Dari akauntan ke jurulatih pengurusan berat badan

Assalamualaikum w.b.t

Good evening guys...

Tadi aku ada terbaca tentang seorang blogger yang dahulunya adalah seorang doctor dan sekarang sudah pun bertukar profession iaitu menjadi chef.

Totally tukar bidang and dah jauh ke laut sangat kan.

Bila teringat balik pasal diri aku, yezzaa it happens to me.

Aku mengaku dulu aku memang gila dengan subjek akaun masa sekolah menengah dan matrikulasi. Siapa kawan aku yang sama sekolah dan sama kelas masa matriks mesti tahu cara aku study dan aku score(heheh...budget bagus je kan) idak la macam tu, cuma flashback balik tentang diri aku dulu.

Kalau cakap pasal balance akaun, ha tu memang buatkan student akaun macam trauma dan jadi tak keruan. Sanggup tak tidur malam, kes nak balance punya pasal. Bila dapat balance satu kepuasan kot...heheh

I miss that moment. Tapi tak tahu kenapa, kalau boleh dengan izin ALLAH aku tak nak dah lalui zaman tu. Pening beb kepala.




Petang tadi aku ada jumpa dengan seorang pak cik ni, tapi aku panggil dia Haji dia bahasakan diri dia Haji dan bagitau yang dia ada banyak syarikat. Dalam otak aku, (nak kata dia kaya la tu...hahah)...isk tak baik betul aku kan. OK , stop negative thing.

Dia tanya aku, sebelum ni aku kerja apa. Dan aku jawab akauntan kat sebuah company ni. Dia terus kata rugi la awak sebab tinggalkan dunia akauntan.

Aku senyum je. Dalam dunia ni, tiada istilah rugi tapi lebih kepada istilah 'the decision journey'. Apa decision dalam hidup kita yang kita dah decide then itulah journey kehidupan kita. Tiada salah dan tiada betul. Tapi kalau hang pilih journey hisap dadah tu memang salah...hahha


Just do what you love. Dulu memang aku happy jadi akauntan, but when that feeling dah tak da kenapa perlu tunggu lagi. Alhamdulillah, kerjaya sebagai jurulatih pengurusan berat badan menjadi pilihan hati. And i'm so happy now. Dulu bila akaun balance, happy gila but now bila tengok customer turun berat aku yang melompat happy.

Kesimpulannya, buatlah perkara dalam dunia ni yang boleh happy kan diri kita. Walaupun orang sekeliling tak suka atau perli kita, selagi kita ada ALLAH is enough for our life fi dunya wal akhirah. Coz He knows the best for us.



HERBALIFE MAMA

Lisa 0193749822





No comments:

Post a Comment