18:25

Pankreas bengkak makan Herbalife

by , in
Assalamualaikum w.b.t

Selamat petang dan teruskan senyuman anda hingga ke telinga sebab setiap hari adalah hari yang bahagia dan ceria.

Waktu aku tulis entry ni, senyuman aku terlihat tambah-tambah lagi bila dapat beberapa berita dan rumors yang memburukkan Herbalife. Antaranya, ada artikel yang mengatakan 

  • Herbalife merosakkan hati dan ginjal
  • Herbalife menyebabkan pankreas bengkak sehinggakan seorang jururawat di Malaysia meninggal.
  • Herbalife menyebabkan cancer usus
  • dan macam-macam lagi.

Sejak aku balik dari Singapore, banyak juga customer tanyakan soalan-soalan ini. Tapi tak pa, sebab aku faham diaorang risau dan tak tahu nak rujuk kepada siapa. Gelabah ayam tak aku??? Alhamdulillah tak, sebab dengan training, melalui pembacaan serta penglaman sendiri aku lebih tenang untuk jawab segala persoalan dan gosip yang timbul ni. 

Again, kembali kepada fakta,


Ini adalah barisan doktor dalam pembuatan Herbalife. Siapa yang blurrr mereka ni siapa, silakan pergi ke Pak cik Google. jawapan akan ada di sana. Jika logik, if herbalife boleh menyebabkan pelbagai penyakit, maka sudah lama mereka ni akan ditarik balik segala PHD dan sijil professional mereka. Tetapi kenapa dalam gambar ni mereka masih tersenyum.


Kemudian, Herbalife sudah berada di pasaran selama 34 Tahun, jika sesebuah company masih berdiri lebih 20 tahun maka company tersebut adalah company yang sangat kukuh dan Herbalife telah tersenarai dalam bursa saham NYSE.




Siapa tak kenal, sila tengok World Cup pada bulan puasa ye. Aku pun mula-mula tak kenal, tapi disebabkan dia jadi duta Herbalife baru kenal...almaklum aku suka sukan renang je, bab bola ni lemah sikit. Ha!!! jari dia pun harga berjuta-juta beb, ini kan pula ginjal dan hati. If Herbalife merosakkan organ, takkan pemain dunia ni boleh makan herbalife. Serius cari nahas.



Inilah gambar kenangan kami di Singapore, dalam hall ni seramai 22 000 orang yg sudah berpuas hati, itu tak termasuk negara-negara lain di seluruh dunia. macam-macam testimoni yang kami jumpa.

Daripada anda risau makan herbalife, apa kata anda risau makan makanan ini



Mesti ada yang terliurkan, sekarang telan air liur anda dulu dan fikir tentang badan anda.


Untuk anda tahu berapa kilogram lemak dalam badan serta umur dalaman anda, boleh hubungi saya 

Lisa 019-3749822
( Personal wellness coach)


22:57

Diari : Aku jadi MaMa

by , in
Assalamualikum w.b.t

Semoga kalian dalam berjiwa tenang dan tiada gusar atau gundah gulana. Nikmati setiap hari yang ALLAH kurniakan kepada kita. Syukur dengan apa yang ada. Senyum ketika membaca, agar hati dekat pada si Dia.

Today is my day. Everyday is my day. Are u?

Hari ini pergi check up untuk baby untuk pertama kalinya. Now usia baby dah 13 minggu dan 4 hari. Tak sangka pejam celik cepat masa berlalu. But how they know my baby dah 13 minggu dan 4 hari? Mak cakap, kita kira dari first day for last period. Ak blurr jap, almaklum first time pregnant. Fham-faham je lah.

Mula-mula dia ambil darah, ujian air kencing, cek berat dan tinggi untuk pastikan aku dalam keadaan sihat. Dah lama tak ambil darah serius kecut gilesss tambah lagi bila tengok jarum..grrrrr...tapi sempat baca buku THE SECRET, sementara tunggu giliran tadi. Dalam buku tu kata, "apa yang berlaku adalah apa yang kita fikir"...contoh kalau aku kata sakit maka sakitlah tapi kalau aku kata macam gigit semut je then it happen. Jadinya sentiasalah berfikiran positif, sebab dalam al-quran kata "ALLAH adlah bersama sangkaan hambaNYA."

Actually, start pregnant je nafsu makan membuak-buak macam gunung berapi Indonesia nak meletus. the best part i'm really2 craving AYAM PENYET...Pelik tak? I dun know why, just layan je. Tapi Alhamdulillah, berat aku tak naik banyak pun, sebab ilmu yang aku dapat dari Herbalife and the training they provide to us. The star is herbalife product, sangat banyak bantu aku waktu pregnant ni.

Again bersyukur kpd ALLAH, sebab sepanjang pregannt ni ak tiada alahan atau pun muntah-muntah. kemungkinan ak dah makan herbalife lebih setahun dan keimunan sistem makin meningkat. amin2...

HEALTH IS WEALTH!!!!

Hargai kesihatan kita hari ini, sebab kita tak tahu apa akan terjadi esok dan lusa.




INGIN MENGANDUNG DAN MERASAI PENGALAMAN BERSAMA HERBALIFE
UNTUK MAKLUMAT LANJUT SILA HUBUNGI LISA 019-3749822