21:47

AkU mUsAFiR iLMu

by , in
Assalamualaikum w.b.t

Lama sungguh tak jengah kat blog nih...sangat2 rindu untuk menulis. Dulu kalau jari ni tak taip seminggu, dah start rasa resah dan gelisah tapi sekarang ni disebabkan kengkangan masa terpaksa 2 hingga 3 bulan baru dapat sentuh keyboard ni.

Eh, kenapa tajuk kali ni macam ala2 penulis Hilal Asyraf je touching sikit. Eheheh, whatever lah asalkan aku seronok nak story morie kat blog nih... Kira kome2 layan je lah ye..

Bila korang masuk dalam dunia Herbalife, perkataan HOM,STS,ZERO TO HERO,SPECTACULAR, EXTRVAGANZA sangat2 familiar. Tapi ak bukan story pasal tu, tapi nak jadi pencerita tentang penglaman hidup yg ak boleh brkongsi dengan semua.

2 Bulan lepas, ak pergi ke Zero To Hero Padang, Indonesia semata-mata nak belajar dari orang yg hebat bernama Arcelona dan Ibu Whidi. Arcelona menjadi seorang president team pada usia muda 26 tahun dan ibu whidi jadi president team pada usia lebih 40-an. Banyak ilmu yg ak perolehi dari mereka berdua. Susah senang dalam bisnes ni, diceritakan. tidak dapat dibayangkan kesukaran semasa bisnes mereka merudum, tipulah kalau kata buat bisnes Herbalife sentiasa musim bunga sahaja pasti ada juga musim luruh,panas dan sejuknya. Perniagaan lain pun sama cuma bezanya, herbalife ada sistem di mana kita dikelilingi dengan orang2 yg positif.

Pulang je dari Indonesia bermula lah, dugaan demi dugaan datang kat ak. Tak sempat ak nak upload gambar2 semasa ak berada di Padang, habis kamera, mp3, charger, scanner/penimbang, semua data customer hilang dicuri orang. Subhanallah!!!

Ada suara-suara yang kata 'tu petunjuk dari ALLAH la tu, supaya kamu tak perlu buat Herbalife lagi'.....wah gitu kan!!!!

INGAT ALLAH bersabda "aku adalah sangkaan hambaKu"

Alhamdulillah, ak tak terjebak langsung dlm perkataan mereka, tapi apa timbul dalam hati ak waktu tu.... 'ALLAH mungkin nak uji ak, sebab Dia nak bagi hadiah yg lebih baik dan cantik'

Alhamdulillah, 3 hari kemudian ak dapat retail shake dan tea sehinggga ak dapat balik beli timbang yg lebih cantik dan bagus. Dan yang best partnye, sponsor ak menghadiahkan sesuatu yg ak memamng nak sejak 6 bulan yg lalu. Subhanallah, bestkan.


Maaf la ye gambar2 yg ada di indonesia semuanya tak dapat di upload... But no problem....mungkin ALLAH suruh ak datang lagi ke bumi Indonesia untuk melihat lebih lagi ciptaanNya.

Dan baru-baru ni, ak baru je balik dari Bangkok. Wah!!!Best kan berjalan je kerjanya....I loike...Ini lah lifestyle yang ak suka. Bukan lifestyle ak 8 bulan yg lalu, di mana pagi2 dah menghadap jammed, pastu menghadap komputer 8 jam, lepas tu balik rumah dan seterusnya tidur. Tapi apa yang ak dapat dalam Herbalife, subhanallah....setiap kali bangun mesti rasa nak brsyukur sebab kehidupan luar biasa ni.

Setiap hari ak menghadap ciptaan ALLAH yang sangat amazing.

Semasa ak pergi ke Bangkok, ak pergi seorang diri je sebab kawan2 yang lain dah pergi waktu hari Rabu dan ak pula hari jumaat. Memang tabrak habis. macam tajuk buku penulis Pahrol ke Hilal asyraf tah tak ingat iaitu 'Aku seorang pengembara'...huhuhuh....

So ak dengan tabraknya, naik flight sorang2 lepas tu naik keretapi pun sorang2, sesat pun sorang2 dan yang bestnya, bila nak beli tiket balik ke Malaysia guna train, dah habis tiket...Panic kejap.. Time tu rasa nak nangis tapi, bila fikir balik tak guna pun nangis. Ak pun terus ke Impact Areana tempat kami training,kat sana apa lagi minta tolong dari side line yg baik hati.

Betul lah cakap orang, bila kita dah decide mesti ALLAH tolong dengan bagi pelbagai cara pertolongan. Alhamdulillah, ALLAH permudahkan jalan ak. Mendapat sideline yg baik, hotel yg bagus, teman susah senang bersama dan pokok pangkalnya semuanya baik2 belaka.

Terima kasih sangat2 pada ica,ika,team kak del n abg mie, team abg nasir coz banyak membantu.

Semoga ALLAH permudahkan jalan mereka untuk ke next level.

Ak cerita semua ni, bukan nk kata ak bagus ke apa tapi ak nak kata decision come first, HOW will come later. Kalau takut nak buat keputusan, kita tak akan ke mana-mana. Walau pun, ak belum masih President Team tapi insyaALLAH ak sedang mengejar.

tHiS Is MY jOUrney




16:52

Raya, Me n Herbalife!!!!

by , in
Assalamualaikum w.b.t

Salam Syawal dan Selamat Hari Raya Aidilfitri dan Maaf Zahir n Batin

Pejam celik dah pun 5 syawal dah. Tak sangka masa cepat betul berlalu.Bermaksud ni raya ak yg ke-24..wah gitu!!!so tak la nampak tua sangat kan..masih muda uolsss...tapi mungkinkah ni raya ak yang terakhir atas status bujang????persoalannya!!!!!buzzzz....okeh lupakan,saja nak buat havoc sikit...ala2 Melodi raya gitu!!!

Raya kali ni bermakna buat ak, sebab family makin berkembang dengan pesatnya,almaklum abah n mak dah pun ada 5 org anak dan 5 org cucu. Sama tapi tak serupakan. Masing-masing sudah mendirikan rumah tangga kecuali, hamba yg hina ini. Lagi best, ak bersyukur sgt2 sebab dapat bagi duit raya kat semua anak sedara ku nih, almaklum first time beb. So,agak teruja sikit sebenarnya. Pastu, sampul raya pula ditaja oleh Herbalife. Dan duit raya pun sepenuhnya,hasil titik peluh ak dlm Herbalife juga. Best kan!!!


Ha!!!Dah besarkan keluarga ak!!!yipppppeeeee

Ni la kali pertama ak beraya dengan Herbalife bermaksud, pagi2 lagi orang lain dah terkam rendang dan ketupat dan lomang yang ak pulak pi layan Aloe Vera, tea mix dan shake. Ha!!!amacam lain daripada yg lain kan... adik beradik ak tenguk senyum je...yang mak abah siap kata lagi "abah n mak nak juga aloe vera"...fuh!!!syok tau kalau kita ajak sekeluarga jadi sihat...akhirnya,berjaya juga mengherbalifekn mak ayah ak nih. tapi ayah ak terlebih kreatif,aloe vera campur dgn potongan tembikai. Layannn...sebab abah cakap sedap...before abah laung azan maghrib waktu bulan ramadhan mesti abah pekena aloe vera dulu...ehehe...comey je ayah ak ni!!!


Lepas pekena rendang n lomang, ni la fav ak!!!huhuhuh

Waktu bulan ramadhan,ak turun berat sampai 4 kilo dan body fat 3% turun. wah!!!teruja!!! Risau juga bila syawal menjelma takut2 naik mendadak. tapi betul la cakap orang yg dah makan herbalife bertahun2, dorang kata kalau kita konsisten je mkn herbalife insyaALLAH tak naik pun berat waktu syawal. third day syawal, ak timbang semua adik beradik termasuk mak abah...yg bestnya, berat ak masih maintain waktu bulan ramadhan...hua....seronok banget nih...walaupun malam raya ak pekena Dominos...ahahha..kantoi...dun worry tea mix n omega n tc formula kan ada!!!

Pengalaman yg menyeronokkan!!!!!


Bila jumpa kawan2 lama dan reunion,semua dh kecoh ak buat Herbalife. Glamour uolsss... ada juga yang tanya, 

"best ke buat Herbalife?"

ak jawab "Best"

Tak tahu nak explain lebih lanjut, sebab tu je yang ak feel. Nak tahu tahap best nya, kena rasai sendiri. then, u can feel what i've feel!!! wah cam titanic pulak, u jump i jump!!!


my bff since skolah menengah lagi!!! miss u a lot asiah!!!


kek lapis all the way frrom Sarawak!!!pilih je nak flavour ape!!


Pergi beraya pun, ak pakai button!!!stylo beb!!!


Konvoi raya 2013!!!ocemmmm


me n frenza!!!keep smiling!!!!


Dunia ini kita yang punya!!!!



Happy betul raya ak kali ni!!!

Anyway, di kesempatan ini ak nak hulur sepuluh jari tanda kemaafan kepada semua..kalau tersilap kata tersalah perbuatan harap dimaafkan. InsyaALLAh silaturrahim yg kita jalinkan akn hingga ke syurga!!amin...


SESIAPA YANG NAK TURUN ATAU NAIK BERAT BADAN ATAU MAHUKAN IMPROVE KESIHATAN DAN KULIT SERTA EXTRA INCOME SILA HUBUNGI SY 019-3749822. BOLEH WHASSAP,MSG DAN CALL. FB : KHALISAH HAZRINA




00:08

KeRANa cINTa

by , in
Assalamualaikum w.b.t

Salam Ramadhan al-mubarak

Wah tak sangka rupanya, hari ni dah hari ke 14 Ramadhan dan semua umat islam berpuasa. Di kesempatan ini sy nk ucapkan selamat berpuasa n slamat beribadah kepada rakan muslim sekalian.

Entry kali ni ak nak share dengan semua readers tentang apa yang ak nampak dan apa yang ak belajar sepanjang Nutrition Club Academy. we learn from amazing lady and iron mother all the way from Indonesia. Dia dh berkecimpung dlm herbalife selama 14 tahun. Seorang ibu tunggal yg mencari-cari ruang dan waktu untuk membahagiakn anaknya dan pada masa yang sama perlu mencari rezeki. How strong she is. Dengan kehadiran herbalife dlm hidupnya,merubah segala-galanya. i inspired with her story and journey in her life. She almost give up when she in level Mill Team but what makes her wake up is with this word "what do you want in yourlife and if u only have given 3 years what would u do"

Because of her love to her son,she do Herbalife like crazy...she said "because of your work like crazy,u'll be pay like crazy bcoz u'r not like ordinary people...bcoz of that last month hrbalife pay me RM100k per month..i want to retired rich n i just want to see my son's smile,..n now i can travel over the world wif my son"

Subhanallah memang amazing cerita dis lady.

Ak tertarik dengan lagu yg dia pasang

Hari ini adalah lembaran baru bagiku
Ku di sini kerna kau memilihku
tak pernah ku ragu akan cintamu
inilah diriku dengan melodi untukmu

dan bila ak berdiri, tegar sampai hari ini
bukan karena kuat dan hebatku
semua karena cinta
tak mampu diriku dapat berdiri tegak
terima kasih cinta

Joy tobing-karena cinta

Nak ikutkan hati memang nak cerita panjang,tapi mata dah macam layu di tasik madu...rugi snagat2 siapa yang tak pergi...kalau ak cerita  A-z pun tak best juga,kena pergi dan rasai sendiri...seperti ak tengok wayang yg gila kelakar dan sedih,korang yang duduk luar wayang tanya mcm mana cerita yg ak tengok tuh...then tak sama cerita ak dgn experience yg korg alami sendiri...so better tengok sendiri okeh, u can feel what i feel...then we'll have same direction!!!



Ni lah Emcee hari ni, Dr.Idros..sebelum herbalife beliau seorg lecturer dan pernah juga menjadi profesional engineer,tapi setelah tertarik dengan misi herbalife then he quit his job...



with my sideline...seorang anak dato' dan ayah adalah owner salah satu bank di malysia tapi pilih herbalife sebagai career.








this is amazing lady and iron mother who teach us about love in herbalife


pasangan sponsor kepada Ibu Ennie,masing2 berumur 60 tahun...bcoz of nutrition they looks younger



23:25

Diet Puasa Di Bulan Ramadhan

by , in
Assalamualaikum w.b.t

Salam 1 Ramadhan

Di sini ak just nak share dengan semua tentang apa yang ak tahu drpd pembacaan,pengalaman dan ilmu yg dituntut. Jika ada silap boleh perbetulkan la ye.

Ramai yang berazam nak turunkan berat badan tapi tak tahu cara macam mana. kat sini ada beberapa tips yg boleh korang aplikasikan.

Tips:

1. Waktu puasa mesti kita rasa kurang bertenaga so kita kena makan untuk sahur dan berbuka makanan yg boleh membekalkan tenaga sepanjang hari dan sihat.

Protin: Diambil untuk build n maintain muscle supaya bila korg turun berat tak lah nampak sgt skinny. contohnya -ikan,ayam(bahagian dada),daging.

Karbohidrat: Ambil whole carbs not white carbs sebab whole carbs membantu fat loss dan longer to digest. Contohnya: beras perang,oat,whole grain bread. white carbs cthnye nasi putih,roti putih.

Fat:Ambil healthy fat contohnya olive oil,fish oil

Sayur dan Buah: Contohnya:carrot,broccoli,apple,orange.


2. Drink enough water. Every 25kg needs 1litre water. So if ur weight is 100kg then u need 4litre water. Waktu sahur,minum 1.5 litre n another 2.5litre drink waktu berbuka. PLEASE!!!PLEASE!!!JANGAN KURANG MINUM AIR nanti byk side effect to our body.


3. Jom bersenam!!!Luangkan masa korang 30 hingga 45 minit untuk exercise. Kalau dapat buat cardio or strenght training lagi bagus. Tapi sesapa yg suka men game eh bukannya game kat Tab or handset tp game cthnya skuash,badminton,tenis lagi best n fun.

4. Waktu nk berbuka, jangan hari2 pergi bazar...kalau tak, sure tergoda...so tetapkan hari bila yg anda boleh pergi sana supaya korg dapat control nafsu makan tu. Sebenarnya lagi bagus,berbuka di masjid sebab maknan yg diberi sederhana je kuantitinya kpd semua. Jimat!!!ehhehe...

5. Kalau korg serius n badly nk sihat n kurus,lagi bagus ada Food Log. InsyaALLAH,konsistensi n disiplin mesti ada.

Setakat ni,yang ni je yg ak boleh kongsi dan selebihnya boleh google ye...ehehhe...actually dh mengantuk sangat dan esok pagi nak bangun awal almaklum nk sediakn sahur... my recipe for tomorrow

400ml aloe vera
400ml tea mix
400ml shake tropical fruit
1.5 litre air kosong.

Selamat Berpuasa Semua!!!!!

SESIAPA YANG NAK TURUN/NAIK ATAU MAINTAIN BERAT ATAU MAHUKAN EXTRA INCOME DI BULAN RAMADHAN SILA PM OR WHASSAP SY 019-3749822.
19:45

Ramadhan datang lagi!!!Yeahhhh!!!!

by , in
Assalamualaikum w.b.t

Salam Ramadhan AL-Mubarak

Semua umat Islam di seluruh dunia menantikan bulan Ramadhan Al-mubarak. Masing-masing tengah buat preparation untuk berpuasa. Ada yang dah beli kurma, barang2 masak untuk berbuka nanti dan ada juga yg dh start beli baju raya tapi yang bestnya ada yg tengah sibuk bahagikan juzuk al-quran untuk dibaca sepanjang bulan Ramadhan ni.

Bestnya.....Lagi 3 hari nak puasa...

Sabda Rasulullah saw.:
"Apabila datang bulan Ramadhan, dibukakan pintu langit dan ditutup pintu neraka serta dibelenggu segala syaitan."

Nabi Muhammad saw pernah bersabda:
"Berjihadlah kamu dengan lapar dan dahaga kerana pahalanya seperti pahala mujahid di jalan Allah (fi sabilillah) dan sesungguhnya tiada amalan yang lebih diperkenankan oleh Allah selain menahan lapar dan dahaga"

Bercakap pasal berpuasa, ak suka sentuh tentang salah satu sebab kita diwajibkan berpuasa dan ttambahan lagi tentang soal perut dan sel tubuh kita...Apa yang ak belajar dlm hrblife iaitu autolisis iaitu tentang kemusnahan sel tubuh or in other words destruction of a cell.

Autolisis berlaku bila kita berpuasa dgn CARA YANG BETUL..!!
* 10 hari pertama 10% sel tubuh diperbaharui
* 10 hari berikutnya 66% sel tubuh diperbaharui
* 10 hari terakhir 100% sel tubuh diperbaharui

CARA YANG BETUL bermaksud kita beri tubuh kita nutrisi dan vitamin yang secukupnya bukan sekadar karbohidrat dan lemak yg tinggi.

Kenapa kita penting untuk perbaharui sel tubuh kita tambahan pula di Bulan Ramadhan?

Boleh google okeh!!!!!

Sebab itu saya pilih Herbalife sebagai Sahur dan berbuka puasa saya.








SAYA SEDANG MENCARI ORANG YANG NAK TURUN/NAIK ATAU MAINTAIN BERAT BADAN ATAU MAHUKAN EXTRA INCOME RM500-RM3000 DI BULAN PUASA INI. BOLE HUBUNGI SAYA 019-3749822











10:34

Hye Diabetic!!!

by , in
Assalamualaikum w.b.t

Happy morning dan Ceria Selalu guys dan readers!!!

Tiba-tiba hati ni terpanggil untuk tulis entry ni yg bertajuk HYE DIABETIC!!!!

Wah gituh...nampak macam nak je pada diabetic@kencing manis.

Kat sini, ak bukan nak jadi doktor pakar kencing manis or whatelse tapi just nak share what i feel and may be from my sharing can inspired uolss to become more healthy and very care about ur daily meal n lifestyle!!!!

Sepanjang ak brkecimpung dengan dunia kesihatan ni, banyak ak jumpa kes2 yang pelik tentang kesihatan tapi normally ni la dialog yg ak dapat bila ak approach people in Malaysia.

"normal la dik, mak cik ada kencing manis, darah tinggi dan kolestrol tinggi. Nak buat macam mana keturunan dik"

TING TONG!!!!!!

keturunan. okey lah sebenarnya adalah penyakit keturunan hanyalah 20-30% shja dan selebihnya adalah gaya hidup kita. Tapi kebanyakan orang hari ni menyalahkan keturunan. Dan yg bestnya siap kata obesiti pun juga penyakit keturunan.....eheheh...

Ada beberapa customer ak complain dan tanya kenapa dorang tak makan pun benda2 manis contohnya kuih muih manis, air bergas dan mknn maniss tapi masih ada kencing manis. Tapi bila ak tanya pasal pengambilan karbohidrat seharian dan kanji, dorang kata memang makan banyak, ada skali tu mak cik ni siap makan nasi 6  kali sehari. wah hebat. kanji pun sebenarnya menghasilkn gula dlm bdn kita. So still akan ada kencing manis if kita tak control pengambilannya.

Yang buat ak lagi terkezut bila semuda umur 24-26 tahun pun sudah ada kencing manis. Mostly diabetic berlau kpd org yg ada masalah berlebihan berat bdn.Baru-baru ni ak digemparkan dengan beberapa org yg semuda dengan ak ada cancer stage 4..Astaghfirullahala'zim...ni semua sebab our daily lifestyle kita macam mana. Please, kawan-kawan yg kat luar sana please care bout ur body. Only u can love ur body.

Meh ak nak cita pasal effect kencing manis di mana mostly customer ak alami.

Pertama jika kita ada kencing manis, bermaksud pengambilan mknn kita kena control gila-gila. Nikmat untuk nikmati mknn sodap2 dh berkurang.

Kedua, jika kita ada kencing manis dan sudah berkahwin ia akan effect kpd hubungan untuk bersama sma ada dgn suami mahupun isteri.

Ketiga,chances untuk mendapatkan anak sgt2 tipis. Mungkin ada rezeki alhamdulillah. Semalam, ak jumpa dengan sepasang suami isteri ni, bila ak cerita semua nih dan dorang mengaku ini memang berlaku dlm keluarga mereka dan now kakak tu dh kahwin 8 tahun but still dun't have a baby. Bila refer to doctor, only this sentence "awak kena loss weight first"... itu lah nasihat doctor.

Keempat, badan akn cepat rasa penat,letih,tak bermaya. Time ni, kita akan baru rasa maksud sihat itu apa.

Actually, banyak lagi nak di share dgn semua tapi masa tidak mengizinkan. Ini hanyalah sekadar perkongsian dan ak bukanlah doctor yg terror bab2 ni tapi benda ni semua berlaku di sekeliling ak juga. Pesanan penaja

JOM SIHAT!!!!!! KITA AKAN TAHU MAKSUD SIHAT BILA KITA SAKIT!!!SEBAB TU ORANG KATA SIHAT ITU MAHAL!!!!

Yang penting kita berusaha untuk sihat!!!Peace!!!


00:50

Kenapa air????

by , in
Assalamualaikum w.b.t


Hepy evening kawan-kawan






Now tajuk yang menceriakan untuk dibincang adalah air...kenapa air...jeng...jeng..jeng....

Ada seorang hamba ALLAH ni kata "Nak makan herbalife memang kena minum air banyak eh???susah la gitu. Patut la orang herbalife bawa tong air 2 litre"


Ting Tong


Actually, kawan2 yang sihat lagi ceria...even tak makan herbalife pun your body still need water..as long as u have skin,pancreas,heart,lung n organs u'r still need water. Cuma in Herbalife, we are educated by doctors and nutritionist dat water is very important for ur body. So awareness dah start ada dalam diri setiap herbaifers...Wah!!!ilmu baru kan....



Di sini ak nak bagi beberapa tips dan alasan kenapa kita perlu minum air. If u love ur body read till the end!!! Have a great reading guys.....





Siapa kat sini yang rasa susaaaaaaahhhh sangat nak minum 4 liter air sehari? Senang je..hari ini ak nak berkongsi tips mudah untuk minum 4 liter air sehari. :)


1) Elakkan isi 4L air dalam satu bekas yg BESAR. Kecilkan/bahagikan 4L air tu dalam botol-botol yang lebih kecil. Contohnya ke satu botol 500ml, jadi anda akan dapat 8 botol kecil


2) Kalau anda boleh bersolat, selepas selesai setiap waktu solat, anda minum 1 botol kecil (500ml). Jadi, tinggal 3 botol je lagi kan?


3) 3 botol ni, anda habiskan sedikit demi sedikit. 1 botol pada waktu pagi, 1 botol pada waktu petang dan 1 botol lagi pada waktu malam.

#Suhu air bergantung kepada kemahuan diri anda, sejuk boleh, suam pun boleh. Air mendidih je jangan minum..nanti melecur lidah. Hehe.
#Air yang dimaksudkan, air kosong ye..bukan air manis. Kalau rasa susah nak minum air kosong, tambahkan dengan Herbalife Tea Mix. Kalau nak lagi sedap, tambah perahan buah lemon dalam air anda.

Mudahkan? 


Tips: Jika anda ada masalah sinus yg sensitif dengan habuk, sejuk, asap rokok, salah satu kaedah natural untuk melegakan sinus ialah dengan minum banyak air. Air akan membantu menurunkan kepekatan 'mucus' dan membantu lebihan mucus disingkirkan dari sinus. Air teh panas juga menolong melegakan sinus. Pastikan anda minum air secukupnya setiap hari. 





Apa yang berlaku kalau kurang air?

-badan selalu cepat penat
-sakit kepala kerap dan migrain
-sembelit
-ketegangan otot
-tekanan darah yang tak seimbang
-masalah buah pingggang
-kulit kering dan kusam
-nampak lebih cepat tua


Tips terbaik untuk wanita di luar sana yang suka kecantikan

Jika nak kulit halus mulus sila minum air banyak. Anda akan rasa perubahannya!!!!Cubalah tak rugi malah bagi untung...

Sekian sahaja perkongsian ak...


Perlukan Personal wellness Coach??

Lisa

019-3749822

14:44

al-IkhSaN(iNsPirAsI DuNIaKu)

by , in
Assalamualaikum w.b.t

Selamat petang to all readers yg patuh n taat sebagai hambaNya, yang sentiasa menjaga hati daripada melukan perkara maksiat dan sentiasa mencari penawar hati di kala diri sedang gundah gulana..

Petang ni ak nak cerita dan berkongsi dengan semua tentang pemilik al-iksan yg ak yakin semua tahu pasal outlet al-ikhsan ni iaitu terkenal dengan jualan barangan sukan dengan harga berpatutan ditawarkn.

ak dengar kisah ini pun dari radio ikim pagi tadi, on the way nak hantar barang kat abah di hospital KPJ ipoh.

Ak cerita ni bukan bererti ak nak tukar karier pula dari independnet distributor herbalife kepada distributior  al-ikhjsan....ahahhhahaha.....:)...tapi terinspirasi dengan kisahnya...dan ak meletakkan diri ak seperti Tn Haji(pemilik al-ikhsan).



Bermula dengan minat terhadap sukan, beliau terlalu inginkan barangan sukan tp disebabkan barangan sukan di pasaran sangat mahal dan sebagai anak pencuci kain beliau hanya mampu lihat. terdetik di hati beliau, pasti ramai orang di luar sana sepertiku inginkan baranga sukan yg berjenama tapi masih harganya berpatutan.. so,beliau berazam nak bukak outlet untuk brg sukan berjenama.

Bermodalkan air liur dan telah pergi hampir 10 buah bank tuk buat pinjaman tapi hasilnya menghampakan hinggalah ada seorang hamba ALLAH dari sebuah bank membantunya untuk buat kertas kerja dan mohon pinjaman.

Sale pada bulan pertama hanyalh rm500 dan last month sudah mencecah beribuan...subhanallah... bila ditanya apa rahsia kejayaan, beliau hanya kata Allah yang hebat dan tolong beliau dan berkat doa seorang ibu.

Setiap perasmian outlet baru dibuka,beliau tidak akn jemput Dato' or orang kenamaan utk merasmikannya tapi beliau akn minta ibunya untuk rasmiknnya...Subhanallah...

Setiap pekerja wajib melakukan ibadah solat jika ditangkap tidak solat maka mereka akn diberhentikan kerja... Baginya, jika amanah ALLAH seorang itu tidak melakukannya maka apatah lagi amanah kpd manusia psti sukar dilakukan...

Bila difikir kembali, kita melakukan perniagaan semata-mata ingin mendapatkan redha ALLAH dan mahu bangunkan ummah...meningkatkan ekonomi islam....

Tak penting bagaimana kita bermula tapi sangat penting bagaimana kita berakhir....

Yang bestnya, Tn Hj bermula pada seusia 22 tahun kerana sekarang beliau sudah pn 42 tahun..wah usahawan muda. so, ak rase sangat bertuah ak pun bermula berniaga pada usia muda..dan the best part Tn Hj kata perniagaan rangkaian sangat-sangat cepat berkembang dan di situ juga ak rase bertuah kerana ak pun sedang menjalankan bisnes rangkaian...

insyaALLAH, semua...mari kita mula berniaga dan niat kerana ALLAH dan untuk meningkatkan ekonomi umat islam bukan hanya semata-mata mkn gaji. Niat berniaga suatu hari nanti mesti ada setiap diri kita yg membaca entry ni.

Semoga semakin ramai orang melayu makan Herbalife untuk sihat, 2 hari lepas pergi hospital Kuala lumpur lihat ramai sangat orang melayu yang obesiti dan kencing manis dan terpaksa ptong anggota badan kerana virus sudah merebak. Astaghfirullahala'zim... Semoga kita semua semakin sihat dan ceria...