangkan.

Sebelum Lisa terangkan lebih lanjut, lisa nak beritahu bahawa ramai orang di luar sana salah anggap dengan cara untuk naikkan berat badan. Maka lahirlah mazhab iaitu, makan burger banyak2 supaya badan kau cepat naik. Ada juga yang makan sampai berpinggan pinggan dengan alasan nak naik berat.

Sebenarnya,dengan cara macam tu, kita mendedahkan tubuh kita untuk mendapat penyakit yang berbahaya. Sekarang ni, bukan sahaja orang yang obes mempunyai masalah kesihatan malah orang kurus juga ramai yang menghidapi masalah kesihatan disebabkan gaya hidup.

Makanya,jika kita nak naikkan berat badan perlu makan makanan yang berkhasiat serta bernutrisi. Dengan menggunakan produk herbalife, korang perlu makan shake herbalife selepas makan. Serta jangan lupa untuk mengambil teh guarana herbalife supaya anda lebih bertenaga.


Jika anda mahu: 

TURUN BERAT BADAN 5-30KG
NAIK BERAT BADAN 5-15KG
SARAPAN IDEAL DAN BERNUTRISI
MENINGKATKAN STAMINA SUKAN
MENCANTIKKAN KULIT
MENINGKATKAN TENAGA 
Apa yang anda dapat apabila memulakan program ini?


*Pelan pemakanan 
*Senaman dan home workout guideline
*Personal coach
*Tips-tips kesihatan dan fitness
*Tips mempercepatkan lagi untuk reach your health and fitness goal.
*Analisa lemak dan umur dalaman

Also looking for junior coach and earn extra income


0193749822
@coachlisa_fit24



23:19

Kenapa perlu ada coach herbalife untuk turun berat badan?

by , in
Penting sangat ke bila beli produk herbalife dari jurulatih yang berdaftar? Kalau beli di website atau kedai-kedai tak boleh ke?

Ya ini lah beberapa soalan yang sering dilontarkan oleh client dan prospek lisa. Mereka masih keliru kenapa pentingnya membeli produk herbalife dari jurulatih atau coach herbalife.

Memang sangat penting kerana:


  • Bila korang start consume herbalife, akan ada orang yang pantau atau menjadi sumber rujukan korang jika ingin tahu lebih lanjut mengenai kesan terhadap badan serta infomasi mengenai tips kesihatan.
  • Coach herbalife akan memberi motivasi serta mengundang korang ke acara motivasi bagi korang lebih bersemangat dan fokus untuk mendapat result.
  • Korang berpeluang untuk mendapat diskaun dari 25% hingga 50% untuk semua produk herbalife.
  • Korang juga berpeluang untuk menjadi coach herbalife yang berdaftar dan menghadiri ke acara international di luar negara.
  • Yang penting, result pasti dapat jika korang betul-betul dan serius dengan program ni.
Bagi Lisa nak turun berat badan perlu ada ilmu, bukan main hentam atau jadikan mr.google ni sahaja sebagai panduan. memang tidak sama sekali.


Anda mahu: 

TURUN BERAT BADAN 5-30KG
NAIK BERAT BADAN 5-15KG
SARAPAN IDEAL DAN BERNUTRISI
MENINGKATKAN STAMINA SUKAN
MENCANTIKKAN KULIT
MENINGKATKAN TENAGA 


HUBUNGI LISA SEKARANG DI TALIAN 0193749822



Apa yang anda dapat apabila memulakan program ini?


*Pelan pemakanan 
*Senaman dan home workout guideline
*Personal coach
*Tips-tips kesihatan dan fitness
*Tips mempercepatkan lagi untuk reach your health and fitness goal.
*Analisa lemak dan umur dalaman

Also looking for junior coach and earn extra income




Jangan tangguhkan keputusan anda untuk menjadi kurus dan sihat. Mulailah sekarang. Lisa bersedia untuk menjadi jurulatih korang. 
01:53

Pengalaman Breastfeeding Fareeq

by , in
Terima kasih Lisa ucapkan kepada ibu-ibu yang singgah baca blog Lisa ni untuk mengetahui pengalaman Lisa setahun 4 bulan menyusukan Fareeq. Tahniah diucapkan kepada bakal ibu serta ibu yang masih menyusukan bayi anda. Bukan mudah untuk menyusukan bayi kerana perlukan kekuatan fizikal dan mental.

Sebenarnya, Lisa segan juga nak tulis entry ni tapi disebabkan ada permintaan teman2 yang ingin tahu lebih lanjut pengalaman breastfeeding Lisa yang lebih setahun ni. Lisa pun bukanlah pakar sangat dalam bidang penyusuan ni, almaklum anak pertama. So, try and learn my mistake and try to improve.

Selepas melahirkan Fareeq, Lisa banyak baca blog-blog untuk menambahkan pengetahuan tentang panduan menyusukan bayi. Dan pada masa yang sama Lisa ni jenis yang suka membaca pengalaman orang berbanding fakta2 mengenai perkara tersebut. Sebab bagi Lisa, pengalaman adalah guru terbaik buat manusia.

Kalau ditanya tentang give up untuk menyusukan Fareeq, Lisa lah orang pertama yang boleh dikatakan banyak kali nak give up. Bukan sebab tak sayang anak, tap keadaan diri kadang-kadang membatasinya.

Waktu Fareeq dilahirkan memang rasa berdebar sangat nak menyusukan dia. Mana taknya, orang sebelah sebelah Lisa semuanya bayi mereka, selepas dilahirkan masih tak tahu nak menyusu. Maka bermula sesi teriakan di situ. Dan mereka, terus beri susu botol kepada bayi tersebut. Lisa memang cepat2 doa suapaya, Fareeq terus pandai menyusu. Sebab Lisa memang nak susu ibu ni menjadi susu pertama untuk Fareeq. Bila, nurse serahkan Fareeq pada husband dan terus diazankan. Husband sempat buat tahnik di mulut Fareeq.

Selepas Fareeq bertukar tangan pada Lisa, terus bagi dia susu. Mula-mula dia macam taknak, tapi kami sedaya upaya juga pujuk. Alhamdulillah, setengah jam Fareeq menyusu dan tak lama kemudian dia terus tidur lena sampailah 6 hingga 7 jam.

Bersyukur sangat-sangat.

Waktu nak susukan dia, seriously Lisa blur giler macam mana nak pegang dia. Alhamdulillah nurse di hospital sg.buloh sangat membantu Lisa. Dorang yang banyak ajar teknik penyusuan yang sebenar.

Hari ke-5 ,semasa Lisa berpantang di rumah mak mertua, Lisa ada masalah sakit sangat2 bila Fareeq menyusu. Sampai menangis dan rasa nak meraung je. Yes,memang nak give up. Dah cakap dengan husband dah suruh dia belikan susu tepung. Husband ada juga nasihatkan supaya bersabar tapi memang rasa tak boleh.

Entah macam mana, ramai sedara belah suami dan jiran rumah mak mertua bagi kata-kata semangat tentang penyusuan ni. Dorang kata its normal. Memang kena bersabar. Mak Lisa pun keep bagi kata-kata semangat untuk penyusuan ni. Alhamdulillah, selepas 2 hari, bila Fareeq menyusu, dah tak sakit. 

Selepas habis berpantang maka bermulalah sesi hidup dengan Fareeq dan suami sahaja dirumah. Lisa dan suami memang kaki jalan. Sebelum ni, kitaorang kan terus je jalan-jalan kat mall atau ke mana-mana je. Tapi sekarang ni sebelum pergi jalan kat suatu tempat, kami akan pastikan tempat tersebut wajib ada surau atau tempat penyusuan kalau tak memang kami tak pergi.

Tapi pernah sekali tu, kami pergi ke ikea damansara. Kononnya, nak beli barang-barang perhiasan rumah. Tengah syok tengok pelbagai bentuk lampu syiling, tetiba fareeq dah mengamuk teruk dah. Menangis tak henti. That time memang panic habis. Lisa dapat idea. Kami cari tempat yang agak tersembungi di celah-celah rak-rak lampu tersebut dan ambil posisi belakangkan jalan.

My Herbalife baby


Dan husband pula cover baik punya.

Alhamdulillah, terus dapat bagi susu kat fareeq. Please make sure, cctv jauh dari kita kalau tak...adeh..

Setelah fareeq kenyang, dengan happy nya kami sambung balik shopping...

Banyak lagi pengalaman yang memang first time Lisa alami, insyaALLAH ada masa dan ketika Lisa akan share lagi dalam blog ni.

Tiada rahsia atau tips yang Lisa dapatkan kongsikan bagaimana sampai sekarang susu masih banyak dan cukup untuk keperluan faraeeq, kerana Lisa hanya amalakan makan shake herbalife,minum air lebih 2 litre dan kurma.



My two heroes

Anda mahu: 

TURUN BERAT BADAN 5-30KG
NAIK BERAT BADAN 5-15KG
SARAPAN IDEAL DAN BERNUTRISI
MENINGKATKAN STAMINA SUKAN
MENCANTIKKAN KULIT
MENINGKATKAN TENAGA 
Dapatkan:

*Pelan pemakanan 
*Senaman dan home workout guideline
*Personal coach
*Tips-tips kesihatan dan fitness
*Tips mempercepatkan lagi untuk reach your health and fitness goal.
*Analisa lemak dan umur dalaman

Also looking for junior coach and earn extra income

Hubungi:
Ahli Bebas Herbalife Malaysia
Coach Lisa
0193749822
01:08

Cara makan herbalife Yang betul dan berkesan

by , in

Kesalahan yang sering dilakukan oleh pelanggan herbalife


  •        Membeli Herbalife di website-website yang tidak diiktiraf oleh herbalife contohnya LAZADA. Korang perlu membeli produk herbalife dari distributor yang berdaftar. Iaitu mereka merupakan jurulatih dan mempunyai produk result setelah makan herbalife. Bukan hanya penjual sahaja.


  •         Membeli produk Herbalife dari jurulatih tetapi hanya simpan dalam almari dan tidak memulakan program secara konsisten. Seta tidak mengikut apa yang jurulatih herbalife guide.


  •         Makan herbalife secara konsisten tetapi masih mengamalkan gaya pemkanan yang tidak sihat dan makan lebih kalori yang diperlukan oleh badan.


  •         Sering menyalahkan jurulatih anda kerana anda tidak dapat result yang diperlukan. Sebenarnya,bukan salah jurulatih tetapi diri kita yang masih tak bersedia untuk memulakan program tersebut maka terjadilah, hanya bulan pertama sahaja semangat dan bulan seterusnya, anda akan berhenti makan herbalife.



Makanya, bertindaklah sekarang untuk mendapatkan hasil yang luar biasa.  3 months from now, your body will thank for you.

Cara makan Herbalife secara betul dan berkesan adalah seperti berikut:


Air putih atau air kosong digallkan minum 2 hingga ke 4 litre sehari.

Adakah anda sudah bersedia untuk memulakan program pengurusan berat badan?

Hubungi:

Coach Herbalife Malaysia
Lisa
0193749822



00:55

CARA KURUS DENGAN HERBALIFE

by , in
Ramai yang Tanya Lisa macam mana produk herbalife boleh membantu mereka untuk turun berat badan. Sebelum Lisa cerita lebih lanjut baik kita faham bagaimana konsep turun berat badan cara yang betul dan sihat.

Berikut merupakan gambaran kasar kepada pembaca tentang konsep mudah untuk turun berat badan. Makanya, kita perlu ambil makanan yang rendah kalori tapi mempunyai cukup nutrisi dan vitamin.


Berita baik kepada semua yang ingin turun berat badan sebab Herbalife telah formulasikan shake herbalife bagi memenuhi keperluan badan kita. Shake herbalife merupakan makanan gentian no.1 dunia di mana di dalamnya ada nutrisi dan vitamin, rendah kalori iaitu 90 hingga 120 kalori sahaja,sedap kerana didatangi dengan 6 perisa di Malaysia serta kenyang bila kita makan.

Dan ia sangat sesuai di ambil pada waktu pagi sebagai sarapan dan makan malam. Bermaksud jumlah kalori intake harian korang akan rendah, Sebab tu, siapa yang betul-betul konsisten makan shake herbalife, mereka boleh mendapatkan berat ideal mengikut masa yang diperlukan oleh badan korang sendiri.

*produk ini tidak bertujuan untuk merawat,mendiaognis atau menyembuh penyakit

Untuk pengetahuan semua, herbalife juga mempunyai teh herbalife yang membantu korang untuk bakar lemak,meningkatkan metabolism badan serta mempunyai kandungan anti-oksida.
Ia lebih mempercepatkan penurunan berat badan korang.
*produk ini tidak bertujuan untuk merawat,mendiaognis atau menyembuh penyakit



Kepada yang baru ingin memulakan program turun berat badan , korang boleh rujuk kepada jurulatih korang atau jika korang masih tiada jurulatih, Lisa sedia membantu untuk korang dapat the best result. Hubungi Lisa 012-9232202 untuk keterangan lanjut.