preparation

Assalamualaikum w.b.t

Today is my cramp day! i feel want to cry but try to persuade myself, this is call sacrifice ya.

Since last 2 weeks, kaki memang la sakit teramat. Cuma hari ni, kaki terus cramp habis. Pinggang macam nak tercabut je. Setiap kali rasa sakit then i know how my mom felt. Sometimes,husband terpaksa papah nak pergi ke mana-mana. Wow!! experience luar biasa. Seriously, tak pernah dalam hidup aku rasa sakit yang teramat macam ni.

Sabar Lisa. Allah nak hapuskan dosa-dosa masa silam. I smile.

 early morning, husband dah pi cari nasi untuk lunch aku. Dah tak larat aku nak masak even pergi beli nasi dekat area rumah kami.

Sebelum ni, Doc sahkan my baby dalam keadaan breech. huaaaa.... aku tak nak czer. Nak normal. At least boleh rasa experience push push tuh.

2 hari lepas, kami pergi balik jumpa doc untuk sahkan kali terakhir sama ada aku still kena cesarean atau normal. If cesarean, we need to choose date untuk baby keluar.

Alhamdulillah, excited gila bila doc kata kepala baby dah kat bawah. So, now bila-bila masa je baby boleh keluar. Bergantung kepada beberapa tanda bersalin antaranya:

1- Contraction yang kerap

2- Sakit bahagian bawah belakang pinggang

3- Pecah ketuban

4- Bloody show

Doc pesan, barang-barang baby and barang mak baby dah kena get ready, packing siap2 supaya bila baby nak keluar dah boleh terus capai bag dan shoot ke hospital.

Antara Barang baby yang aku dah siapkan:

1- Diapers
2- Towel(Receiving towel)
3- Wet Tisuue
4- Baju baby(include sarung tangan dan kaki)
5- Syampoo and lotion
6- Selimut
7- Botol susu
8- Kurma

Aku ni sibuk sangat kemas barang baby sampai barang sendiri lupa, mujur husband ingatkan. May be, esok lusa baru packing my stuff pulak.


Doakan aku ya, semoga semuanya berjalan dengan lancar dan semoga aku tabah menghadapi hari-hari yang mendatang.

No comments:

Post a Comment