Ramadhan datang lagi!!!Yeahhhh!!!!

Assalamualaikum w.b.t

Salam Ramadhan AL-Mubarak

Semua umat Islam di seluruh dunia menantikan bulan Ramadhan Al-mubarak. Masing-masing tengah buat preparation untuk berpuasa. Ada yang dah beli kurma, barang2 masak untuk berbuka nanti dan ada juga yg dh start beli baju raya tapi yang bestnya ada yg tengah sibuk bahagikan juzuk al-quran untuk dibaca sepanjang bulan Ramadhan ni.

Bestnya.....Lagi 3 hari nak puasa...

Sabda Rasulullah saw.:
"Apabila datang bulan Ramadhan, dibukakan pintu langit dan ditutup pintu neraka serta dibelenggu segala syaitan."

Nabi Muhammad saw pernah bersabda:
"Berjihadlah kamu dengan lapar dan dahaga kerana pahalanya seperti pahala mujahid di jalan Allah (fi sabilillah) dan sesungguhnya tiada amalan yang lebih diperkenankan oleh Allah selain menahan lapar dan dahaga"

Bercakap pasal berpuasa, ak suka sentuh tentang salah satu sebab kita diwajibkan berpuasa dan ttambahan lagi tentang soal perut dan sel tubuh kita...Apa yang ak belajar dlm hrblife iaitu autolisis iaitu tentang kemusnahan sel tubuh or in other words destruction of a cell.

Autolisis berlaku bila kita berpuasa dgn CARA YANG BETUL..!!
* 10 hari pertama 10% sel tubuh diperbaharui
* 10 hari berikutnya 66% sel tubuh diperbaharui
* 10 hari terakhir 100% sel tubuh diperbaharui

CARA YANG BETUL bermaksud kita beri tubuh kita nutrisi dan vitamin yang secukupnya bukan sekadar karbohidrat dan lemak yg tinggi.

Kenapa kita penting untuk perbaharui sel tubuh kita tambahan pula di Bulan Ramadhan?

Boleh google okeh!!!!!

Sebab itu saya pilih Herbalife sebagai Sahur dan berbuka puasa saya.
SAYA SEDANG MENCARI ORANG YANG NAK TURUN/NAIK ATAU MAINTAIN BERAT BADAN ATAU MAHUKAN EXTRA INCOME RM500-RM3000 DI BULAN PUASA INI. BOLE HUBUNGI SAYA 019-3749822No comments:

Post a Comment