Kenapa perlu ada coach untuk pengurusan berat badan?

Assalamualaikum w.b.t


Mengikut pengalaman aku sendiri, ketika 3 tahun yang lepas usaha nak turun berat sorang-sorang memang susah. Tiada siapa pantau dan waktu tu pulak dikelilingi dengan kawan-kawan yang seronok makan, so aku pun lagi seronok nak makan walaupun waktu tu dalam program turun berat.. tak baik betul aku salahkan kawan-kawan pulakkan...heheh...sorry korang...

Tapi setelah kenal aku dengan coach aku kak Zarina, baru tau langit tinggi rendah sebab k.ina memang coach aku cara yang betul untuk pengurusan berat badan. Dan semuanya bermula dari diri kita sendiri. Bukan setakat nak kurus sahaja, tapi lebih kepada pengenalan active healthy lifestyle.

Kenapa perlu ada coach untuk pengurusan berat badan?


  • Untuk mendapatkan bimbingan dan cara yang betul untuk pengurusan berat badan dan yang penting coach itu sendiri perlu ada pengalaman dan testimoni dirinya. Kerana apa yang diajarnya telah pun terbukti ke atas dirinya. 
  • Dapatkan pelan pemakanan harian mengikut kalori badan masing-masing.
  • Supaya kita lebih berdisplin kerana ada coach yang pantau
  • Supaya kita ada teman atau orang untuk kita rujuk dan mengadu nasib tentang pengurusan berat badan sebab kadang-kadang diakui environment sekeliling kita dalam keadaan negatif, so coach yg akan beri kata-kata semangat. Nak turun berat badan is not easy if we dont have strong determination.

InsyaALLAH, melalui pengalaman aku sendiri sudah 3 tahun menjadi coach pengurusan berat badan akan membantu anda mendapat result sepertimana aku dapat. Dan anda akan diberi :

  • Analisa Berat badan (Mempunyai 8 perkara tentang badan anda)
  • Pelan pemakanan mengikut keperluan harian anda
  • Mendapat panduan dan cara turun berat badan secara selamat dan berkesan
  • Follow up sama ada secara weekly atau monthly bergantung kepada direct coaching mahupun online coaching

Ini adalah testimoni dan pengalaman aku dalam pengurusan berat badan 


"Keputusan adalah tidak tipikal. Hasil individu adalah berbeza-beza

InsyaALLAH, aku akn sentiasa perbaiki diri dan menjadi coach yang terbaik. amin :)


Ahli Bebas Herbalife & Jurulatih Kesihatan Anda
Lisa 019-3749822
Amer 013-9152257

No comments:

Post a Comment