KeRANa cINTa

Assalamualaikum w.b.t

Salam Ramadhan al-mubarak

Wah tak sangka rupanya, hari ni dah hari ke 14 Ramadhan dan semua umat islam berpuasa. Di kesempatan ini sy nk ucapkan selamat berpuasa n slamat beribadah kepada rakan muslim sekalian.

Entry kali ni ak nak share dengan semua readers tentang apa yang ak nampak dan apa yang ak belajar sepanjang Nutrition Club Academy. we learn from amazing lady and iron mother all the way from Indonesia. Dia dh berkecimpung dlm herbalife selama 14 tahun. Seorang ibu tunggal yg mencari-cari ruang dan waktu untuk membahagiakn anaknya dan pada masa yang sama perlu mencari rezeki. How strong she is. Dengan kehadiran herbalife dlm hidupnya,merubah segala-galanya. i inspired with her story and journey in her life. She almost give up when she in level Mill Team but what makes her wake up is with this word "what do you want in yourlife and if u only have given 3 years what would u do"

Because of her love to her son,she do Herbalife like crazy...she said "because of your work like crazy,u'll be pay like crazy bcoz u'r not like ordinary people...bcoz of that last month hrbalife pay me RM100k per month..i want to retired rich n i just want to see my son's smile,..n now i can travel over the world wif my son"

Subhanallah memang amazing cerita dis lady.

Ak tertarik dengan lagu yg dia pasang

Hari ini adalah lembaran baru bagiku
Ku di sini kerna kau memilihku
tak pernah ku ragu akan cintamu
inilah diriku dengan melodi untukmu

dan bila ak berdiri, tegar sampai hari ini
bukan karena kuat dan hebatku
semua karena cinta
tak mampu diriku dapat berdiri tegak
terima kasih cinta

Joy tobing-karena cinta

Nak ikutkan hati memang nak cerita panjang,tapi mata dah macam layu di tasik madu...rugi snagat2 siapa yang tak pergi...kalau ak cerita  A-z pun tak best juga,kena pergi dan rasai sendiri...seperti ak tengok wayang yg gila kelakar dan sedih,korang yang duduk luar wayang tanya mcm mana cerita yg ak tengok tuh...then tak sama cerita ak dgn experience yg korg alami sendiri...so better tengok sendiri okeh, u can feel what i feel...then we'll have same direction!!!



Ni lah Emcee hari ni, Dr.Idros..sebelum herbalife beliau seorg lecturer dan pernah juga menjadi profesional engineer,tapi setelah tertarik dengan misi herbalife then he quit his job...



with my sideline...seorang anak dato' dan ayah adalah owner salah satu bank di malysia tapi pilih herbalife sebagai career.








this is amazing lady and iron mother who teach us about love in herbalife


pasangan sponsor kepada Ibu Ennie,masing2 berumur 60 tahun...bcoz of nutrition they looks younger



No comments:

Post a Comment