11:32

Emotional Hunger vs physical Hunger

by , in
Assalamualaikum w.b.t

Pernah tak korang craving nak makan pizza? Cheese cake? Cheese tart? Rainbow cake?

Something sweet.

Atau pun craving nak makan fast food even sebenarnya sejam yang lalu baru sahaja makan nasi.

Mari kita cek ouself either we actually emotional hunger or physical hunger




Aku pun pernah alaminya. Sometimes it happen when we feel stress on something happen to ourlife maybe work overload, family,relationship n so on. and we think the best solution is EAT.

Macam mana cara nak atasinya. Simple. Control ourself first. Ingat balik why we need to lose weight. Do you think,after u eat, all this problem  will solve? Cool down. Take a deep breath.

Tengok picture2 artis or people yang you inspire with their body n lifestyle. so that, ur 'WHY' will become bigger rather than your problem.

Make yourself as busy as you can. So you will forget to eat unhealthy food.

Setakat ni, tu sahaja yg boleh aku kongsi bersama. See you next time.

  Ahli Bebas Herbalife & jurulatih kesihatan
             Coach Lisa 0193749822
13:34

Briskwalk with Fareeq

by , in
Assalamualaikum w.b.t

My first experience brisk walk with fareeq is really amazing.  Mana taknya sebelum ni aku bawa diri je but now i need to cuddle fareeq seberat  5.6kg. Mula-mula macam give up je but, determination yang sangat kuat. i continue my journey. sweating like crazy. Tapi bersyukur sangat2 sebab i have a best nutrition in the world which is Herbalife shake. So stamina memang meningkat dan before and after briskwalk,aku sempat minum tea mix herbalife yang boleh boost my energy.

Ramai juga tegur tadi, pakcik2 dan makcik2 yang dah pencen cakap semangat betul aku briskwalk dengan baby. Fareeq pula kebetulan memang tidur je sepanjang aku jalan kat tasik. So lagi memudahkan aku. Thank you fareeq coz help mama a lot to become more healthier.



to boost my energy, yup tak lain dan tak bukan tea mix





fareeq boleh pulakkan tidur even mama dia semangat nak tunjukkan keindahan alam ni




pemandangan masjid shah alam from tasik





Yup absolutely right!!!!



Ahli Bebas Herbalife & Jurulatih Kesihatan Anda
Lisa 019-3749822
Amer 013-9152257

13:24

Aku Jadi Model

by , in
Assalamualaikum w.b.t

First time bawa fareeq pergi jalan-jalan sambil tu jogging kat tasik seksyen 7 Shah Alam. Tapi malangnya, sepanjang aku jalan2, fareeq tidur dalam stroller. Adeh!!!Baru ingat nak tunjuk kat dia keindahan saujana pagi kat sini.(Ayat tak boleh bla)...huhuh

Ha entry kali ni , title dia 'Aku jadi model'. Mana taknya, boleh dikatakan setiap hari kawan2 aku tanya pasal dorang nampak picture aku kat da satu Fan page ni. eheheh...dah  macam retis plak kan... Kalau aku jadi retis isk tak dapat nak bayangkan... entah2 setiap hari siti nurhaliza tanya aku apa khabar.... lisa surihani pulak asyik call je sebab nak tanya fareeq tengah buat apa... eh!!!merapu je ak ni.

Actually, ni kes aku tolong kawan je, sebab that time kak sha xjumpa kawan dia tengah pregnant dan produk yg dia buat pasal pregnant. Kebetulan dia tengok ak pregnant so jadilah aku ni model yg tak bertauliah.

Sekian sahaja.

Tapi best juga kan jadi model,almaklum kamera sana sini. Cahaya lampu memang terang benderang. Kulit aku yang xberapa nak cerah ni tiba-tiba boleh jadi putih. Meh aku belanja beberapa picture sikit.




















Ini sahaja pengalaman aku jadi model yg tak bertauliah. Kira tangkap muat je. Sebarang persoalan boleh direct msg/call aku...hehhehe...