13:23

HIDUP PERLU MEMILIH

by , in
Assalamualaikum w.b.t

Happy morning n hye peeps!!!

Have u had ur shake today?

Pagi-pagi lagi, lisa dah tulis entry ni sebab pagi ni kami ada training di Istana Hotel, dan yg bagi training ni bukan orang yg sebarangan tapi yg dah ada pengalaman dalam bisnes herbalife lebih 20 tahun. Alex dan Grace. Grace kenal herbalife sejak umur 8 tahun dan sekarang dia dah pun berumur 30 tahun. Herbalife is part of her life. Ibunya Kim jadikan herbalife sbg keerjaya




Grace semasa kenali herbalife



Ni lah dia sekarang.

Tapi sebenarnya, lisa bukan nak cerita tentang mereka tapi tentang realiti kehidupan yang masing2 perlu lalui. 

HIDUP PERLU MEMILIH. Antara kita dilahirkan (BORN) dan mati(DEAD) tengah2 adalah C(CHOICE). Jadi nya kita dalam hidup perlu membuat keputusan untuk memilih.

DaLam perjalanan ke training supervisor, lisa tengok jam sangat2 teruk di KL. Kebetulan tempat training kami di tengah2 KL. subhanallah, serius rasa kagum dengan mereka yg menempuh jam setiap hari. Sangat tabah. Tiba2 teringat setahun yang lalu, jika lisa tak buat keputusan untuk MEMILIH HERBALIFE sbg kerjaya, tentu lisa juga tergolong dalam di kalangan mereka. Semuanya bermula dengan pilihan.


Kita ada pilihan untuk menjadi sihat dan tidak sihat. 


Kita juga ada pilihan bila tua nanti kita nak sepeti sebelah kiri ataupn sebelah kanan. Jika kita pilih untuk menjadi sihat dari muda insyaAllah kita akan jadi seperti belah kiri.


Seorang warga Nepal memilih herbalife sbg kerjaya.  Jika beliau tidak membuat pilihan,mungkin beliau juga seperti warga nepal yg lain, yg masih berhujan panas membanting tulang.


Otilia memilih untuk mengubah hidupnya setelah melihat peluang herbalife. Now,kehidupannya 100% berubah kerana bermula dengan pilihan.


Kawan sy afeeqa membuat pilihan untuk ubah kesihatan kulitnya. Mungkin jika dia tidak membuat keputusan untuk memilih mnjadi sihat, dia masih diejek oleh teman2.


Jam yg perlu ditempuh setiap hari juga adalah pilihan di tangan kita.


Bekerja lewat malam juga adalah pilihan.


Ayat al-quran ni pun dah menunjukkan bahawa semuanya bermula dgn diri kita. Samada masih mahu di Tempat yg sama atau pn ubah yg perlu sebab kita bukan pokok yg tiada pilihan. 

Bila tengok wall facebook, kadang2 rasa sangat sedih bila teman2 masih complain dengan kesihatan mereka, ada juga yg masih complain dengan kehidupan mereka. Sedangkan Allah memberi kita akal fikiran untuk mencari penyelesaian dan bukan mencari 'apa yg perlu ak rungut kan lg pada hari ini'.

Lisa juga sekarang masih dalam proses pilihan yg telah lisa buat keputusan pada setahun yg lalu. Bila kita mula membuat keputusan atas pilihan yg ada, bermaksud fizikal dan mental juga perlu bersedia untuk tempuhinya.

MAY ALLAH EASE OUR JOURNEY OF LIFE

Lisa sedang mencari orang yang SERIUS untuk ubah kesihatan dan kewangan untuk menjadi lebih baik. CALL/WHASSAP 0193749822
khalisahhazrina@gmail.com






16:33

HerbaLife to HerbaLove

by , in
Assalamualaikum w.b.t

Good morning everyone...and always good morning

Sebabnya mood kita sentiasa happy dan ceria serta bertenaga.

Alhamdulillah, hampir 3 minggu Lisa dah melangsungkan perkahwinan dgn seorang hamba Allah di mana insyaAllah lisa dicipta dari tulang rusuknya.

Tak sangka bertemu jodoh dalam herbalife. Hanya kerana dgn sebuah pertemuan,now alhamdulillah kami dh pn berkahwin. Event herbalife yg banyak pertemukan kami, walau pn sebelum ni kami scholarship yg sama waktu 5 tahun yg lepas.

Disebabkan lisa dan amer sahaja orang melayu layak terima biasiswa company, then kenal macsm tu je. Tak sangka pulak lepas tu boleh jumpa balik di event herbalife. So jadilah HERBALOVE.



Alhamdulillah,mak nampak ceria dan sihat waktu wedding lisa, sminggu sebelum mak terlantar di hospital, mak sentiasa amik shake dan beberapa lg product herbalife.


Ni la Amer farhan sebelum dan selepas. Lisa pernah jumpa dia waktu gemuk dulu dan waktu kurus. Sangat berbeza. Tak dapat nak bayangkan kalau ameer masih berisi dan ntah2 dia jadi 80kg dh.hihihi


Ni lah Lisa sebelum dan selepas amalkan herbalife. Hanya tukar sarapan pagi dan malam maka jadilah transformasi yg luar biasa.



Saat2 penting dalam hidup lisa. The best chapter in my life


Fotographer dari cerita lensa, agak puas hati dgn touch up n pic yg diberikan.


Pukul 7.30 pg,lisa dah ambil shake supaya perut rasa kenyang dan give full nutrition.

Subhanallah kehidupan lisa totally berubah. I choose herbalife as my career. Alhamdulillah,husband restu lisa buat herbalife sebabnya jika lisa jadi akauntan seperti sebelum ni, mesti jadi seperti orang lain, balik lewat dan terlalu busy dgn urusan kerja. Now, bila suami balik lisa dah boleh sediakan makanan dan make sure diri ni dah ada di rumah sebelum dia pulang.

Kiranya, lisa ni dikatakan sebagai housewife yg brkerjaya...hehehe....sangat enjoy dengan kehidupan sekarang. Sesiapa yg anda kenal yang inginkan kehidupan seperti Lisa, health and beauty coach boleh whassap or call 0193749822.